Itho ventilatie

Een goede ventilatie is belangrijk in elk huis om een gezond binnenklimaat te creëren. Er zijn veel merken die ventilatiesystemen aanbieden. Itho Daalderop is hier één van. In dit artikel vertellen we je wat Itho zo goed maakt en welke mogelijkheden het merk biedt. Lees dus snel verder!

Alles over Itho Ventilatie

Wat is Itho ventilatie?

Wat is Itho ventilatie?

Itho Daalderop is een bekend merk dat mechanische ventilatiesystemen aanbiedt. Een mechanisch ventilatiesysteem in huis zorgt ervoor dat er een constante toevoer is van frisse lucht en een afvoer van vervuilde lucht. Bij Itho staan energiezuinigheid en comfort centraal. Je kunt kiezen uit verschillende slimme systemen, waaronder zelfs vraaggestuurde systemen.

Bij Itho Daalderop is er een groot aanbod te vinden in ventilatiesystemen voor mechanische ventilatie. Hierbij staat zowel energieverbruik als comfort centraal. Daarnaast biedt Itho Daalderop tegenwoordig vele slimme systemen aan, waarbij het mogelijk is om het ventilatiesysteem automatisch te laten werken. Denk hierbij aan de innovatieve RV luchtvochtigheidssensor van Itho. Deze is ook bij Alpha Ventilatie te verkrijgen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Hoe werkt het?

Hoe werkt Itho ventilatie?

Hoe Itho ventilatie precies werkt ligt aan het model dat je kiest. Echter werken alle modellen in essentie wel hetzelfde. De ventilatie is namelijk (gedeeltelijk) mechanisch. Dit betekent dat de ventilatie centraal wordt geregeld door een ventilatiebox waaraan luchtbuizen verbonden zitten die door het hele huis lopen.

De uiteinden van deze buizen zijn vaak terug te vinden in zogenoemde “natte ruimtes”, zoals de keuken, de badkamer en het toilet. Dit zijn de punten waar de lucht wordt afgezogen, omdat de luchtkwaliteit in deze ruimtes het snelst verslechtert.

Daarnaast zijn er ook luchttoevoer punten in de “droge ruimtes” van het huis. Dit zijn onder andere de slaapkamers en de woonkamer. Deze punten kunnen ook verbonden zijn met de ventilatiebox. In dat geval is de luchttoevoer mechanisch geregeld. Als de toevoerpunten in directe verbinding staan met de buitenlucht, dan is dit geregeld op een natuurlijke manier.

Wat zijn de opties?

Itho ventilatie mogelijkheden

Itho biedt verschillende ventilatie opties aan. Zo kun je naast een standaard ventilatiesysteem ook kiezen voor een Warmte Terugwinsysteem. Daarnaast is het aan jou hoe je het systeem wilt besturen. Dit kan namelijk door middel van een 3-standenschakelaar, maar ook met een vraaggestuurd systeem. Bovendien heb je de optie om deze aspecten met elkaar te combineren. Itho heeft hier handige pakketten voor samengesteld waaruit je kunt kiezen.  

Warmte Terugwinsysteem

Het Itho Warmte Terugwinsysteem (WTW) is een ventilatiesysteem dat frisse lucht voorverwarmt, voordat het de woning instroomt. De warmte hiervoor wordt gewonnen uit de afgezogen vervuilde lucht. Hierdoor is een WTW energiezuinig en creëert het een fijn binnenklimaat.

3-Standenschakelaar

Een Itho ventilatiesysteem is voorzien van een 3-standenschakelaar. Hiermee kun je de afzuiging gemakkelijk harder en zachter zetten wanneer je merkt dat dit nodig is.

Vraaggestuurde ventilatie

Door middel van zenders en sensoren kan een Itho ventilatiesysteem vraaggestuurd worden gemaakt. Deze meten namelijk de luchtkwaliteit in huis. Als blijkt dat de luchtkwaliteit niet optimaal is, dan wordt er een seintje gegeven aan de ventilatiebox. Vervolgens zal er meer lucht worden afgezogen en wordt er plaats gemaakt voor frisse lucht. Jij hoeft zelf dus niets te doen.

Itho biedt verschillende vraaggestuurde ventilatiesystemen aan zodat je zelf nooit meer actie hoeft te ondernemen. Op dit moment kan er voor één van de volgende Itho ventilatiesystemen worden gekozen:

  • CVE ECO RFT OptimaFlow
  • DemandFlow, AreaFlow & QualityFlow
Wat kost Itho ventilatie?

Wat kost Itho ventilatie?

De prijzen voor een Itho ventilatiesysteem lopen erg uiteen. Dat komt omdat er veel verschillende series, modellen en pakketten beschikbaar zijn. Daarnaast zijn nieuwere modellen duurder dan oudere modellen. Het goedkoopste model kost rond de €150,- en de prijs van een duurder model kan oplopen tot zo’n €600,-. Dit is exclusief installatiekosten en eventuele renovatiekosten.

Bij een WTW unit lopen de prijzen ook uiteen. De prijzen variëren van € 800 tot wel € 2500,-

Mechanische Ventilatie Boxen

De voordelen van Itho ventilatie

Wanneer u kiest voor Itho ventilatie bent u verzekerd van een aantal belangrijke voordelen:

  • Kwalitatieve producten.
  • Minimaal 5 jaar garantie op producten.
  • Optimale prijs/kwaliteit verhouding.
  • Energiezuinige/ergonomische producten.
  • Laag geluidsniveau.
  • Online en offline verkrijgbaar in vele winkels.
  • Talloze uitbreidingsmogelijkheden.

Reinigen kanalen + Vervangen oude ventilatiebox

Ventiltiebox vervangen en reinigen kanalen

Itho ventilatie aanschaffen en installeren

Alpha Ventilatie is de specialist in installatie van Itho Daalderop ventilatiesystemen. Wanneer je kiest voor het aanschaffen en installeren van Itho mechanische ventilatie ben je verzekerd van de beste service in de markt.

De installatie van een Itho ventilatiesysteem kan het beste gedaan worden door een vakman. Zo ben je er zeker van dat het systeem naar behoren werkt. De vakman kan de ventilatiebox vrij makkelijk installeren als er al een buizensysteem en af- en toevoer punten aanwezig zijn in huis. Is dit niet het geval? Dan moet er zeer waarschijnlijk een grote renovatie plaatsvinden om dit aan te leggen.

U kunt direct online een afspraak maken voor reiniging, vervanging en installatie van Itho ventilatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op zodat één van onze specialisten u direct verder kan helpen.