Home » Over ons

Over Alpha Ventilatie

Alpha Ventilatie is dé ventilatie specialist van Nederland. Met onze experts die al jarenlang ervaring hebben in het vak zorgen we ervoor dat uw ventilatiesysteem, waar dan ook in Nederland, weer perfect functioneert. Van installatie, onderhoud, inregelen tot aan aanleg.

Over Alpha Ventilatie

Alpha Ventilatie is dé ventilatiespecialist van Nederland. Met onze experts, die al jarenlang ervaring hebben in het vak, zorgen we ervoor dat uw ventilatiesysteem – waar dan ook in Nederland – weer perfect functioneert. Van installatie, onderhoud en inregelen tot aanleg: wij bieden een totaaloplossing voor uw ventilatiebehoeften.

Onze engineers werken iedere dag met trots, passie en energie aan innovatieve en duurzame oplossingen. Wij blijven voortdurend groeien, inspelen op marktontwikkelingen en innovatieve oplossingen ontwikkelen, zowel voor nu als voor de volgende generatie.

Om dit te waarborgen, werken wij volgens onze drie belangrijkste pijlers: snelle service, vakmanschap en kwaliteit.

Onze missie

Een schoon en fris binnenklimaat voor iedereen.

Onze visie

Onze visie is een wereld waarin een schoon en fris binnenklimaat de standaard is. We zetten ons in om duurzame en toegankelijke oplossingen te creëren die een gezonde leefomgeving voor iedereen mogelijk maken.

De engineers van Alpha Ventilatie werken iedere dag met trots, passie en vol energie aan innovatieve en duurzame oplossingen. Tot slot blijven we samen groeien, inspelen op marktontwikkelingen en continu innoveren. Voor nu én voor de volgende generatie.

Om dit te kunnen waarborgen, werken wij volgens onze drie belangrijkste pijlers, namelijk: snelle service, kwaliteit – vakmanschap en landelijke dekking.

Onze Missie

Het is ons doel om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van een schoon en fris binnenklimaat. Dit doen wij op een duurzame, milieuvriendelijke, veilige en efficiënte manier voor u en de maatschappij in zijn geheel.

Onze Visie

In de moderne wereld waarin wij nu leven moet een schoon binnenklimaat voor iedereen mogelijk zijn. Wij willen bekend staan om de kwaliteit van ons werk en de resultaten bij onze klanten. Wij kijken er naar uit om ook u van dienst te zijn.

Historie

2002: Oprichting van DBK, de voorloper van Alpha Ventilatie. Ruim 20 jaar geleden is onze huidige directeur begonnen in de luchttechniek als onderhoudsmonteur van luchttechnische installaties in de utiliteit.


2014: Oprichting van VSU, Ventilatie Service Utrecht. Vanuit de expertise in de utiliteit wordt er voor het eerst een product in combinatie met een dienst op de markt gezet voor de consumentenmarkt. Echter ligt de focus vooralsnog op B2B.


2017-2018: De overgang van VSU naar Alpha Ventilatie. Om onze missie in Nederland te kunnen realiseren was/is het belangrijk dat we meer dan één regio bedienen en hebben daarom in 2017 besloten om onze plaatselijke naam, Ventilatie Service Utrecht, te vervangen voor Alpha Ventilatie.

De groei en succes van Alpha Ventilatie. Door de kennis, landelijke dekking en service werd Alpha Ventilatie direct een succes. Wij onderhouden nu jaarlijks meer dan 20.000 systemen in NL.


2021: Alpha Ventilatie opent twee nieuwe vestigingen waarvan één in België (Antwerpen). 

FD Gazellen: Alpha Ventilatie mag zich als FD Gazelle rekenen tot één van de 691 snelst groeiende bedrijven binnen Nederland.


2022: Oprichting Alpha Ventilatie Eco. Met de alsmaar stijgende energieprijzen wordt het verduurzamen van woning steeds belangrijker. De ECO tak richt zich op het verduurzamen van woningen. Hierbij ligt de focus op het aanleggen van volledige ventilatiesystemen (met warmteterugwinning) in combinatie met een hybride warmtepomp.

2022: Alpha Ventilatie wint weer een FD Gazellen Award en is ook dit jaar weer één van de snelst groeiende bedrijven binnen Nederland.

Ervaren toppers & jong talent

Bij Alpha Ventilatie werkt een team van ervaren engineers met meer dan 25 jaar ervaring in het vak en jong talent.

Onze klantenservice medewerkers en engineers zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, installatietechniek en ventilatiesystemen. We worden regelmatig uitgenodigd door fabrikanten om alles te leren over de nieuwste ventilatiesystemen. Zo bent u verzekerd van deskundig advies en een optimaal functionerend ventilatiesysteem. 

Ventilatie zit in onze DNA

Als ventilatie installateur met een duurzaam plan werken we aan een gezond en fris binnenklimaat voor iedereen!

Technische kennis maakt het verschil. Daarom worden alle adviseurs en engineers opgeleid en continu bijgeschoold in de Alpha Ventilatie Academy.

Werken bij Alpha Ventilatie

Voor de uitvoering van onze missie zoeken wij buitengewone mensen die zich verantwoordelijk voelen en deze reis met ons willen meebeleven. Bekijk vacatures.

Alpha Ventilatie team
alpha ventilatie auto

Alpha Ventilatie feiten

Meer dan 25 jaar ervaring in ventilatie.
Enige ventilatiebedrijf in Nederland met landelijk dekking
De aller snelste service van Nederland
40.000+ woningen per jaar
Officieel dealer van alle bekende ventilatiemerken.
De meeste reviews in de ventilatie branche
Snelst groeiende bedrijf in de ventilatie techniek

Onze partners

Alpha Ventilatie werkt al jaren samen met diverse andere bedrijven. En daar zijn wij trots op.