Home » Warmtepomp

Warmtepomp kopen?
Bespaar geld en gas!

Een warmtepomp is de perfecte keuze voor wie op zoek is naar duurzame verwarming. Bespaar direct op uw energierekening door te investeren in een warmtepomp.

Benieuwd wat uw mogelijkheden zijn?
We kunnen bij u langskomen, maar u kunt ook een snelle indicatieve check aanvragen. Onze experts staan klaar om u te voorzien van persoonlijk advies en een vlotte installatie.

Informatie over warmtepompen

Er zijn drie verschillende soorten warmtepompen. Maak een keuze voor meer info:

→ All-electric warmtepomp
→ All-electric ready
→ Hybride warmtepomp

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte verplaatst van de ene plaats naar de andere met behulp van een compressor en een koelmiddel. Het kan warmte onttrekken aan de lucht, het grondwater of de bodem, en deze warmte vervolgens gebruiken om een woning te verwarmen zonder gas.

Gasloos wonen
Verlaging CO2-uitstoot
Verhoging energielabel woning

Meer over warmtepompen

Benieuwd naar onze reviews?

Verschillende warmtepompen

Soorten warmtepompen

Er zijn drie soorten warmtepompen voor woningen:
hybride, all-electric ready en all-electric. Lees hieronder alles over de verschillende soorten.

Hybride warmtepomp

Tot 80% minder gas

Een hybride warmtepomp werkt op stroom en de cv-ketel springt bij wanneer nodig.

Kenmerken:

  • Tot 80% minder gasverbruik
  • Geschikt voor redelijk goed geïsoleerde woningen

    Hybride-warmtepomp

Meer informatie

All-electric "ready" 

Klaar voor de toekomst

Een slimme tussenstap naar gasloos wonen, bij een nieuwe ketel, wanneer goede isolatie of lage temperatuurverwarming ontbreekt.

Kenmerken:

  • 70-85% minder gasverbruik
  • Tussenstap naar volledig elektrisch

Meer informatie

All-electric warmtepomp

Volledig van het gas af

Een volledig elektrische warmtepomp verwarmt het huis en levert het hele jaar door warm water.

Kenmerken:

  • Volledig gasloos wonen
  • Geschikt voor zeer goed geïsoleerde woningen

Warmtepomp-all-electric-1
Meer informatie

Hybride warmtepomp

Tot 80% minder gas

Een hybride warmtepomp combineert een gasgestookte cv-ketel met een elektrische warmtepomp. Deze haalt warmte uit de buiten- en binnenlucht om water te verwarmen voor de centrale verwarming en het tapwater. Bij kou of hoge vraag springt de cv-ketel bij voor extra warmte. Hierdoor kan het gasverbruik al snel met 80% verminderen.

De hybride warmtepomp vereist de minst grote investering van alle warmtepompen en kan in veel woningen aanzienlijke gasbesparingen opleveren. Echter, je blijft nog steeds afhankelijk van een gasaansluiting.

Hybride-warmtepomp

Voordelen- en nadelen

  Minimale aanpassing
  Geschikt voor bijna alle woningen
  Lagere investering dan all-electric
  Deels afhankelijk van het gas
  Extra ruimte benodigd

All-electric warmtepomp "ready"

Klaar voor de toekomst

Met een geavanceerde warmtepomp die "all-electric ready" is, kun je in eerste instantie beginnen met een hybride opstelling. "Ready" betekent dat de warmtepomp is ontworpen en geïnstalleerd met het oog op een toekomstige volledige overstap van gas naar elektriciteit als energiebron voor verwarming.

Dit houdt in dat de warmtepomp al gereed is om op een later moment zonder gas te functioneren, bijvoorbeeld door een groter vermogen te hebben en geschikt te zijn voor het verwarmen van een woning zonder gasaansluiting.

Voordelen- en nadelen

  De eerste stap naar 100% elektrisch
  Neemt minder ruimte in beslag
  Lagere investering dan all-electric
  Alleen geschikt voor geïsoleerde woningen
  Hogere investering dan bij een hybride warmtepomp

All-electric warmtepomp

Volledig van het gas af

Een all-electric (volledig elektrische) warmtepomp voorziet het hele jaar door in de verwarming van je huis en levert tevens warm tapwater. Hierdoor is er geen noodzaak meer voor aardgas, waardoor de CV-ketel volledig overbodig wordt.

Om optimaal te profiteren van een all-electric warmtepomp, dient je woning zeer goed geïsoleerd te zijn en moet er een lage temperatuur verwarmingssysteem aanwezig zijn. De investering is groter dan bij een hybride warmtepomp, of all-electric ready warmtepomp. De woning is nu klaar voor de toekomst!

Warmtepomp-all-electric-1

Voordelen- en nadelen

  100% gasloos wonen
  Geluidsarm
  Zeer energiezuinig
  Alleen geschikt voor zeer goed geïsoleerde woningen
  Behoorlijk wat ruimte nodig

Mogelijkheden bij Alpha Ventilatie

Mogelijkheden bij Alpha Ventilatie

Wij zijn actief in heel Nederland

Persoonlijk adviesbezoek

Tijdelijk Gratis € 199,-

Een warmtepomp begint met juiste informatie en advies op maat. 


Toetsing geschiktheid woning
Advies geschikte warmtepomp
Subsidiemogelijkheden
Offerte op maat
Adviseur op bezoek (indien gewenst)

Adviesbezoek aanvragen
Adviesbezoek warmtepomp

Warmtepomp Quick-check

Gratis

Snel weten waar u aan toe bent? Vraag dan de snelle warmtepomp check aan.


Gesprek met specialist 
Snelle toetsing woning
Indicatieve offerte per e-mail

 

Snelle check aanvragen

Veelgestelde vragen

Airco bij Alpha Ventilatie
Wat kan ik besparen?

Hoeveel energie kan ik besparen met een warmtepomp

Dit is per huis verschillend. Er zijn meerdere factoren waar u mee te maken heeft, denk hierbij aan: het type huis, weeromstandigheden, isolatie, verwarmingssystemen en ventilatie.

Tijdens het adviesbezoek zal onze adviseur bepalen of uw woning voldoet aan de eisen om een warmtepomp te kunnen installeren.

Wat kost een warmtepomp?

Wat kost een warmtepomp?

De kosten van een warmtepomp kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type warmtepomp, de grootte van uw woning, de benodigde installatiewerkzaamheden en eventuele subsidies die beschikbaar zijn. Over het algemeen kunnen warmtepompsystemen een aanzienlijke investering vereisen, maar ze kunnen op de lange termijn kostenbesparend zijn vanwege lagere energierekeningen en mogelijke subsidies.
 
Een lucht-water warmtepomp, bijvoorbeeld, kan variëren in prijs van enkele duizenden tot tienduizenden euro's, afhankelijk van de capaciteit en het merk. Bodemgebonden warmtepompen zijn over het algemeen duurder vanwege de grondboringen of horizontale grondlussen die nodig kunnen zijn.

Benieuwd naar de volledige kosten en de terugverdientijd? Bekijk dan: warmtepomp kosten

 
Apparaat Prijs
All-electric warmtepomp € 6.500 -
€ 19.500
Hybride warmtepomp 5 kW met nieuwe cv-ketel € 7.000 -
€ 9.500
Subsidie warmtepomp 5 kW  € 2.350 -
€ 2.850
Hoe zit het met subsidies?

Hoe zit het met subsidies?

Na afloop van de werkzaamheden ontvangt u een factuur per e-mail. Deze factuur kunt u gebruiken om een subsidie aan te vragen. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type hybride warmtepomp. U kunt via het RVO een subsidie aanvragen. Daarnaast ontvangt na afloop een handige handleiding waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd.

Mocht u er zelf alsnog niet uitkomen zal ons team u hierbij ondersteunen.

Hoe zit het met isolatie en warmtepompen?

Hoe zit het met isolatie en warmtepompen?

Goede isolatie is essentieel voor energie-efficiëntie, ongeacht het seizoen. Het zorgt ervoor dat warmte binnen blijft tijdens de winter en buiten blijft tijdens de zomer, wat resulteert in lagere energiekosten. Dit omvat isolatie van muren, daken, vloeren en ramen, evenals het dichten van kieren en naden.

De prestaties van een warmtepomp zijn sterk afhankelijk van de isolatie van een woning. Een goed geïsoleerd huis behoudt de warmte die wordt geproduceerd door de warmtepomp beter, waardoor deze efficiënter kan werken en lagere energiekosten oplevert.

Isolatie van woningen per bouwjaar

Tot 1975: Huizen die vóór 1975 zijn gebouwd, hebben over het algemeen minimale isolatie. Vaak hebben deze huizen ongeïsoleerde muren, enkel glas wordt gebruikt voor ramen en deuren, en de daken hebben weinig tot geen isolatie. Dit resulteert in aanzienlijk warmteverlies en hogere energiekosten.
 
Van 1975 tot 1983: In deze periode begint de aandacht voor isolatie langzaam toe te nemen. Huizen krijgen meestal spouwmuurisolatie, waardoor de warmte beter wordt vastgehouden. Ook wordt dubbel glas vaker toegepast, wat helpt bij het verminderen van warmteverlies via ramen en deurben. Echter, de isolatiewaarden zijn nog niet zo hoog als de moderne normen.
 
Van 1983 tot 2000: In deze periode worden isolatienormen strenger en beginnen huizen beter te worden geïsoleerd. Spouwmuurisolatie wordt standaard, evenals dakisolatie. Dubbel glas wordt steeds gebruikelijker, en er worden verbeteringen aangebracht in isolatie voor vloeren en kruipruimtes. Deze veranderingen resulteren in betere energie-efficiëntie en meer comfortabele woonomstandigheden.
 
Na 2000: Moderne huizen die na 2000 worden gebouwd, voldoen aan veel strengere isolatienormen. Ze zijn vaak voorzien van hoogwaardige isolatiematerialen, zoals geïsoleerd glas, spouwmuurisolatie van hogere kwaliteit, en uitgebreide isolatie van daken en vloeren. Daarnaast worden energiezuinige verwarmings- en koelsystemen steeds vaker geïnstalleerd, waardoor de energiekosten verder worden verlaagd en de ecologische voetafdruk wordt verminderd.
Maakt een warmtepomp lawaai?

Maakt een warmtepomp lawaai?

Een warmtepomp maakt zeker geluid, afhankelijk van het type wat geïnstalleerd wordt. Echter kan het geluid tot een minimum beperkt worden door een goede installatie. Een gemiddelde warmtepomp produceert 40-50 dB geluid. Er zijn stillere warmtepompen, echter ligt de investering een stuk hoger.

Wat is de levertijd?

Wat is de levertijd?

De levertijd is op dit moment maximaal 6 weken.

Waarom Alpha Ventilatie?

Onze ervaren installateurs hebben duizenden installaties uitgevoerd en bieden in elke situatie de perfect oplossing. Onze monteurs installeren, geven uitleg en regelen alles in naar uw wensen. Wij gaan pas weg als alles perfect werkt!

Voordelen warmtepomp

Benieuwd of uw woning geschikt is voor een warmtepomp?

Vraag gratis en vrijblijvend advies aan en ontdek alle beschikbare mogelijkheden.