Home » VVE en Zakelijk » Ventilatie hotels

Ventilatie hotels

Alpha Ventilatie is gespecialiseerd in het onderhouden van ventilatiesystemen in hotels. De grootste ongehoorde klacht van hotelgasten is de kwaliteit van de binnenlucht. De tophotels in de branche weten dat zowel hygiëne als service hoog in het vaandel staan, maar vergeten hierbij vaak dat het aspect schone lucht net zo belangrijk is.

Bent u op zoek naar een partner in onderhoud?
Vraag een inspectie aan. Bel ons of vul het formulier in.

Ventilatie hotelkamer
Ventilatie hotelkamer

Adviesbezoek

Mogelijkheden bij Alpha Ventilatie

Direct een adviesbezoek inplannen? Vul het formulier hieronder volledig in. Wij nemen op werkdagen binnen 4 uur contact met u op.

1Gegevens
2Omschrijving opdracht

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de meestgestelde vragen over ventilatie in hotels

Heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Ventilatie hotels
Hoe herken ik slechtwerkende ventilatie?

Slechtwerkende ventilatie in hotels

Slechtwerkende ventilatie is snel en gemakkelijk te herkennen. Bekijk hieronder de drie kenmerken.

Vieze luchtjes

Vieze luchtjes blijven lang hangen in hotelkamers en andere verblijfsruimtes in een hotel. Denk hierbij aan tabaksrook, parfum, muffe lucht, stoffige tapijten en ontsmettingsmiddelen. Deze kunnen de slijmvliezen van hotelgasten en personeel irriteren en eventueel gezondheidsproblemen veroorzaken.

Tapijt en stoffen

Veel hotels hebben tapijten en ander materiaal waar stoffen en geurtjes zich in kunnen nestelen. Telkens wanneer iemand over het tapijt wandelt, worden stofdeeltjes en allergenen opgeschud en komen deze weer terecht in de lucht. Deze stoffen worden niet meer afgevoerd omdat het systeem niet meer goed kan afzuigen.

WTW Units

Vaak zijn bij Warmte Terugwin Units de filters compleet verstopt waardoor schimmels, bacteriën, insecten en allergenen blijven hangen en weer terugkomen in de lucht.

Hoe zit het met de kwaliteit van lucht?

De kwaliteit van lucht in hotels

De kwaliteit van lucht in hotels wordt bepaald door drie verschillende factoren, namelijk:

  • Lucht verontreinigende bronnen
  • De kwaliteit van toevoerlucht (van buiten)
  • De capaciteit van het ventilatiesysteem

Lucht verontreinigende bronnen in een hotel

Als het gaat om lucht verontreinigende bronnen in een hotel moet u voornamelijk denken aan bronnen die invloed op de gezondheid hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stoffen en vezels, (tabaks)rook, vocht bij het douchen en eventueel koken, allergenen van planten en CO2 uitstoot van de mens. Dit zijn allemaal verschillende bronnen die van grote invloed kunnen zijn op de luchtkwaliteit in de verschillende verblijfsruimtes.

De kwaliteit van toevoerlucht

De kwaliteit van toevoerlucht wordt in principe bepaald door de algemene luchtkwaliteit buiten. Deze kwaliteit is gemakkelijk te controleren via het longfonds. Naast de kwaliteit van toevoerlucht is het belangrijk dat een hotel is voorzien van voldoende aanvoervoorzieningen. Denk hierbij aan ramen, deuren, ventilatieroosters en andere aanzuigroosters. Naast het feit dat het aantal toevoerpunten belangrijk is, is ook de locatie van deze toevoerpunten van belang. Het gaat hierbij om de locaties van de toevoerpunten ten opzichte van het verkeer, groenvoorzieningen (stuifmeel en pollen) en andere externe factoren die verantwoordelijk zijn voor de verontreiniging van lucht.

Hoe zit het met de capaciteit van een ventilatiesysteem?

De capaciteit van ventilatiesystemen in hotels

Onderzoek heeft aangetoond dat de capaciteit van de ventilatiesystemen in veel hotels nog ondermaats is. Dit is voornamelijk te danken aan het feit dat er vaak sprake is van geen of achterstallig onderhoud (verontreinigde ventilatiekanalen en -systemen). Wanneer een ventilatiekanaal vol zit met stoffen, schimmels en andere verontreinigde deeltjes neemt de afzuigcapaciteit van een ventilatiesysteem flink af. Dit zorgt ervoor dat vervuilde lucht langer blijft hangen in hotelkamers en algemene toiletruimtes.

#1 in Ventilatie

Waarom kiezen voor ons? 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voorkeur contact*
Wilt u liever gebeld worden of contact via WhatsApp?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voorkeur contact*
Wilt u liever gebeld worden of contact via WhatsApp?