Decentrale WTW

Goede ventilatie is tegenwoordig onmisbaar in woningen. Wanneer uw woning nog niet over voldoende ventilatiemogelijkheden beschikt is het belangrijk om hier snel wat aan te doen. Ventilatie is namelijk van groot belang voor een gezond en schoon binnenklimaat.

Bij het aanleggen van een degelijk ventilatiesysteem krijgt u al snel te maken met hak- en breekwerkzaamheden. Wanneer u dit wilt vermijden, kunt u denken aan een decentrale WTW. Decentrale WTW-units zijn energiezuinig, stil en gebruiksvriendelijk. Daarnaast hebben dit soort ventilatiesystemen vaak veel ventilatiecapaciteit.

Waarom Alphaventilatie.nl

  Geen lange wachttijden
  Zeer ervaren monteurs
  Landelijk actieve dekking
  Reinigen al vanaf €150,-
  Onze klanten geven ons een 9,3/10

Wat is een decentrale WTW unit?

In tegenstelling tot centrale WTW-units waarbij één centrale unit de toevoer en afzuiging in meerdere verblijfsruimtes in een woning regelt, kunt u met een decentrale WTW in elke ruimte afzonderlijk ventileren. Bij een reguliere WTW-unit wordt er lucht verplaatst via de ventilatiekanalen in een woning. Deze ventilatiekanalen monden uit in verschillende toevoer- en afzuigpunten in een woning. Over het algemeen zijn de afvoerkanalen te vinden in de keuken, badkamer en het toilet en de toevoerpunten in de woonkamer, slaapkamer en overige kamers.

Bij een decentrale WTW is er dus geen sprake van doorstroming van lucht in de verschillende kamers tenzij u een deur openzet.

Ervaring van anderen

De 2 (heel vriendelijke) monte…(10/10)

Prima service, goede tips, dui…(10/10)

Snel,efficiënt en vriendelijke…(10/10)

Meer reviews lezen

Zeer veel ervaring  Landelijke dekking  Onze klanten geven ons een 9,5/10

Alles over decentrale wtw

Wat doet een decentrale WTW?

Net zoals bij een reguliere WTW-unit is er sprake van een warmtewisselaar. Deze warmtewisselaar zorgt ervoor dat de warmte van afgevoerde lucht uit een woning wordt opgevangen en vervolgens wordt toegevoegd aan toevoerlucht. Op deze wijze wordt voorkomen dat de toevoerlucht van buiten te koud en onaangenaam is. Daarnaast bespaart u hiermee ook een hoop energie. Koude buitenlucht is namelijk al voorverwarmd voordat deze een woning wordt ingeblazen.

Wat zijn de voordelen van decentrale WTW?

 Tot 90% warmteterugwinning
 Optimale luchtvochtigheid in huis
 Zeer laag energieverbruik
 Relatief makkelijk te installeren
 Goedkoper dan aanleg van ventilatiekanalen
 Onderhoudsvrij
 Compact design

Wat kost decentrale WTW?

Dit is geheel afhankelijk van het type unit dat u wilt. De prijzen voor een gemiddelde decentrale WTW variëren van €400,- tot €1500,-. Over het algemeen geldt dat units met warmteterugwinning relatief duurder zijn dan units die dat niet hebben. Een unit is bedoeld voor één ruimte. Wanneer u bijvoorbeeld ventilatievoorzieningen in uw slaapkamer(s) en woonkamer wilt, is het belangrijk om per ruimte één unit te installeren. Daarbij is het belangrijk om rekening te houden met de afzuigcapaciteit van de desbetreffende unit.

Decentrale WTW installeren

Voor het installeren van een decentrale WTW-unit is het belangrijk om eerst een muurdoorvoer te realiseren door de buitenmuur van desbetreffende kamer. Daarnaast is het belangrijk dat er een 230v-aansluiting (stopcontact) in de buurt is of dat er één gerealiseerd wordt. Een unit moet op de juiste hoogte hangen en daarnaast moeten andere objecten in de buurt van het systeem vermeden worden. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat het systeem naar behoren werkt.

De installatiekosten voor een decentrale WTW-unit zijn relatief laag omdat deze makkelijk en snel geïnstalleerd kan worden.