Home » VVE en Zakelijk » Ventilatie kinderopvang

Ventilatie kinderopvang

Wij zijn gespecialiseerd in het onderhouden, reinigen en installeren van ventilatiesystemen in de kinderopvang.

Onderhoud nodig?
Heeft u al een ventilatiesysteem? Vraag dan een adviesbezoek aan. Eén van onze specialisten komt bij u langs voor een onderhoudsplan op maat. Tijdens dit bezoek wordt het volledige systeem inclusief kanalen grondig geïnspecteerd. 

Installatie nodig?
Heeft u nog geen ventilatiesysteem in het pand en wilt u dit laten aanleggen? Wij sturen een adviseur langs bij u op locatie voor een volledige ventilatieplan op maat.

Ventilatie kinderopvang
Ventilatie kinderopvang

Adviesbezoek onderhoud

Adviesbezoek onderhoud

Direct een adviesbezoek voor onderhoud inplannen? Vul het formulier hieronder volledig in. Wij nemen op werkdagen binnen 4 uur contact met u op.

1Gegevens
2Omschrijving opdracht

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de meestgestelde vragen over ventilatie in de kinderopvang.

Heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Ventilatie kinderdagverblijf
We hebben geen ventilatiesysteem, wat nu?

Bij Alpha Ventilatie bieden wij verschillende mogelijkheden. Zo heeft leverancier Itho op dit moment een aantal budgetvriendelijke producten die u bij Alpha Ventilatie kunt bestellen en laten monteren. U kunt daarnaast uw huidige systeem ook laten vervangen of aanvullen door een nieuw ventilatiesysteem. Wilt u alleen uw systeem en luchtkanalen in uw kinderopvang reinigen? Dat is bij Alpha Ventilatie ook mogelijk.

KVB-200 van Itho Daalderop

Wilt u aan de strenge ventilatie-eisen voldoen? Dan is dit de perfecte oplossing! Deze decentrale ventilatie box is speciaal ontwikkeld voor kinderopvanglocaties. 1 unit is voldoende voor 8 kinderen. Daarnaast wordt de unit volledig automatisch aangestuurd door een slimme CO2 sturing en bediening per ruimte.

Vervuilde lucht wordt via de gevel of het dak naar buiten afgevoerd. Frisse lucht komt via het raam of raamroosters naar binnen. Bel ons om te bepalen welk systeem geschikt is voor uw locatie of lees verder voor meer informatie.

Speciale kinderopvang ventilatiesystemen

Met behulp van slimme decentrale ventilatiesystemen is het gemakkelijk om te zorgen voor voldoende ventilatie binnen de verschillende ruimtes van een kinderopvang. Deze systemen zorgen er namelijk voor dat er een ventilatiecapaciteit beschikbaar is van wel 6,5 liter per seconde per persoon. Dit is meer dan het dubbele van wat er geëist wordt. Afhankelijk van het budget zijn er verschillende mogelijkheden te bespreken. Neem direct contact met ons op.

Bekijk hieronder de voordelen van de Itho Daalderop systemen die speciaal ontworpen zijn voor kinderopvang locaties:

  Universeel te plaatsen zonder veel bouwkundige aanpassingen
  Mogelijkheden om te plaatsen via het dak of via de gevel
  Automatische of handmatige bediening met CO2 meter
  Uitbreidingen met maandelijkse rapportages mogelijk

Hoe zit het met de ventilatie eisen?

Er gelden strenge eisen voor luchtkwaliteit en ventilatie in de kinderopvang. Op dit moment voldoet meer dan 80% van de locaties in Nederland niet aan deze eisen. Voorkom een boete door uw systeem te laten controleren. 

De kinderopvang ventilatie-eisen in het kort:

  • Ten minste 3,44 liter verse lucht per persoon per seconde
  • Verlaging van de Co2 waardes
  • Minimaal 6,50 liter per seconde per persoon ventileren
  • Maximaal geluidsniveau van 35 dB(A)

Benieuwd naar alle eisen? Bekijk ventilatie eisen kinderopvang.

Hoe zit het met de capaciteit van een ventilatiesysteem?

De capaciteit van ventilatiesystemen in hotels

Onderzoek heeft aangetoond dat de capaciteit van de ventilatiesystemen in veel hotels nog ondermaats is. Dit is voornamelijk te danken aan het feit dat er vaak sprake is van geen of achterstallig onderhoud (verontreinigde ventilatiekanalen en -systemen). Wanneer een ventilatiekanaal vol zit met stoffen, schimmels en andere verontreinigde deeltjes neemt de afzuigcapaciteit van een ventilatiesysteem flink af. Dit zorgt ervoor dat vervuilde lucht langer blijft hangen in hotelkamers en algemene toiletruimtes.

#1 in Ventilatie

Waarom kiezen voor ons? 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voorkeur contact*
Wilt u liever gebeld worden of contact via WhatsApp?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voorkeur contact*
Wilt u liever gebeld worden of contact via WhatsApp?