WTW unit onderhoud

WTW units werken 24 uur per dag het hele jaar door. Dit betekent dus ook dat een WTW unit onderhoud nodig heeft. In de loop der jaren raken de ventilatiekanalen flink vervuild waardoor een WTW unit uit balans raakt. Alpha Ventilatie is gespecialiseerd in het onderhouden en reinigen van WTW units.

Waarom Alphaventilatie.nl

  Dezelfde week is mogelijk
  Zeer veel ervaring
  Landelijk actieve dekking
  Onderhoud al vanaf €125,-
  Onze klanten geven ons een 9,5/10

Waarom WTW unit onderhouden?

  Tot 30% minder energiekosten
  Voorkom extra onderhoudswerk
  Voorkom gezondheidsklachten

Let op: Producten als muurverf, drukwerk en textiel kunnen ook stoffen bevatten die niet goed zijn voor uw gezondheid wanneer u deze inademt. 

Ervaring van anderen

Top service geleverd ! Wij dach…(10/10)

Snel,efficiënt en vriendelijke ho…(10/10)

Meer reviews lezen

 

Zeer veel ervaring  Landelijke dekking  Onze klanten geven ons een 9,5/10

 

Onderhoud

Een WTW unit zuigt vervuilde lucht af en voert vervolgens weer gezonde lucht toe. De warmte wordt uit de vervuilde binnenlucht onttrokken en vervolgens door de bypass (warmtewisselaar) toegevoegd aan de frisse buitenlucht die een woning wordt ingeblazen. De temperatuur van buitenlucht is over het algemeen een stuk lager dan de binnentemperatuur. Andersom is het in de zomer buiten een stuk warmer dan binnen. De warmtewisselaar zorgt ervoor dat het binnenklimaat te allen tijde aangenaam is. Op deze wijze bent u verzekerd van een optimaal en gezond binnenklimaat.

Na verloop van tijd werkt de WTW unit minder goed, omdat de unit in de loop der jaren vervuild en uit balans raakt. Om deze redenen is een gemiddelde WTW unit (bij slecht onderhoud) ook vaak een bron van klachten. Denk hierbij aan:

  • Geluidsoverlast vanuit de WTW unit
  • Overlast van geuren en stank vanuit de WTW (schimmel en bacteriën)
  • Geurtjes blijven lang hangen
  • Het systeem werkt in zijn geheel niet meer of minder goed
  • Toevoerlucht is onaangenaam (koud en teveel)

Het is daarom van groot belang om uw WTW unit tijdig te onderhouden.

Let op: Heeft u huisdieren in huis? Ook huisdieren produceren veel vocht en stoffen die schadelijk voor uw gezondheid kunnen zijn.

Hoe werkt WTW unit onderhoud?

Bij WTW onderhoud wordt bedoeld dat het complete systeem wordt nagekeken. De filters worden vervangen, de ventielen worden afgesteld naar de standaard waarden (waar nodig) en daarnaast wordt de WTW unit volledig gereinigd.

Allereerst worden de kanalen inclusief alle aftakkingen volledig van binnen gereinigd door middel van een roterende borstel. Dit geldt voor zowel toevoer- als afvoerkanalen. Door middel van de roterende borstel komt het stof vrij, waarna al het stof afgevoerd kan worden met behulp van een krachtige afzuigbox die aangesloten wordt op de kanalen.

In de loop der jaren raakt een WTW unit ook flink vervuild van binnen, daarom is het belangrijk om deze van binnen goed te laten reinigen. Hierbij wordt ook de bypass (warmtewisselaar) in de WTW unit onder handen genomen. Tevens wordt aangeraden om te filters in een WTW unit tijdig te vervangen. Dit kunt u gemakkelijk zelf doen, hier leest u meer over via: WTW filters.

WTW onderhoud: Kan ik het ook zelf?

Het is tot op zekere hoogte mogelijk om uw WTW unit zelf te onderhouden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het op tijd vervangen van filters en daarnaast het schoonmaken van de ventielen die vaak in het plafond te vinden zijn. Wanneer u enigszins technisch onderlegd bent, is het in sommige gevallen ook mogelijk om de WTW unit uit elkaar te halen voor onderhoud. Wij raden dit echter sterk af indien u hier geen ervaring mee heeft.

Wat zijn de voordelen van WTW onderhoud?
Bij tijdig WTW onderhoud kunt u profiteren van vele voordelen. Wij raden u aan om één keer in de 5 jaar onderhoud aan uw WTW unit te laten verrichten. Daarnaast is het handig als u uw WTW unit in ieder geval één keer in de 2 jaar laat nakijken. De voordelen van WTW onderhoud zijn als volgt:

  Optimaal wooncomfort 
  Geen last van geurtjes 
  Minder lawaai vanuit de WTW unit
  Geen last meer van schimmels
  Minder gezondheidsklachten 
  De WTW unit gaat een stuk langer mee
  Problemen worden op tijd aangekaart

alpha ventilatie is werkzaam door heel nederland

Het werkgebied van Alpha Ventilatie

Bekijk hieronder het werkgebied van Alpha Ventilatie. Wij zijn actief in heel Nederland. Wij rekenen over het algemeen geen voorrijkosten. Voor Utrecht geldt dit altijd, voor de overige regio’s geldt ook geen voorrijkosten mits wij de afspraak in samenspraak met u vrij kunnen inplannen. Bekijk de pagina voorrijkosten om direct te zien waar u aan toe bent.

Regio Noord-Holland

Amsterdam
Amstelveen
Haarlem
Purmerend
Zaandam
Hoofddorp
Den-Helder
Alkmaar
Hoorn
Beverwijk

Regio Zuid-Holland

Alphen a/d rijn
Den-Haag
Dordrecht
Gouda
Leiden
Rotterdam
Zoetermeer
Bodegraven

Regio Gelderland

Apeldoorn
Arnhem
Barneveld
Doetinchem
Ede
Harderwijk
Nijmegen
Overbetuwe
Zutphen

Regio Brabant

Breda
Den-Bosch
Eindhoven
Helmond
Oss
Tilburg

Uw voordelen na het onderhoud van uw WTW unit

  Minder stof in uw woning.
  Langere levensduur WTW unit
  Minder gezondheidsproblemen
  Tot wel 30% minder energiekosten 
  Een lagere CO² gehalte 

Uw WTW unit onderhouden bij Alpha Ventilatie

U kunt uw WTW onderhouden bij Alpha Ventilatie. U kunt hierbij kiezen voor eenmalige reiniging. Daarnaast kunt u ook kiezen voor het Alpha abonnement indien u het op prijs stelt dat u WTW unit periodiek en tijdig onderhouden wordt en te allen tijde goed functioneert. Bij Alpha Ventilatie bent u verzekerd van kwaliteit en goede service.

 

  Alle reviews