Duco mechanische ventilatie

Een gezond binnenklimaat vereist een goedwerkende mechanische ventilatie in huis. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare producent van ventilatieboxen, zoals Duco. Dit Belgische bedrijf staat bekend om zijn uitstekende mechanische ventilatiesystemen, die zorgen voor een goede luchtkwaliteit in huis. Dankzij hun focus op energiezuinigheid, lange levensduur en geluidloosheid behoren de ventilatieboxen en wtw systemen van Duco tot de beste op de markt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Duco momenteel een van de toonaangevende ventilatiebedrijven in Europa is. Kies voor Duco en geniet van een gezond en comfortabel binnenklimaat!

Duco ventilatie

Wat is mechanische ventilatie?

Hoe werkt mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie is een centraal, motorisch systeem dat ervoor zorgt dat de ventilatie in huis geregeld wordt. Er zijn verschillende soorten mechanische ventilatiesystemen. Echter heeft Duco alleen ventilatieboxen die te gebruiken zijn in woningen met ventilatiesysteem C of ventilatiesysteem D.

Ventilatiesysteem C

Ventilatiesysteem C is een combinatie van een mechanische afvoer van vervuilde, vochtige lucht en een natuurlijke toevoer van schone, droge lucht. Dat betekent dus dat de afvoer tot stand wordt gebracht met behulp van een motor, terwijl de toevoer gebeurt door middel van toevoerroosters en ramen.

Ventilatiesysteem D

Ventilatiesysteem D werkt op basis van mechanische toevoer en afvoer van lucht. Dit systeem is ook wel bekend als balansventilatie, wtw unit of warmteterugwinning. Dat komt omdat de warmte uit de afgezogen lucht wordt gebruikt om toegevoerde lucht voor te verwarmen.

Soorten Duco mechanische ventilatieboxen

Momenteel zijn er zes modellen van Duco waaruit je kunt kiezen, namelijk: de Ducobox Reno, DucoBox Silent, Ducobox Focus, Ducobox Energy Comfort, Ducobox Energy Premium en de Ducobox Eco. Elk van deze heeft andere eigenschappen en werkt met een specifiek ventilatiesysteem. Daarnaast zijn alle systeem uit te breiden met extra sensoren. 

DucoBox Reno

De Ducobox Reno is uitermate geschikt voor de renovatie. Met zijn compacte formaat is deze ventilatiebox vrijwel in elke situatie toe te passen. De DucoBox Reno is een vraaggestuurd ventilatiesysteem dat op een slimme manier gebruik maakt van intelligente sensoren en een efficiënte inregeltechniek. Dit is tevens de eerste ventilatiebox die ook vanaf de box zelf bedient kan worden. Verder is er standaard een vochtmeting voorzien en kan de vraagsturing nog verfijnd worden met een snel te monteren “Plug & Play” CO2 Boxsensor. De ventilatiebox is dus zeer gemakkelijk uit te breiden. 

Ducobox Reno

DucoBox Silent

De DucoBox Silent kan gebruikt worden in woningen met ventilatiesysteem C. Deze ventilatiebox is de stilste van Europa en daarom erg populair. Bovendien is de Ducobox Silent centraal vraaggestuurd. Dit betekent dat het de algemene luchtkwaliteit in de woning kan meten aan de hand van een CO2- en vochtsensor. Het systeem speelt hierop in door extra te ventileren wanneer nodig. Een andere eigenschap van deze ventilatiebox is dat het tot €70,- per jaar op stroomkosten kan besparen door de energiezuinige gelijkstroommotor.

De Docubox Silent kost €234,- en is verkrijgbaar met een Perilexstekker of randaardestekker.

Ducobox Silent


Ducobox Focus

De Ducobox Focus is een stille, compacte en duurzame ventilatiebox die te gebruiken is in woningen met ventilatiesysteem C. Het grote voordeel van deze ventilatiebox is dat het lokaal vraaggestuurd is. Het systeem kan de luchtkwaliteit van maximaal 11 zones in huis meten en hier specifiek extra ventileren, mits er regelkleppen zijn geïnstalleerd. Zo wordt er dus alleen extra geventileerd in ruimtes waar dit echt nodig is. Dit zorgt voor een maximaal rendement en energieprestatie.

De Ducobox Focus kost €786,-, exclusief de regelkleppen. De regelkleppen kosten tussen de €123,- en €243,50 per stuk.

Ducobox Focus


Ducobox Energy Comfort

De Ducobox Energy Comfort kan geïnstalleerd worden in woningen met ventilatiesysteem D. Deze WTW-unit is erg compact en weegt maar 21 kg. Bovendien heeft de Ducobox Energy Comfort een centraal vraaggestuurd systeem, waardoor het de algemene luchtkwaliteit in de woning kan meten. Als blijkt dat de kwaliteit niet op orde is, dan wordt er extra geventileerd. Dit is de slimste WTW-unit van Europa.

De prijs van een Ducobox Energy Comfort is €1.799,-.

Ducobox Energy Comfort


Ducobox Energy Premium

De Ducobox Energy Premium is de stilste WTW-unit en kan gebruikt worden in woningen met ventilatiesysteem D. Door de zonale vraaggestuurde ventilatie kan de luchtkwaliteit in twee zones in huis worden gemeten. Ook wordt er dan extra geventileerd in een specifieke zone, als blijkt dat dit nodig is. Doordat er alleen extra geventileerd wordt wanneer dit echt nodig is, is dit systeem ook nog eens erg energiezuinig.

De prijs van een Ducobox Energy Premium ligt tussen de €2.168,- en €2.890,-.

Ducobox Energy Premium


Ducobox Eco

De Ducobox Eco is de slimste warmte opwekkende ventilatiebox van Europa en te gebruiken in woningen met ventilatiesysteem C. Het systeem zorgt ervoor dat er warmte uit de buitenlucht en de afgezogen lucht wordt onttrokken om de woning en het sanitair water te verwarmen. Je kunt kiezen voor uit twee opstelling. Zo is er de elektrische opstelling die geheel gasloos is. Daarnaast is er de hybride opstelling je kunt koppelen aan een combiketel. Met de hybride opstelling bespaar je tot 60% op gas. Bovendien kun je kiezen uit een zonale of lokale vraagsturing om de luchtkwaliteit in huis door het systeem te laten meten en eventueel extra te laten ventileren.

De prijs van een Ducobox Eco is €3.446,-. Je kunt hier echter subsidie voor aanvragen van de overheid.

Ducobox Eco


De installatie

Het is mogelijk om zelf een ventilatiebox te installeren in huis, maar dit is zeker niet aan te raden. Een kleine fout kan er al voor zorgen dat de ventilatiebox niet goed werkt, waardoor de luchtkwaliteit in huis dramatisch afneemt. Daarnaast kan dit er ook voor zorgen dat de ventilatiebox veel sneller aan vervangen toe is dan nodig. Laat daarom de installatie over aan Alpha Ventilatie.

De voordelen

Twijfel je nog aan je keuze voor een mechanische ventilatie van Duco? Dan zetten we de voordelen nog even voor je op een rijtje!

  • Groot aanbod aan diverse ventilatieboxen
  • Energiezuinige systemen
  • Stille systemen
  • Vraaggestuurde systemen
  • Mogelijkheden om je ventilatiebox uit te breiden met zenders en sensoren.

Installateur nodig?

Installateur nodig?

Hulp nodig bij de installatie van Duco ventilatie? Onze gecertificeerde service monteurs zijn dagelijks in heel Nederland op pad om onze klanten te helpen en bieden altijd een passende oplossing. Bij Alpha Ventilatie kunt u op korte termijn terecht. Wij hebben geen lange wachttijden. Bel: 088-1238700 of laat een “bel mij terug verzoek” achter.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voorkeur contact*
Wilt u liever gebeld worden of contact via WhatsApp?