Itho ventilatie

Ventileren is tegenwoordig niet meer weg te denken en noodzakelijk voor elke woning. Met een goed ventilatiesysteem van Itho kunt u voorkomen dat het binnenklimaat verslechtert. Wanneer er niet voldoende geventileerd wordt in een woning, ontstaan er al snel gezondheidsproblemen en vochtproblemen. Daarnaast is dit het perfecte leefklimaat voor ongedierte zoals huisstofmijt, zilvervisjes, bacteriën en schimmels.

Wilt u meer lezen over mechanische ventilatie? Bekijk dan onze pagina mechanische ventilatie. Wanneer u op zoek gaat naar een kwalitatief goed mechanisch ventilatiesysteem, komt u al snel bij Itho Daalderop terecht. Hieronder leest u alles over Itho ventilatie.

Aanschaf & installatie

Maak direct online een afspraak voor het reinigen en vervangen van een compleet nieuw Itho ventilatiesysteem.

online afspraak maken

Itho mechanische ventilatie

Bij elke nieuwbouwwoning in Nederland is er een vorm van ventilatie ingebouwd. In de meeste gevallen gaat het om een mechanisch ventilatiesysteem waarbij lucht wordt afgezogen uit de woning. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een centrale mechanische ventilatiebox die lucht afvoert via speciale ventilatiekanalen in een woning. De uiteinden van deze ventilatiekanalen zijn vaak terug te vinden in de keuken, badkamer en in het toilet. Ze zijn gemakkelijk te herkennen aan de ventielen die in het plafond zitten. In sommige gevallen zijn de ventielen te vinden op of in de muur. Via verschillende afstelmethoden zijn de ventielen van een Itho ventilatie te verstellen. Bij nieuwe woningen wordt echter steeds vaker gekozen voor een Warmte Terugwin Systeem waarbij er ook frisse lucht op een mechanische wijze wordt toegevoerd.

Bij Itho Daalderop is er een groot aanbod te vinden in ventilatiesystemen voor mechanische ventilatie. Hierbij staat zowel energieverbruik als comfort centraal. Daarnaast biedt Itho Daalderop tegenwoordig vele slimme systemen aan, waarbij het mogelijk is om het ventilatiesysteem automatisch te laten werken. Denk hierbij aan de innovatieve RV luchtvochtigheidssensor van Itho. Deze is ook bij Alpha Ventilatie te verkrijgen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Verschillende types Itho ventilatie

Itho biedt verschillende oplossingen als het om ventilatie gaat. Er zijn diverse duurzame/energiezuinige ventilatie oplossingen beschikbaar die op uw specifieke behoeften afgestemd kunnen worden. In de basis staan er drie verschillende Itho ventilatiesystemen centraal. Het gaat hierbij om de volgende systemen:

 • CVE ECO RFT: het stille energiezuinige mechanische ventilatiesysteem van Itho. Dit is vrijwel in alle woningen toe te passen en is daarnaast relatief goedkoop.
 • HRU ECO-BAL: een WTW-unit die garant staat voor een optimaal binnenklimaat en wooncomfort. Maar liefst 95% van de warmte van de afgevoerde lucht wordt hergebruikt.
 • DemandFlow: een slim Itho ventilatiesysteem dat precies bepaalt waar, wanneer en hoeveel er geventileerd moet worden in een ruimte. Dit systeem werkt op basis van CO2-niveau herkenning.

Wanneer u meer wilt lezen over één van de Itho ventilatie producten, kunt u het gewenste product aanklikken.

De voordelen van Itho ventilatie

Wanneer u kiest voor Itho ventilatie bent u verzekerd van een aantal belangrijke voordelen:

 • Kwalitatieve producten.
 • Minimaal 5 jaar garantie op producten.
 • Optimale prijs/kwaliteit verhouding.
 • Energiezuinige/ergonomische producten.
 • Laag geluidsniveau.
 • Online en offline verkrijgbaar in vele winkels.
 • Talloze uitbreidingsmogelijkheden.

Vraaggestuurde Itho ventilatie

Goede ventilatie is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Itho biedt verschillende vraaggestuurde ventilatiesystemen aan zodat u zelf nooit meer actie hoeft te ondernemen. Deze slimme systemen meten de waardes en passen het systeem waar nodig aan. Dit gebeurt aan de hand van CO2 waardes in een ruimte en daarnaast aan de hand van de luchtvochtigheid. Op dit moment kan er voor één van de volgende Itho ventilatiesystemen worden gekozen:

 • CVE ECO RFT OptimaFlow
 • DemandFlow, AreaFlow & QualityFlow

Itho ventilatie aanschaffen en installeren

Alpha Ventilatie is de specialist in installatie van Itho Daalderop ventilatiesystemen. Wanneer u kiest voor het aanschaffen en installeren van Itho mechanische ventilatie bent u verzekerd van de beste service in de markt.

U kunt direct online een afspraak maken voor reiniging, vervanging en installatie van Itho ventilatie.
Heeft u nog vragen? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op zodat één van onze specialisten u direct verder kan helpen.