Home » Ventilatie » Stille mechanische ventilatie

Stille mechanische ventilatie

Een goed mechanisch ventilatiesysteem in je woning is belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Helaas is het echter zo dat je geluidshinder kunt ervaren door het systeem. Gelukkig zijn er ventilatieboxen beschikbaar die ontworpen zijn om zo min mogelijk geluid te maken. Stille mechanische ventilatie is namelijk wel zo fijn. Daarnaast zijn er ook een aantal dingen die je kunt doen om je huidige ventilatiesysteem stiller te maken. Wat dan precies? Dat leest je in dit artikel. Lees dus vooral verder!

Stille mechanische ventilatie

Stille ventilatieboxen

Stille ventilatieboxen

Er zijn tegenwoordig veel ventilatieboxen verkrijgbaar die (bijna) geheel geluidloos zijn. Om er zeker van te zijn dat je zo min mogelijk geluidshinder ervaart, is het dus verstandig om zo’n model aan te schaffen. Merken als Duco, Zehnder, Itho en Buva staan bekend om hun stille ventilatieboxen. Heb je een oudere type ventilatiebox? Laat in dat geval je mechanische ventilatiebox vervangen. Bekijk hieronder de stilste mogelijkheden.

Ducobox Silent

De Ducobox Silent is één van de stille ventilatieboxen van Duco. Echter staat de Ducobox Silent specifiek bekend als de stilste ventilatiebox van Europa. Daarnaast is deze ventilatiebox centraal vraaggestuurd. Dit betekent dat het de algemene luchtkwaliteit in de woning kan meten aan de hand van een CO2 sensor en een vochtsensor. Het systeem speelt hierop in door extra te ventileren wanneer dat nodig is. Ook zul je met de Ducobox Silent geld besparen op je stroomkosten door de energiezuinige gelijkstroommotor.

Ducobox Silent


Zehnder Comfofan S

De Comfofan S van het merk Zehnder is erg populair, omdat het één van de stilste en energiezuinigste ventilatieboxen op de markt is. Dit komt door de innovatie motorvleugelcombinatie. Je kunt er zelfs voor kiezen om deze ventilatiebox uit te breiden met vraaggestuurde elementen. Een ander voordeel is dat je maar liefst 7 jaar garantie krijgt op dit model!

Comfofan S


Itho CVE-S Optima

Itho Daalderop is een bekend merk in de ventilatiewereld. De Itho CVE-S Optima is één van de ventilatieboxen die het merk aanbiedt. Deze is niet alleen stil, maar ook nog eens energiezuinig. Bovendien heeft het een vraaggestuurd systeem, waardoor het kan meten wanneer het CO2-gehalte en de luchtvochtigheid te hoog zijn. Aan de hand hiervan wordt er automatisch extra geventileerd.
Itho CVE-S Optima


Buva Q-Stream Evolution

De Q-stream Evolution ventilatiebox van het merk Buva heeft veel voordelen. Zo is deze stil, compact en voorzien van vochtsensoren. De vochtsensoren zorgen ervoor dat er extra wordt geventileerd wanneer het vochtgehalte in de woning te hoog wordt. Bovendien kun je dit model ook nog eens uitbreiden met CO2-sensoren.

Buva Q-Stream Evolution


Geluid huidige ventilatiesysteem verminderen

Geluid huidige ventilatiesysteem verminderen

Is jouw ventilatiebox nog niet zo oud? Dan is het waarschijnlijk nog niet rendabel om te investeren in een nieuwer en stiller model. In dat geval zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om het geluid van je ventilatiesysteem te verminderen.

Onderhoud

De basis van een stil ventilatiesysteem is regelmatig onderhoud en reiniging. Laat dit doen door een vakkundige partij, zoals Alpha Ventilatie.

Vuil in de ventilatiekanalen kan ervoor zorgen dat er ongewenst geluid ontstaat. Een ventilatiebox die niet wordt onderhouden zal snel minder goed werken, wat ook weer zorgt voor ongewenst geluid.

Geluiddempers

Geluiddempers ventilatie

Je kunt geluidsdempers plaatsen in je ventilatiesysteem. Waar je deze precies plaatst, ligt aan waar het geluid vandaan komt. Ervaar je geluidshinder door de ventilatiebox? Plaats de geluidsdempers dan op de ventilatiebox zelf. Ervaar je juist geluidsoverlast van buitenaf, via de ventilatiekanalen? Zorg dan dat de geluidsdempers op de kleppen van de af- en toevoerkanalen worden gemonteerd.

Geluidsdemper ventilatie


Akoestische buitenluchtroosters

Buitenluchtroosters zijn een belangrijk onderdeel van veel ventilatiesystemen, omdat vanaf hier lucht wordt aangevoerd en afgevoerd. Soms bevinden deze roosters zich in een buitengevel die aan een drukke omgeving grenst. Denk bijvoorbeeld aan een drukke weg. In dat geval kan het geluid van buiten makkelijk binnen worden gehoord en dat is natuurlijk niet fijn. Door deze roosters te vervangen door akoestische buitenluchtroosters, kun je de geluidsoverlast beperken. Deze zorgen er namelijk voor dat de geluiden van buitenaf worden gedempt.

Akoestische buitenluchtrooster


Installateur nodig?

Installateur nodig?

Hulp nodig bij de installatie van uw stille mechanische ventilatie? Onze gecertificeerde service monteurs zijn dagelijks in heel Nederland op pad om onze klanten te helpen en bieden altijd een passende oplossing. Bij Alpha Ventilatie kunt u op korte termijn terecht. Wij hebben geen lange wachttijden. Bel: 088-1238700 of laat een “bel mij terug verzoek” achter.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voorkeur contact*
Wilt u liever gebeld worden of contact via WhatsApp?