Home » Mechanische Ventilatie » Mechanische ventilatie inregelen

Inregelen voor het beste resultaat!

Bij Alpha Ventilatie kunt u uw mechanisch ventilatiesysteem professioneel laten inregelen. Een mechanische ventilatie is vaak bij oplevering van een woning niet helemaal in orde. Wat blijkt namelijk, de MV Box en afzuigventielen worden niet of nauwelijks ingeregeld voor of na oplevering. Het direct gevolg is dat de mechanische ventilatie uit balans raakt en niet juist werkt.

Waarom Alphaventilatie.nl

  Professioneel inregelen
  Debietmetingen
  Ervaren servicemonteurs
  Actief in heel Nederland
  99% van onze klanten beveelt ons aan

alpha ventilatie wagen laden

Vervangen, reinigen en inregelen?

Wanneer u kiest voor het vervangen en reinigen van uw ventilatie kunt u direct uw mechanische ventilatie laten inregelen. Hiervoor geldt een kleine meerprijs van € 35,-

Ervaring van anderen

Goed meegedacht, netjes gew…(10/10)

Zeer bekwaam personeel. Gin…(10/10)

Meer reviews lezen

Waarom ventilatie inregelen?

  Verlaag uw energiekosten
  Voorkom slijtage motor
  Voorkom geluidsoverlast

Let op: Oude mechanische ventilatiesystemen raken snel uit balans en verbruiken jaarlijks meer energie dan een wasmachine en een koelkast bij elkaar! 

Informatie over Mechanische ventilatie inregelen

Hoe werkt het inregelen?

Het inregelen van de mechanische ventilatie is belangrijk voor een goede werking en om op de langere termijn geluidsoverlast en slijtage van de box te voorkomen. Het inregelen wordt gedaan door demate van luchtafvoer te meten in de verschillende ruimtes in een woning, waaronder badkamer, keuken en toilet.

Het inregelen van een mechanisch ventilatiesysteem dient te gebeuren met professionele apparatuur. Het is dan ook niet mogelijk dit zelf te doen wanneer u niet over de juiste apparatuur en kennis beschikt. Het inregelen van een mechanische ventilatie wordt gedaan middels debietmetingen (ook wel flow genoemd).

Hoe werken luchtdebieten?

Een debiet is een natuurkundige grootheid voor een doorstromend medium (zoals lucht). Deze waardes worden uitgedrukt in de eenheid m³/s (kubieke meters per seconde (m³/s). Een Luchtdebiet is dus de hoeveelheid lucht dat in een bepaalde tijdseenheid verplaatst wordt. Deze term wordt dus ook gebruikt voor aanduiding van de ventilatiecapaciteit van mechanische ventilatiesystemen.

Een debietmeter (flow meter) is een meetinstrument waarmee het debiet van lucht in de kanalen wordt gemeten.

Hoe weet ik of mijn mechanische ventilatie is ingeregeld?

Helaas is dit moeilijk te beoordelen omdat deze alleen te bepalen zijn met de juiste meetinstrumenten. Echter kunt u zelf aan de hand van een aantal kenmerken wel concluderen dat deze niet helemaal juist is of dat dit nog nooit eerder gebeurd is.

  1. De MV Box maakt na een korte periode al enorme herrie
  2. De ventielen zijn nooit aangepast en staan nog op de standaard standen.
  3. De afzuiging werkt niet optimaal
  4. Vocht, stof en geur blijven langer in huis hangen.