Home » WTW Unit » WTW unit vervangen

WTW unit vervangen

Bij Alpha Ventilatie kunt u uw WTW unit laten vervangen en installeren door specialisten. De eerste generatie WTW systemen in Nederland zijn inmiddels in veel gevallen aan vervanging toe door een verminderde werking waarbij veel energie verloren gaat.

Dat betekent dat uw binnenklimaat in rap tempo verslechtert terwijl u wel het volle pond betaalt voor uw energieverbruik! In dit geval is vervangen van de unit een overweging waard.

Waarom Alphaventilatie.nl

  Afspraak op korte termijn mogelijk
  Zeer veel ervaring
  Landelijk actieve dekking
  Extra service en garantie
  Onze klanten geven ons een 9,3/10

Vervangen & reinigen

Bespaar op uw onderhoudskosten door uw WTW unit ook direct te laten reinigen.

Ervaring van anderen

Top service geleverd ! Wij dach…(10/10)

Snel,efficiënt en vriendelijke h…(10/10)

Meer reviews lezen

Waarom vervangen?

  70% minder energiekosten
  Voorkom gezondheidsklachten
  Voorkom onderhoudswerk aan uw huis

Let op: U kunt tot wel € 80,- besparen op uw jaarlijkse energierekening wanneer u tijdig uw WTW unit vervangt.

Het belang van een WTW unit

Uit onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Milieu is gebleken dat er grote problemen ontstaan in nieuwbouwwoningen waarbij het ventilatiesysteem niet goed werkt.
Zo hebben duizenden bewoners last van gezondheidsklachten zoals astma waarbij slechte werking van het systeem kan worden aangewezen. In sommige woningen is de luchtkwaliteit dermate slecht dat er onmiddellijk ingegrepen moet worden om ernstigere gezondheidsklachten te voorkomen.

Een oorzaak die hieraan ten grondslag ligt, is dat veel woningen tegenwoordig zeer goed geïsoleerd zijn. Zo goed zelfs dat veel huizen vrijwel luchtdicht zijn! Hierdoor is er minder ruimte voor natuurlijke ventilatie in huis en is het binnenklimaat afhankelijk van de toevoer van lucht via een WTW systeem.
Werkt het systeem niet goed, dan betekent dit vrijwel direct dat u te maken krijgt met een ongezond binnenklimaat.
Is uw systeem ouder dan 15 jaar? Dan wordt geadviseerd deze te vervangen.

Wanneer moet ik mijn WTW unit vervangen?

  • Als deze 15 jaar of ouder is
  • Wanneer deze slechts gedeeltelijk of niet meer werkt
  • Wanneer u last heeft van gezondheidsproblemen

Informatie over WTW unit vervangen

In Nederland worden woningen steeds vaker voorzien van een WTW installatie. De werking van dit type ventilatiesysteem is heel simpel: de warmte uit de lucht die naar buiten wordt afgevoerd, wordt gebruikt om koude buitenlucht voor te verwarmen voordat dit uw woning wordt binnen geblazen via de toevoerkanalen. Op deze wijze wordt voorkomen dat warme lucht uit uw woning verloren gaat. Zo bespaart u op uw energiekosten omdat u minder hoeft te stoken. Bent u benieuwd naar de beste WTW unit? Bekijk dan onze pagina beste keuze.
Meer lezen

Inmiddels zijn de eerste generatie WTW installaties vaak aan vervanging toe omdat deze door ouderdom minder goed functioneren. Oudere type WTW units gebruiken over het algemeen ook veel meer energie dan de moderne systemen die op dit moment leverbaar zijn. Het vervangen van dit type ventilatiesysteem is zeer specialistisch en vergt relatief veel tijd. Bij Alpha Ventilatie zorgen wij er echter voor dat u precies weet waar u aan toe bent!

Bekend van TV

Alpha Ventilatie in de eerste aflevering van Help mijn man is klusser (najaar 2018).

Kosten van het vervangen van een WTW unit
De kosten voor de aanschaf van een WTW unit variëren van € 800,- tot € 1500,-. U kunt er bij ons voor kiezen om een totaalpakket aan te schaffen waarbij wij een passende WTW unit leveren of u kunt ervoor kiezen deze zelf te bestellen en alleen de arbeid bij ons af te nemen. Wij zorgen er in ieder geval voor dat uw Warmte Terugwin systeem op de juiste manier wordt gemonteerd, geïnstalleerd en wordt afgesteld.

Uw voordelen

  Een gezond binnenklimaat
  Lagere energierekening
  Een energiezuinig WTW systeem
  Gratis filterset
  Vaste prijzen