Home » Over ons

Over Alpha Ventilatie

Alpha Ventilatie is dé ventilatie specialist van Nederland. Met onze experts die al jarenlang ervaring hebben in het vak zorgen we ervoor dat uw ventilatiesysteem, waar dan ook in Nederland, weer perfect functioneert. Van installatie, onderhoud, inregelen tot aan aanleg.

Over Alpha Ventilatie

Alpha Ventilatie is dé ventilatie specialist van Nederland. Met onze experts die al jarenlang ervaring hebben in het vak zorgen we ervoor dat uw ventilatiesysteem, waar dan ook in Nederland, weer perfect functioneert. Van installatie, onderhoud, inregelen tot aan aanleg.

De engineers van Alpha Ventilatie werken iedere dag met trots, passie en vol energie aan innovatieve en duurzame oplossingen. We blijven samen groeien, inspelen op marktontwikkelingen en continu innoveren. Voor nu én voor de volgende generatie.

Om dit te kunnen waarborgen, werken wij volgens onze drie belangrijkste pijlers, namelijk: snelle service, vakmanschap en kwaliteit.

Onze missie

Het is ons doel om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van een schoon en fris binnenklimaat. Dit doen wij op een duurzame, milieuvriendelijke, veilige en efficiënte manier voor u en de maatschappij in zijn geheel.

Onze visie

In de moderne wereld waarin wij nu leven moet een schoon binnenklimaat voor iedereen mogelijk zijn. Wij willen als ventilatie bedrijf bekend staan om de kwaliteit van ons werk en de resultaten bij onze klanten. Wij kijken er naar uit om ook u van dienst te zijn.

De engineers van Alpha Ventilatie werken iedere dag met trots, passie en vol energie aan innovatieve en duurzame oplossingen. Tot slot blijven we samen groeien, inspelen op marktontwikkelingen en continu innoveren. Voor nu én voor de volgende generatie.

Om dit te kunnen waarborgen, werken wij volgens onze drie belangrijkste pijlers, namelijk: snelle service, kwaliteit – vakmanschap en landelijke dekking.

Onze Missie

Het is ons doel om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van een schoon en fris binnenklimaat. Dit doen wij op een duurzame, milieuvriendelijke, veilige en efficiënte manier voor u en de maatschappij in zijn geheel.

Onze Visie

In de moderne wereld waarin wij nu leven moet een schoon binnenklimaat voor iedereen mogelijk zijn. Wij willen bekend staan om de kwaliteit van ons werk en de resultaten bij onze klanten. Wij kijken er naar uit om ook u van dienst te zijn.

Historie

2002: Oprichting van DBK, de voorloper van Alpha Ventilatie. Ruim 20 jaar geleden is onze huidige directeur begonnen in de luchttechniek als onderhoudsmonteur van luchttechnische installaties in de utiliteit.


2014: Oprichting van VSU, Ventilatie Service Utrecht. Vanuit de expertise in de utiliteit wordt er voor het eerst een product in combinatie met een dienst op de markt gezet voor de consumentenmarkt. Echter ligt de focus vooralsnog op B2B.


2017-2018: De overgang van VSU naar Alpha Ventilatie. Om onze missie in Nederland te kunnen realiseren was/is het belangrijk dat we meer dan één regio bedienen en hebben daarom in 2017 besloten om onze plaatselijke naam, Ventilatie Service Utrecht, te vervangen voor Alpha Ventilatie.

De groei en succes van Alpha Ventilatie. Door de kennis, landelijke dekking en service werd Alpha Ventilatie direct een succes. Wij onderhouden nu jaarlijks meer dan 20.000 systemen in NL.


2021: Alpha Ventilatie opent twee nieuwe vestigingen waarvan één in België (Antwerpen). 

FD Gazellen: Alpha Ventilatie mag zich als FD Gazelle rekenen tot één van de 691 snelst groeiende bedrijven binnen Nederland.


2022: Oprichting Alpha Ventilatie Eco. Met de alsmaar stijgende energieprijzen wordt het verduurzamen van woning steeds belangrijker. De ECO tak richt zich op het verduurzamen van woningen. Hierbij ligt de focus op het aanleggen van volledige ventilatiesystemen (met warmteterugwinning) in combinatie met een hybride warmtepomp.

2022: Alpha Ventilatie wint weer een FD Gazellen Award en is ook dit jaar weer één van de snelst groeiende bedrijven binnen Nederland.

Ervaren toppers & jong talent

Het team van Alpha Ventilatie bestaat uit ervaren monteurs met meer dan 20 jaar ervaring in het vak en uit jong talent.

Het overdragen van expertise, kennis en ervaring aan de nieuwe generatie monteurs is dan ook een belangrijk onderdeel van Alpha Ventilatie. Dit gebeurt door voortdurende bijscholing, interne opleidingen, goede begeleiding en door ervaring en jong talent aan elkaar te koppelen.

Onze klantenservice medewerkers en service monteurs zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, installatie en techniek rondom ventilatiesystemen. Zo worden wij regelmatig uitgenodigd door fabrikanten om alle ins en outs te leren kennen over nieuwe ventilatiesystemen.

Ventilatie zit in onze DNA

Als ventilatie installateur met een duurzaam plan werken we aan een gezond en fris binnenklimaat voor iedereen!

Technische kennis maakt het verschil. Daarom worden alle adviseurs en monteurs opgeleid en continu bijgeschoold in de Alpha Ventilatie Academy.

Werken bij Alpha Ventilatie

Voor de uitvoering van onze missie zoeken wij buitengewone mensen die zich verantwoordelijk voelen en deze reis met ons willen meebeleven. Bekijk vacatures.

Alpha Ventilatie team
alpha ventilatie auto

Alpha Ventilatie feiten

Meer dan 20 jaar ervaring in ventilatie.
Enige ventilatiebedrijf in Nederland met landelijk dekking
De aller snelste service van Nederland
20.000+ woningen per jaar
Officieel dealer van alle bekende ventilatiemerken.
De meeste reviews in de ventilatie branche
Snelst groeiende bedrijf in de ventilatie techniek

Onze partners

Alpha Ventilatie werkt al jaren samen met diverse andere bedrijven. En daar zijn wij trots op.