Veelgestelde vragen

Kies hieronder uit één van onze onderwerpen voor antwoorden op al uw vragen. Staat uw vraag hier niet tussen of wilt u liever één van onze medewerkers spreken? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat zijn jullie openingstijden?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 09:00 – 17:30 uur.

Kan ik ook online een afspraak maken?

Bij Alpha Ventilatie bieden wij de mogelijkheid om een online afspraakverzoek te maken. Dit houdt in dat u een voorkeursdag en -tijdstip kunt aangeven. Vervolgens controleren wij of dit past in onze reguliere planning.

Wat zijn de wachttijden?

Wij zijn zeer flexibel en hanteren korte tot geen wachttijden. Wij doen ons uiterste best om u binnen 1 á 2 weken van dienst te kunnen zijn. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Hoe zit het met voorrijkosten?

Wij hanteren geen voorrijkosten.

Kan ik mijn afspraak annuleren?

Het is mogelijk om uw afspraak te annuleren. Wij raden u aan om dit minimaal 24 uur van te voren te doen. Wanneer u uw afspraak niet op tijd annuleert en/of onze monteur komt voor een dichte deur te staan, zijn wij genoodzaakt u € 50,- in rekening te brengen.

Hoe kan ik betalen?

Onze monteurs hebben altijd een pinapparaat bij zich waardoor u direct veilig kunt afrekenen. U ontvangt een pin bon en vervolgens een factuur per mail. Het is bij ons niet mogelijk om achteraf te betalen.

Wat kan ik van Alpha Ventilatie verwachten?

Onze monteurs zijn allemaal opgeleid en gaan netjes te werk. Wanneer u vragen heeft kunt u altijd terecht bij onze vriendelijke servicemonteurs.

Hoevaak moet ik reinigen?

Wij raden u aan om in ieder geval éénmaal in de 2 jaar uw mechanische ventilatie te voorzien van een ‘kleine beurt’ en éénmaal in de 4 jaar van een ‘grote onderhoudsbeurt’. Lees meer op onze tarieven pagina.

Kan ik zelf reinigen?

Tot op zekere hoogte is het mogelijk om uw mechanische ventilatie zelf te reinigen. Bekijk hiervoor onze pagina mechanische ventilatie zelf reinigen.

Moet ik mijn kanalen ook reinigen?

In de loop der jaren raken de luchtkanalen in uw woning vervuild. Wanneer u bijvoorbeeld meerdere bewoners en/of huisdieren in huis heeft raken uw kanalen sneller vervuild. Wij raden u aan om uw kanalen in ieder geval éénmaal in de 4 jaar professioneel te laten reinigen.

Wat is borstelreiniging?

Bij Alpha Ventilatie maken wij gebruik van roterende borstels die door middel van een flexibele slang in de kanalen worden gebracht. De roterende borstels zorgen ervoor dat het vuil in de kanalen los komt te zitten. Lees hier meer over op onze pagina mechanische ventilatie reinigen.

Wat is poederreiniging?

Met speciale perslucht wordt er reinigingspoeder aangebracht in uw luchtkanalen. Dit poeder zorgt ervoor dat uw kanalen weer schoon worden. Bij Alpha Ventilatie maken wij geen gebruik van deze methode. Beide methodes zijn effectief en kunnen toegepast worden bij de reiniging van luchtkanalen.

Hoelang duurt een onderhoudsbeurt?

Bij een reguliere onderhoudsbeurt kunt u het beste rekening houden met 1 – 1,5 uur aan werk voor de monteur. De duur is afhankelijk van de laatste onderhoudsbeurt. Wanneer uw systeem nog nooit eerder gereinigd is, duurt het meestal langer. Bij een kleine onderhoudsbeurt kunt u rekening houden met 1 uur.

Wanneer moet ik vervangen?

Wij raden u aan om uw mechanisch ventilatiesysteem in ieder geval éénmaal in de 15 jaar te laten vervangen om er zeker van te zijn dat deze nog goed functioneert. Bij tijdig onderhoud gaat een ventilatiesysteem technisch soms nog langer mee.

Hoelang duurt het vervangen?

Het vervangen van een mechanische ventilatie duurt ongeveer 1 uur. Laat u de mechanische ventilatie vervangen in combinatie met reiniging? Dan duurt dit tussen de 1,5 en 2 uur.

Wat moet ik laten vervangen?

In de meeste gevallen is het wenselijk de ventilatiebox in zijn geheel te vervangen. U heeft uiteraard ook de keuze om bijvoorbeeld alleen de ventilatiemotor te laten vervangen. In sommige gevallen scheelt dit in de kosten maar dat is lang niet altijd het geval. U kunt er daarnaast ook aan denken de ventielen in uw woning te laten vernieuwen wanneer deze oud en verkleurd zijn.

Mijn ventilatiebox maakt lawaai, moet ik nu vervangen?

Dit betekent niet altijd dat uw ventilatiebox aan vervanging toe is. Er kunnen meerdere oorzaken zijn waarom uw ventilatiebox lawaai maakt. Hiervoor kunt u het beste een afspraak laten inplannen waarbij één van onze specialisten u adviseert. U kunt ons direct bereiken op: 088-1238700. Lees hier meer over via mechanische ventilatie maakt lawaai.

Wat is het verschil tussen een perilex en een euro stekker?

U kunt een perilex stekker heel makkelijk herkennen. Wanneer u de stekker uit het stopcontact haalt ziet u dat deze er anders uitziet dan een normale stekker. Een perilex stekker is bedoeld voor een driestanden schakelaar. U kunt dit gerust zelf controleren.

Hoe vaak moet ik mijn WTW unit laten reinigen?

Wij raden u aan om uw WTW unit in ieder geval één keer in de 2 jaar een kleine onderhoudsbeurt te geven en éénmaal in de 4 á 5 jaar een grote onderhoudsbeurt te geven.

Wat is het verschil tussen een kleine en grote onderhoudsbeurt?

Bij een kleine onderhoudsbeurt wordt uw WTW unit gereinigd en daarnaast worden de afzuigpunten schoongemaakt. Bij een grote onderhoudsbeurt wordt uw volledige WTW unit gereinigd inclusief alle kanalen.

Hoe vaak moet ik mijn WTW filters vervangen?

Wij raden u aan om uw filters in ieder geval om de 6 maanden te vervangen om er zeker van te zijn dat uw WTW unit naar behoren werkt.

Hoelang duurt een onderhoudsbeurt?

Bij een reguliere onderhoudsbeurt kunt u het beste rekening houden met 2 – 2,5 uur aan werk voor de monteur. De duur is afhankelijk van de laatste onderhoudsbeurt. Wanneer uw systeem nog nooit eerder gereinigd is, duurt het langer. Bij een kleine onderhoudsbeurt kunt u rekening houden met 1 – 1,5 uur.

Moet ik mijn kanalen ook laten reinigen?

In de loop der jaren raken de luchtkanalen in uw woning vervuild. Wanneer u bijvoorbeeld meerdere bewoners en/of huisdieren in huis heeft raken uw kanalen sneller vervuild. Wij raden u aan om uw kanalen in ieder geval éénmaal in de 4 jaar professioneel te laten reinigen.

Kan ik zelf mijn WTW unit reinigen?

U kunt uw WTW unit zelf tot op zekere hoogte reinigen. Denk hierbij aan het schoonmaken van de afzuig- en toevoerpunten in uw woning. Daarnaast kunt u uw WTW unit uit elkaar halen en een deel zelf reinigen. Let wel op! Zonder technische kennis raden wij het niet aan om de WTW unit zelf uit elkaar te halen.

Hoe werkt een WTW unit?

Op onze pagina WTW unit kunt u hier alles over lezen.

Wat zijn de tarieven?

Voor zakelijke klanten maken wij een offerte op maat. Onze specialisten komen bij u langs om een passend voorstel te doen voor uw situatie.

Is onderhoud en/of reiniging van dakventilatie ook mogelijk?

Voor onderhoud of reiniging van dakventilatie kunt u ook terecht bij Alpha Ventilatie. Bel of mail ons voor de mogelijkheden.

Wat kunnen wij van Alpha Ventilatie verwachten?

Alpha Ventilatie is de specialist op het gebied van ventilatie en alles wat daarbij komt kijken. Wij nemen graag uw situatie met u door om u een passende oplossing te kunnen bieden. Wij bieden het complete traject van A-Z.

Hebben jullie referenties?

Neem gerust contact met ons op voor referenties voor eventuele projecten.