Duco Ventilatie

Vanaf 2006 is het voor nieuwbouwwoningen en bij grondige renovaties van oudere woningen verplicht om een ventilatiesysteem aan te leggen. Een goed ventilatiesysteem zorgt voor de juiste balans in luchtkwaliteit, comfort en energieprestatie van de woning. Door de aanscherping van de energieprestatie-eisen wordt het steeds ingewikkelder om deze balans te waarborgen.

Een goed ventilatiesysteem is namelijk essentieel voor een gezonde en comfortabele woning. De eisen worden steeds scherper omdat slechte ventilatie een oorzaak is van vele gezondheidsproblemen. Eén van de aanbieders van kwalitatieve mechanische ventilatie in Nederland is Duco. Duco ventilatie zet zich in om nieuwe en innovatieve ventilatieproducten op de markt te zetten.

Duco mechanische ventilatie

Er zijn vier verschillende vormen van ventilatiesystemen die zich allemaal onderscheiden door de manier waarop lucht naar binnen en buiten gaat. Daarnaast kan lucht op een natuurlijke of mechanische wijze getransporteerd worden. Bij de natuurlijke vormen van ventilatie gaat de toe- en afvoer via verschillende roosters in een woning.

Bij mechanische ventilatie gaat de toe- of afvoer van lucht op een mechanische wijze met behulp van een centraal ventilatiesysteem dat meestal op de zolder wordt geplaatst. Bij de laatste vorm van mechanische ventilatie wordt zowel de toe- als afvoer van lucht mechanisch geregeld. Dit wordt ook wel een ‘Warmte terugwin systeem’ genoemd. Bij Duco is er een groot aanbod aan verschillende soorten ventilatiesystemen te vinden.

Bij Duco ventilatie kunt u bijvoorbeeld denken aan stille energiezuinige systemen of juist de vraaggestuurde ventilatiesystemen. Hieronder vindt u een overzicht van de meest gebruikte Duco ventilatiesystemen.

Verschillende types Duco ventilatie

Duco’s ventilatiesystemen garanderen op een ‘natuurlijke’ manier een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat. De focus bij Duco ventilatie ligt zowel op natuurlijke als op mechanische ventilatie. Zo zijn er veel verschillende systemen beschikbaar als het gaat om natuurlijke ventilatie. Wat betreft mechanische afvoer zijn er drie verschillende systemen te onderscheiden.

  • DucoBox Silent: deze mechanische ventilatiebox staat bekend om zijn stille en energiezuinige werking. Dit type wordt veel toegepast in de woningbouw.
  • DucoBox Focus: is voorzien van een uniek regelkleppensysteem dat de afzuiging precies aanpast aan metingen van de luchtstroom.
  • DucoBox WTW: de bekende WTW unit van Duco, geschikt voor zowel lage als hoge temperatuurverwarming.

De voordelen van Duco ventilatie

  • Groot aanbod in zowel ‘natuurlijke’ als mechanische ventilatiesystemen
  • Energiezuinige systemen
  • Laag geluidsniveau
  • Mogelijkheden tot uitbreidingen met zenders en sensoren
  • Vraaggestuurde systemen (ingebouwde sensoren) zijn beschikbaar
  • Gepatenteerd regelkleppensysteem
  • Klantenservice en garantiemogelijkheden

Duco ventilatie aanschaffen en installeren

Wanneer u Duco ventilatie wilt laten installeren of een oud ventilatiesysteem wilt vervangen met Duco ventilatie, dan bent u bij Alpha Ventilatie aan het juiste adres. Wij hebben al jaren ervaring in het onderhouden, vervangen en reinigen van Duco mechanische ventilatie.

Bij Alpha Ventilatie kunt u hiervoor direct online een afspraak inplannen zodat wij het voor u kunnen regelen. Wanneer u liever eerst één van onze specialisten wilt spreken voor advies of andere vragen, kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen of een terugbel verzoek achterlaten.

Wij hebben verschillende Duco ventilatiesystemen op voorraad. Vraag gerust naar de mogelijkheden.