Home » WTW Unit » WTW unit vervangen

WTW unit vervangen & advies

Bij Alpha Ventilatie kunt u uw WTW unit laten vervangen en installeren door specialisten. De eerste generatie WTW systemen in Nederland zijn inmiddels in veel gevallen aan vervanging toe door een verminderde werking waarbij veel energie verloren gaat.

Dat betekent dat uw binnenklimaat in rap tempo verslechtert terwijl u wel het volle pond betaalt voor uw energieverbruik! In dit geval is vervangen van de unit een overweging waard.

Vraag nu vrijblijvend en gratis advies bij ons aan.

oude wtw units

Waarom WTW vervangen?

Tot 80% minder energiekosten
Voorkom gezondheidsklachten
Verbeter uw binnenklimaat

Let op: U kunt flink besparen op uw jaarlijkse energierekening wanneer u tijdig uw WTW unit vervangt.

Onze klantervaringen

 

 

Het antwoord op al uw vragen

Hoelang gaat een WTW installatie mee?

Balansventilatie gaat gemiddeld 15 jaar mee. Bij goed onderhoud kan een unit nog langer meegaan, echter is dit nooit met zekerheid te zeggen.

Wanneer moet ik zeker vervangen?

Inmiddels zijn de eerste generatie WTW installaties vaak aan vervanging toe omdat deze door ouderdom minder goed functioneren.

  • Als uw WTW unit 15 jaar of ouder is
  • Wanneer uw systeem niet meer of slechts gedeeltelijk werkt
  • Wanneer uw WTW veel meer lawaai maakt dan normaal
  • Overweeg vervangen wanneer de WTW installatie meer lawaai begint te maken.
  • Wanneer het binnenklimaat slecht is.

Een gemiddelde unit gaat 15 jaar mee. Na 15 jaar begint het systeem meestal ook met het maken van lawaai. Wanneer u merkt dat de unit meer geluid begint te maken dan u gewend bent, werkt het systeem ook een stuk minder efficiënt waardoor uw energiekosten al snel gaan oplopen.

Oudere type WTW units gebruiken over het algemeen ook veel meer energie dan de moderne systemen die op dit moment leverbaar zijn. Het vervangen van dit type ventilatiesysteem is zeer specialistisch en vergt relatief veel tijd. 

Bij Alpha Ventilatie zorgen wij er echter voor dat u precies weet waar u aan toe bent!

Wat voor WTW unit is geschikt voor mijn woning?

Wanneer u op dit moment een WTW unit heeft betekent dit dat uw woning geschikt is voor vrijwel elk nieuw systeem. Er zijn wel een aantal belangrijke punten waar u rekening mee moet houden, denk hierbij aan:

  • Ruimte: is er voldoende ruimte om een nieuw systeem te plaatsen? Het antwoord is in 9 van de 10 gevallen ja. Let op: nieuwe WTW systemen zijn vaak een stuk groter. Bij twijfel raden wij u aan om contact met ons op te nemen.
  • Capaciteit: de ene WTW heeft meer capaciteit dan de ander. Het is belangrijk om te bepalen wat voor capaciteit er benodigd is. Op deze manier bent u verzekerd van een gezond binnenklimaat. Onze specialisten kunnen u hierover adviseren.
  • Bediening: wanneer u op dit moment een standenschakelaar heeft is de kans groot dat deze overgezet kan worden op het nieuwe systeem. Indien dit niet mogelijk is kunt u kiezen voor draadloze bediening. De meeste units bieden deze optie.
Hoelang duurt het vervangen?

Het vervangen van een WTW unit is specialistisch en zeer arbeidsintensief. Voor het plaatsen van een nieuwe systemeen en het laten reinigen van den kanalen moet u rekening houden met zo’n 4-5 uur aan arbeid.

Behoud ik mijn huidige schakelaar?

De meeste woningen in Nederland met balansventilatie hebben een twee - of driestandenschakelaar.

Indien de huidige schakelaar werkt, kunnen wij deze in 99% van de gevallen overzetten op de nieuwe unit. Het kan ook zijn dat u op dit moment draadloze bediening heeft. Afhankelijk van het type kan dit overgezet worden op een nieuwe unit. Dit is vaak het geval bij nieuwere systemen van Itho, Brink en Zehnder.

Neem jullie de oude unit mee?

Ja, wij hechten veel waarde aan een schoner milieu en uw oude apparaat nemen wij daarom ook graag voor u mee. Wij zorgen er dan voor dat de oude apparaat (en verpakkingsmateriaal) op een milieuvriendelijke manier wordt gerecycled.

Kan ik mijn WTW vervangen voor mechanische ventilatie?

Het is mogelijk om uw WTW-unit te laten vervangen door mechanische ventilatie. Een huis met een WTW-unit heeft twee types ventilatiekanalen. Het ene ventilatiekanaal is voor de aanvoer van verse lucht in uw woning en het andere ventilatiekanaal wordt gebruikt om vuile lucht af te voeren.

Als u uw WTW laat vervangen door een mechanische ventilatie dan wordt de mechanische ventilatie unit aangesloten op het afvoerkanaal. Het aanvoerkanaal wordt afgesloten waardoor deze niet meer zal werken.

Meer lezen? Bekijk dan: WTW vervangen door Mechanische ventilatie

Voordelen bij Alphaventilatie.nl

Gratis advies
Zeer veel ervaring
Landelijk actieve dekking
Extra service en garantie
Onze klanten geven ons een 9,3/10

Wist u dat? In ruim 2 miljoen huizen in Nederland is een verouderd ventilatiesysteem geïnstalleerd dat negentig procent meer stroom verbruikt dan nodig is. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting HIER klimaatbureau. 

Het belang van een WTW unit

In Nederland worden woningen steeds vaker voorzien van een WTW installatie. De werking van dit type ventilatiesysteem is heel simpel: de warmte uit de lucht die naar buiten wordt afgevoerd, wordt gebruikt om koude buitenlucht voor te verwarmen voordat dit uw woning wordt binnen geblazen via de toevoerkanalen. Op deze wijze wordt voorkomen dat warme lucht uit uw woning verloren gaat. Zo bespaart u op uw energiekosten omdat u minder hoeft te stoken. Bent u benieuwd naar de beste WTW unit? Bekijk dan onze pagina beste keuze.

Uit onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Milieu is gebleken dat er grote problemen ontstaan in nieuwbouwwoningen waarbij het ventilatiesysteem niet goed werkt.

Meer lezen

Zo hebben duizenden bewoners last van gezondheidsklachten zoals astma waarbij slechte werking van het systeem kan worden aangewezen. In sommige woningen is de luchtkwaliteit dermate slecht dat er onmiddellijk ingegrepen moet worden om ernstigere gezondheidsklachten te voorkomen.

Een oorzaak die hieraan ten grondslag ligt, is dat veel woningen tegenwoordig zeer goed geïsoleerd zijn. Zo goed zelfs dat veel huizen vrijwel luchtdicht zijn! Hierdoor is er minder ruimte voor natuurlijke ventilatie in huis en is het binnenklimaat afhankelijk van de toevoer van lucht via een WTW systeem.

Werkt het systeem niet goed, dan betekent dit vrijwel direct dat u te maken krijgt met een ongezond binnenklimaat. Is uw systeem ouder dan 15 jaar? Dan wordt geadviseerd deze te vervangen.

alpha ventilatie werk
alpha ventilatie werk

Wilt u liever een medewerker spreken? Neem dan tijdens onze openingstijden contact met ons op. Wij graag u graag specialistisch en vrijblijvend advies. Wilt u liever teruggebeld worden? Dien dan een verzoek bij ons in.

Kosten van het vervangen van een WTW unit

De kosten voor de aanschaf van een WTW unit variëren van € 800,- tot € 1500,-. U kunt er bij ons voor kiezen om een totaalpakket aan te schaffen waarbij wij een passende WTW unit leveren of u kunt ervoor kiezen deze zelf te bestellen en alleen de arbeid bij ons af te nemen. Wij zorgen er in ieder geval voor dat uw Warmte Terugwin systeem op de juiste manier wordt gemonteerd, geïnstalleerd en wordt afgesteld.

Voordelen bij vervangen WTW

Een gezond binnenklimaat
Lagere energierekening
Een energiezuinig WTW systeem
Gratis filterset
Vaste prijzen

Alpha ventilatie in heel Nederland

Wij rekenen dus nooit voorrijkosten tenzij u spoed heeft of graag een afspraak in het weekend wilt. Bij spoed moet u denken aan plannen binnen 24 uur. Onze afdeling planning zorgt ervoor dat wij zo effectief mogelijk per regio kunnen plannen. Op deze manier hoeven we maar één keer te rijden waardoor we geen voorrijkosten hoeven te rekenen, dat is wel zo prettig!

Vraag nu vrijblijvend advies aan. Onze specialisten kunnen u alles vertellen over de verschillende opties.

Bekijk hieronder de regio's waar wij regelmatig komen.

Noord-Holland & Zuid Holland

Alkmaar
Amsterdam
Amstelveen
Alphen a/d Rijn
Beverwijk
Bodegraven
Den Haag
Den Helder
Dordrecht
Gouda
Haarlem
Hoofddorp
Hoorn
Leiden
Purmerend
Rotterdam
Zaandam
Zoetermeer

Flevoland, Friesland & Groningen

Almere
Drachten
Emmeloord
Groningen
Heerenveen
Leeuwarden
Lelystad
Veendam

Drenthe, Overijssel & Gelderland

Almelo
Apeldoorn
Arnhem
Assen
Doetinchem
Ede
Emmen
Enschede
Harderwijk
Hoogeveen
Nijmegen
Zutphen
Zwolle

Zeeland, Noord-Brabant & Limburg

Bergen op Zoom
Breda
Den Bosch
Eindhoven
Helmond
Maastricht
Middelburg
Oss
Roermond
Tilburg
Venlo
Vlissingen
Zierikzee