Mechanische ventilatie vervangen

Uit onderzoek blijkt dat 2 miljoen woningen in Nederland een verouderd mechanisch ventilatiesysteem hebben. Dit systeem verbruikt jaarlijks € 80 meer dan nieuwe systemen die op gelijkstroom werken. Ter vergelijking verbruikt een nieuwe ventilatiebox gemiddeld € 10 stroom per jaar!

Waarom Alphaventilatie.nl

  Vervangen & reinigen al vanaf €240
  Dezelfde dag is mogelijk
  Ervaren service monteurs
  Actief in heel Nederland
  99% van onze klanten beveelt ons aan

Waarom vervangen?

  Bespaar 80% op energiekosten
  Voorkom schimmels in uw badkamer
  Voorkom gezondheidsklachten

Let op: Oude mechanische ventilatiesystemen verbruiken jaarlijks meer energie dan een wasmachine en een koelkast bij elkaar! 

Ervaring van anderen

Zeer goed en betrouwbaar be… (10/10)

Prima service. Afspraken nag…(10/10)

Meer reviews lezen

Vervangen & reinigen

Wanneer u kiest voor vervangen en reinigen van uw ventilatie in combinatie met de Itho CVE-S ECO box bespaart u direct € 70, dit komt neer op een korting van 20%.

Vervangen + reinigen € 395,-

 

Zeer veel ervaring  Landelijke dekking  Onze klanten geven ons een 9,5/10

 

Informatie over Mechanische ventilatie vervangen

Wanneer moet ik mijn mechanische ventilatie zeker vervangen?

  • Als uw ventilatiebox 15 jaar of ouder is
  • Wanneer uw ventilatiebox niet meer of slechts gedeeltelijk werkt
  • Wanneer uw box veel meer lawaai maakt dan normaal
  • Als u er niet zeker van bent of hij nog werkt (U kunt ook gratis en vrijblijvend advies bij ons inwinnen)

Wanneer wenselijk sturen wij één van onze specialisten vrijblijvend bij u langs om uw ventilatiebox te bekijken en beoordelen. U kunt dan aan de hand van zijn advies zelf bepalen of u deze wilt laten vervangen of niet.

Besparing op energie: Door uw mechanische ventilatie te laten vervangen bespaart u al snel jaarlijks € 80. Nieuwe systemen van Itho en Stork gebruiken tot wel 90% minder stroom dan oudere systemen. Binnen 2 jaar heeft u een nieuwe mechanische ventilatiebox terugverdiend. Uit onderzoek is gebleken dat de grootste energieverbruikers in een woning vaak de koelkast en de mechanische ventilatie zijn.

Mechanische ventilatie vervangen

In Nederland beschikken de meeste huizen over een mechanische lucht afvoer en een natuurlijke lucht toevoer. Een mechanische ventilatiebox draait normaal gesproken 24 uur per dag, 7 dagen in de week en het hele jaar door. Sommige systemen hebben een standen schakelaar en andere systemen hebben alleen een aan/uit functie.

Een goed werkend ventilatiesysteem is van groot belang voor een gezond binnenklimaat. Daarom is het noodzakelijk om af en toe te controleren of uw systeem nog goed werkt en of deze onderhoud nodig heeft of zo nodig uw mechanische ventilatie vervangen. Oude ventilatiesystemen maken veelal nog gebruik van wisselstroom waardoor meer stroom wordt verbruikt. Deze systemen zijn vooral te vinden in woningen die in de jaren ’70 gebouwd zijn.
Uit praktijk blijkt vaak ook dat deze ventilatieboxen vaak geen eerdere onderhoud hebben gehad. Daardoor stijgt het stroomverbruik van de box ieder jaar zonder dat u hier iets van merkt. Daarom is het belangrijk om uw mechanische ventilatiesysteem tijdig te laten vervangen.

Hoog energieverbruik en veel lawaai
Ten opzichte van nieuwe mechanische ventilatiesystemen maken de oude ventilatieboxen veel lawaai en zijn daarnaast minder energiezuinig.

Besparing op energie
Door uw mechanische ventilatie te laten vervangen bespaart u al snel jaarlijks € 80. Nieuwe systemen van Itho en Stork gebruiken tot wel 90% minder stroom dan oudere systemen. Binnen 2 jaar heeft u een nieuwe mechanische ventilatiebox terugverdiend. Uit onderzoek is gebleken dat de grootste energieverbruikers in een woning vaak de koelkast en de mechanische ventilatie zijn.

Kleine ingreep
Het vervangen van een mechanische ventilatie is meestal een kleine ingreep, maar bespaart wel direct energie! Voor het plaatsen en onderhouden van een ventilatiesysteem moet u rekening houden met zo’n 1,5 uur aan arbeid.

alpha ventilatie is werkzaam door heel nederland

Het werkgebied van Alpha Ventilatie

Bekijk hieronder het werkgebied van Alpha Ventilatie. Wij zijn actief in heel Nederland. Wij rekenen over het algemeen geen voorrijkosten. Voor Utrecht geldt dit altijd, voor de overige regio’s geldt ook geen voorrijkosten mits wij de afspraak in samenspraak met u vrij kunnen inplannen. Bekijk de pagina voorrijkosten om direct te zien waar u aan toe bent.

Regio Noord-Holland

Amsterdam
Amstelveen
Haarlem
Purmerend
Zaandam
Hoofddorp
Den-Helder
Alkmaar
Hoorn
Beverwijk

Regio Zuid-Holland

Alphen a/d rijn
Den-Haag
Dordrecht
Gouda
Leiden
Rotterdam
Zoetermeer
Bodegraven

Regio Gelderland

Apeldoorn
Arnhem
Barneveld
Doetinchem
Ede
Harderwijk
Nijmegen
Overbetuwe
Zutphen

Regio Brabant

Breda
Den-Bosch
Eindhoven
Helmond
Oss
Tilburg

Uw voordelen bij vervangen

  Een gezond binnenklimaat
  Lagere energierekening
  Zeer stille ventilatieboxen
  Op afstand te bedienen
  Binnen 2 á 3 jaar terugverdiend

Direct een afspraak maken?

Maak direct een online afspraak om uw mechanische ventilatiebox te vervangen. En wij zorgen dat u snel geholpen bent!

Let op: In oudere woningen is het ventilatiesysteem geplaatst boven een trapgat. Wanneer dit het geval is wordt er een toeslag van €50,- berekend. Geef dit van te voren aan.

Extra mogelijkheden
Wanneer u uw mechanische ventilatie laat vervangen bij Alpha Ventilatie kunt u er ook voor kiezen om direct een vochtigheids – of bewegingssensor te laten installeren. De vochtigheidssensor zorgt er voor dat uw mechanisch ventilatiesysteem automatisch op een standje hoger gaat wanneer die merkt dat de luchtvochtigheid in een kamer (badkamer) toeneemt.

De bewegingssensor werkt zoals de naam al verklapt op beweging. Wanneer de sensor merkt dat er iemand een ruimte binnenkomt gaat die automatisch op een standje hoger. Vervolgens zal die vanzelf een standje lager gaan wanneer er geen beweging meer te herkennen is in een bepaalde ruimte.

Wilt u één van deze sensoren laten installeren? Vraag dan naar mogelijkheden. Bij het inplannen van een online afspraak voor het vervangen van uw ventilatie kunt u ook uit één van deze opties kiezen. Wij zorgen er dan voor dat de monteur deze voor u meeneemt en natuurlijk installeert.

  Alle reviews