Home » Mechanische Ventilatie » Mechanische ventilatie inregelen

Mechanische ventilatie inregelen

Mechanische ventilatie inregelen voor het beste resultaat! Bij Alpha Ventilatie kunt u uw mechanisch ventilatiesysteem professioneel laten inregelen. Een mechanische ventilatie is vaak bij oplevering van een woning niet helemaal in orde.

Wat blijkt namelijk, de ventilatiebox en afzuigventielen worden niet of nauwelijks ingeregeld voor of na oplevering. Het direct gevolg is dat de mechanische ventilatie uit balans raakt en niet juist werkt.

Wanneer u de ventilatiebox laat vervangen bij ons, zorgen wij ervoor dat deze perfect is ingeregeld.

Afspraak maken bekijk mogelijkheden

Mechanische ventilatie inregelen

Mechanische ventilatie inregelen voor het beste resultaat! Bij Alpha Ventilatie kunt u uw ventilatiesysteem professioneel laten inregelen. Een mechanische ventilatie is vaak bij oplevering van een woning niet helemaal in orde.

Wat blijkt namelijk, de ventilatiebox en afzuigventielen worden niet of nauwelijks ingeregeld voor of na oplevering. Het direct gevolg is dat de mechanische ventilatie uit balans raakt en niet juist werkt.

Ventilatie laten inregelen bij Alpha Ventilatie?

Bekijk mogelijkheden

Kosten inregelen ventilatie

Afspraak maken

Nauwkeurig inregelen
Conform Bouwbesluit
Verbeter de werking

Heeft u een relatief nieuw systeem (bestaande bouw) maar merkt uw ventilatiesysteem niet optimaal werkt? Kies dan voor basis inregelen.

bekijk werkzaamheden
 • Metingen debieten

 • Ventilatiebox inregelen

 • Afzuigventielen inregelen

 • Rapportage meting

 • Uitleg & ventilatieadvies
Afspraak maken

Hoogste haalbare nauwkeurigheid
Conform Bouwbesluit
Verbeter de werking
Zeer betrouwbare meetresultaten
Ook geschikt voor gebouwen

Heeft u een nieuwbouw woning en twijfelt u of het ventilatiesysteem goed is ingeregeld? Kies voor professioneel inregelen.

bekijk werkzaamheden
 • Metingen debieten en luchtdruk

 • Ventilatiebox inregelen

 • Afzuigventielen inregelen

 • Rapportage meting

 • Uitleg & ventilatieadvies

 • Resultaten te downloaden

Waarom ventilatie inregelen?

  Verlaag uw energiekosten
  Voorkom slijtage motor
  Voorkom geluidsoverlast

Let op: Oude mechanische ventilatiesystemen raken snel uit balans en verbruiken jaarlijks meer energie dan een wasmachine en een koelkast bij elkaar!

Hoe werkt het inregelen van mechanische ventilatie

Het inregelen van de mechanische ventilatie is belangrijk voor een goede werking en om op de langere termijn geluidsoverlast en slijtage van de box te voorkomen. Het inregelen wordt gedaan door de mate van luchtafvoer te meten in de verschillende ruimtes in een woning, waaronder badkamer, keuken en toilet.

Het inregelen van een mechanisch ventilatiesysteem dient te gebeuren met professionele apparatuur. Het is dan ook niet mogelijk dit zelf te doen wanneer u niet over de juiste apparatuur en kennis beschikt. Het inregelen van een mechanische ventilatie wordt gedaan middels debietmetingen (ook wel flow genoemd) of met een nuldrukcompensatie meter.

Hoe werken luchtdebieten?

Hoe werken luchtdebieten?

Een debiet is een natuurkundige grootheid voor een doorstromend medium (zoals lucht). Deze waardes worden uitgedrukt in de eenheid m³/s (kubieke meters per seconde). Een luchtdebiet is dus de hoeveelheid lucht dat in een bepaalde tijdseenheid verplaatst wordt. Deze term wordt dus ook gebruikt voor aanduiding van de ventilatiecapaciteit van mechanische ventilatiesystemen.

Een debietmeter (flow meter) is een meetinstrument waarmee het debiet van lucht in de kanalen wordt gemeten.

Hoe weet ik of mijn mechanische ventilatie is ingeregeld?

Helaas is dit moeilijk te beoordelen omdat deze alleen te bepalen zijn met de juiste meetinstrumenten. Echter kunt u zelf aan de hand van een aantal kenmerken wel concluderen dat deze niet helemaal juist is of dat dit nog nooit eerder gebeurd is.

 1. De MV Box maakt na een korte periode al enorme herrie.
 2. De ventielen zijn nooit aangepast en staan nog op de standaard standen.
 3. De afzuiging werkt niet optimaal.
 4. Vocht, stof en geur blijven langer in huis hangen.
Wat is een nuldrukcompensatiemeter?

Wat is een nuldrukcompensatiemeter

Eén van de belangrijkste onderdelen van het binnenklimaat in gebouwen is de ventilatie. Over het algemeen wordt dit gerealiseerd met een mechanisch ventilatiesysteem, waarbij de hoeveelheid ventilatielucht via in- en uitblaasventielen over de afzonderlijke ruimtes in een gebouw of woning wordt verdeeld.

Deze verdeling van de ventilatielucht moet worden ingesteld zodat de volledige capaciteit van een ventilatiesysteem efficiënt wordt verdeeld over alle ruimtes. Dit apparaat biedt, dankzij nuldrukcompensatie, de mogelijkheid om selectieve debietmetingen uit te voeren bij inblaas- en afzuigpunten van ventilatiesystemen conform de geldende normen.

Ter beoordeling van de luchtkwaliteit is dit apparaat uitermate geschikt voor debiet, luchttemperatuur, luchtvochtigheid en abs. luchtdruk. De stromingsrichting wordt door het meetinstrument automatisch herkend. Op deze wijze kan een ventilatiesysteem uitermate nauwkeurig worden ingeregeld. Uitgangspunt van de inregeling van een ventilatiesysteem is een complete lijst van alle inblaas- en afzuigpunten met, per punt de waarde waarbij is uitgegaan van de ventilatiewaarden uit het Bouwbesluit.

Andere vragen? Wij bellen u graag terug.

Zijn de tarieven inclusief btw?

Kosten mechanische ventilatie reinigen

Bekijk hierboven onze tarieven. Reiniging is al mogelijk vanaf €125,-. Alle prijzen op onze website zijn altijd inclusief btw.

↑ Terug naar mogelijkheden

Rekenen jullie voorrijkosten?

Alle prijzen op onze website zijn inclusief voorrijkosten, ongeacht uw woonplaats.

↑ Terug naar mogelijkheden

Komen er nog kosten bij?

Onze tarieven zijn altijd inclusief btw, voorrijkosten, kleinmateriaal en alle overige kosten die erbij komen kijken.

U kunt er optioneel voor kiezen om bijvoorbeeld de ventilatiekanalen te laten desinfecteren. In dat geval komt er nog €35,- bij. Bij het maken van een online afspraak kunt u de extra mogelijkheden bekijken en eventueel kiezen. Dit is uiteraard niet verplicht.

↑ Terug naar mogelijkheden

Andere vragen? Wij bellen u graag terug.

Alpha Ventilatie in cijfers

3000+ 

Klantbeoordelingen

9,3/10

Gemiddelde score

2002

18 jaar ervaring

40.000+

Tevreden klanten

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voorkeur contact*
Wilt u liever gebeld worden of contact via WhatsApp?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voorkeur contact*
Wilt u liever gebeld worden of contact via WhatsApp?