Home » WTW Unit » WTW unit kopen

WTW unit kopen

Ben je op zoek naar de beste WTW unit om te kopen? Bij ons heb je ruime keuze uit hoogwaardige WTW units van topmerken. Bij het kopen van een WTW unit zijn er verschillende factoren waar je op moet letten, zoals capaciteit, afmetingen, uitbreidingsmogelijkheden en bestaande voorzieningen. Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar om je hierin te begeleiden en je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Kopen + installeren?
Bij Alpha Ventilatie kun je een nieuwe WTW unit kopen en professioneel laten installeren.

WTW unit kopen
WTW unit kopen

Waar moet je op letten?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een WTW unit? Bekijk hieronder de drie belangrijkste factoren.

01

Afmetingen

Een van de belangrijkste zaken om op te letten bij de aanschaf van een nieuwe WTW unit is de afmeting. De nieuwste generatie WTW systemen zijn vaak groter dan de oudere modellen. Het is daarom essentieel om de afmetingen van de beschikbare ruimte zorgvuldig op te meten en te vergelijken met de specificaties van de gewenste WTW unit.

02

Capaciteit

Bij de aanschaf van een WTW unit is het belangrijk om te letten op de ventilatiecapaciteit van het systeem. Niet alle WTW units zijn namelijk geschikt voor elke woning. Wil je weten welke WTW unit het beste past bij de ventilatiebehoefte van jouw woning? Bekijk dan onze pagina over hoe je een ventilatieberekening kunt maken. Kom je hier niet uit? Neem dan contact met ons op.

03

Locatie van de aansluitingen

Elk type WTW systeem heeft twee aansluitingen voor de toevoer van verse lucht en twee aansluitingen voor de afvoer van vervuilde lucht. Het is echter belangrijk om te weten dat de locatie van deze aansluitingen per WTW systeem kan verschillen. Voordat u een WTW systeem aanschaft, is het daarom verstandig om te bepalen waar de aansluitingen zich bevinden.
Let ook op het volgende

Overige zaken om rekening mee te houden

Naast de eerder genoemde punten is het bij de aanschaf van een nieuwe WTW unit ook belangrijk om rekening te houden met de volgende zaken:

  • Rendement: Kies een unit met een hoog rendement om zo veel mogelijk energie te besparen en de terugverdientijd te verkorten.
  • Geluid: Let op het geluidsniveau van de unit. Te veel geluid kan storend zijn voor bewoners/gebruikers, vooral als de unit zich in de buurt van slaapkamers of andere gevoelige ruimtes bevindt.
  • Onderhoud: Controleer of de unit gemakkelijk te onderhouden is en of de filters eenvoudig te vervangen zijn. Regelmatig onderhoud is belangrijk om de levensduur van de unit te verlengen en de luchtkwaliteit te blijven garanderen.
  • Uitbreidingsmogelijkheden: Kies een WTW unit met uitbreidingsmogelijkheden, die aansluiten bij de wensen van de bewoners/gebruikers. Denk hierbij aan CO2-sensoren of vochtsensoren.
WTW unit specificaties

WTW unit kopen inclusief installatie & inregelen

Wij hebben de grootste voorraad WTW units van Nederland en kunnen daarom zeer snel leveren en installeren.
Maak hieronder een keuze uit één van de fabrikanten.

Bekijk aanbod
Bekijk aanbod
Bekijk aanbod
Bekijk aanbod
Bekijk aanbod
Bekijk aanbod
Bekijk aanbod

Welke merken WTW units zijn er?

Bekijk hieronder een overzicht van alle fabrikanten die WTW units produceren.

Duco WTW unit

Duco WTW unit

Duco Ventilation & Sun Control is een Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in ventilatiesystemen en zonweringsoplossingen. Ze bieden verschillende soorten ventilatiesystemen aan, waaronder ook WTW-units. De DucoBox Energy is hun meest bekende WTW-unit, die zeer energiezuinig en stil is.

Deze WTW-unit heeft een hoog rendement, waardoor hij bijdraagt aan het creëren van een gezond binnenklimaat en het verlagen van de energierekening. Daarnaast biedt Duco Ventilation & Sun Control verschillende opties en accessoires aan die de prestaties en het gebruiksgemak van hun WTW-units kunnen verbeteren.

Zehnder WTW units

Zehnder WTW units

Zehnder is een Zwitsers bedrijf dat gespecialiseerd is in ventilatie- en verwarmingssystemen. Zehnder biedt diverse modellen WTW units aan, geschikt voor zowel woningen als grotere gebouwen. De units zijn eenvoudig te installeren en te bedienen en worden geleverd met verschillende filters en accessoires om aan de specifieke wensen en eisen van de klant te voldoen.

Brink WTW unit

Brink WTW unit

Brink Climate Systems is een Nederlandse fabrikant die zich richt op het ontwerpen en produceren van ventilatiesystemen, waaronder WTW-units. Hun WTW-units worden geprezen om hun hoge rendement en energiezuinigheid, waardoor ze een populaire keuze zijn bij veel woningeigenaren en bouwers. Bovendien biedt Brink Climate Systems verschillende WTW-modellen aan die passen bij de verschillende behoeften en eisen van klanten.

Itho Daalderop WTW unit

Itho Daalderop WTW unit

tho Daalderop is een toonaangevend merk op het gebied van ventilatieoplossingen, waaronder warmteterugwinning (WTW) units. Itho Daalderop biedt een breed scala aan WTW units, waaronder zowel compacte als grotere modellen voor verschillende soorten gebouwen.

De units zijn voorzien van geavanceerde technologieën zoals een slimme bypass-regeling en een automatische zomerstand, die ervoor zorgen dat de ventilatie efficiënt en energiezuinig werkt. Daarnaast zijn de Itho Daalderop WTW units ook erg stil en gemakkelijk te installeren en te onderhouden. Ze zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid en gaan lang mee, wat bijdraagt aan een gezonde en comfortabele leefomgeving.

Climarad Decentrale WTW unit

Climarad Decentrale WTW units

Climarad decentrale WTW (Warmteterugwinning) units zijn innovatieve ventilatiesystemen die zorgen voor een efficiënte en energiezuinige luchtcirculatie binnen gebouwen. Deze units combineren ventilatie en warmteterugwinning op een decentrale manier, wat betekent dat elk afzonderlijk systeem autonoom opereert.

Orcon WTW units

Orcon WTW units

Orcon is een bekend merk in de wereld van ventilatieoplossingen en biedt ook warmteterugwinning (WTW) units aan. De Orcon WTW units zijn ontworpen met het oog op gebruiksgemak en comfort. Zo zijn ze eenvoudig te installeren en te onderhouden. Daarnaast zijn ze erg stil in gebruik, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen in woonhuizen en andere gebouwen waar rust en comfort belangrijk zijn. Orcon biedt ook diverse accessoires aan, zoals bedieningspanelen en filters, om de WTW unit optimaal te kunnen gebruiken.

Buva WTW units

Orcon WTW units

BUVA WTW (Warmteterugwinning) systemen zijn geavanceerde ventilatieoplossingen die ontworpen zijn om op een efficiënte manier warmte terug te winnen en de luchtkwaliteit binnen gebouwen te verbeteren. WTW is een cruciaal aspect van moderne ventilatiesystemen, omdat het helpt om energie te besparen en de impact op het milieu te verminderen.

#1 in WTW Installaties

Waarom kiezen voor ons?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voorkeur contact*
Wilt u liever gebeld worden of contact via WhatsApp?