Mechanische ventilatie vervangen

Uit onderzoek blijkt dat 2 miljoen woningen in Nederland een verouderd mechanisch ventilatiesysteem hebben. Dit systeem verbruikt jaarlijks € 80,- meer dan nieuwe systemen die op gelijkstroom werken. Ter vergelijking verbruikt een nieuwe ventilatiebox gemiddeld slechts € 10,- aan stroom per jaar!

Waarom Alphaventilatie.nl

  Vervangen & reinigen al vanaf € 240,-
  Dezelfde dag een afspraak
  Ervaren servicemonteurs
  Actief in heel Nederland
  99% van onze klanten beveelt ons aan

Waarom vervangen?

  Bespaar 80% op energiekosten
  Voorkom schimmels in uw badkamer
  Voorkom gezondheidsklachten

Let op: Oude mechanische ventilatiesystemen verbruiken jaarlijks meer energie dan een wasmachine en een koelkast bij elkaar! 

Ervaring van anderen

Zeer goed en betrouwbaar be… (10/10)

Prima service. Afspraken nag…(10/10)

Meer reviews lezen

Vervangen & reinigen

Wanneer u kiest voor vervangen en reinigen van uw ventilatie in combinatie met de Itho CVE-S ECO box bespaart u direct € 70,-, dit komt neer op een korting van 20%.

Vervangen & reinigen € 397

Zeer veel ervaring  Landelijke dekking  Onze klanten geven ons een 9,5/10

Informatie over Mechanische ventilatie vervangen

Wanneer moet ik mijn mechanische ventilatie zeker vervangen?

  • Als uw ventilatiebox 15 jaar of ouder is
  • Wanneer uw ventilatiebox niet meer of slechts gedeeltelijk werkt
  • Wanneer uw box veel meer lawaai maakt dan normaal

 

Besparing op energie: Door uw mechanische ventilatie te vervangen, bespaart u al snel jaarlijks € 80,-. Nieuwe systemen van Itho en Stork verbruiken tot wel 90% minder stroom dan oudere systemen. Binnen 2 jaar heeft u een nieuwe mechanische ventilatiebox terugverdiend. Uit onderzoek is gebleken dat de grootste energieverbruikers in een woning vaak de koelkast en de mechanische ventilatie zijn.

Mechanische ventilatie vervangen

In Nederland beschikken de meeste huizen over een mechanische luchtafvoer en een natuurlijke luchttoevoer. Een mechanische ventilatiebox draait normaal gesproken 24 uur per dag, 7 dagen per week en het hele jaar door. Sommige systemen hebben een standenschakelaar en andere systemen hebben alleen een aan/uit functie.

Een goed werkend ventilatiesysteem is van groot belang voor een gezond binnenklimaat. Daarom is het noodzakelijk om af en toe te controleren of uw systeem nog goed werkt. Indien nodig kan er dan onderhoud plaatsvinden of kan een mechanische ventilatie vervangen worden. Oude ventilatiesystemen maken veelal nog gebruik van wisselstroom waardoor meer stroom wordt verbruikt. Deze systemen zijn vooral te vinden in woningen die in de jaren ’70 gebouwd zijn.
In de praktijk blijkt vaak dat deze oudere ventilatieboxen geen eerdere onderhoudsbeurten hebben gehad. Daardoor stijgt het stroomverbruik van de box ieder jaar zonder dat u hier iets van merkt. Tijdige vervanging van deze apparaten is daarom belangrijk. Niet alleen voor uw portemonnee maar ook voor het milieu.

Hoog energieverbruik en veel lawaai
Ten opzichte van nieuwe mechanische ventilatiesystemen maken de oude ventilatieboxen veel lawaai en zijn daarnaast minder energiezuinig.

Besparing op energie
Door uw mechanische ventilatie te vervangen, bespaart u al snel jaarlijks € 80,-. Nieuwe systemen van Itho en Stork gebruiken tot wel 90% minder stroom dan oudere systemen. Binnen 2 jaar heeft u een nieuwe mechanische ventilatiebox terugverdiend. Uit onderzoek is gebleken dat de grootste energieverbruikers in een woning vaak de koelkast en de mechanische ventilatie zijn.

Kleine ingreep
Het vervangen van een mechanische ventilatie is meestal een kleine ingreep maar bespaart wel direct energie! Voor het plaatsen en onderhouden van een ventilatiesysteem moet u rekening houden met zo’n 1,5-2 uur aan arbeid.

alpha ventilatie is werkzaam door heel nederland

Het werkgebied van Alpha Ventilatie

Bekijk hieronder het werkgebied van Alpha Ventilatie. Wij zijn actief in heel Nederland. Wij rekenen over het algemeen geen voorrijkosten. Voor de regio Utrecht geldt dit altijd. Voor de overige regio’s gelden ook geen voorrijkosten, mits wij de afspraak in samenspraak met u vrij kunnen inplannen. Bekijk de pagina voorrijkosten om direct te zien waar u aan toe bent.

Regio Noord-Holland

Amsterdam
Amstelveen
Haarlem
Purmerend
Zaandam
Hoofddorp
Den Helder
Alkmaar
Hoorn
Beverwijk

Regio Zuid-Holland

Alphen a/d Rijn
Den Haag
Dordrecht
Gouda
Leiden
Rotterdam
Zoetermeer
Bodegraven

Regio Gelderland

Apeldoorn
Arnhem
Barneveld
Doetinchem
Ede
Harderwijk
Nijmegen
Overbetuwe
Zutphen

Regio Brabant

Breda
Den Bosch
Eindhoven
Helmond
Oss
Tilburg

Uw voordelen bij vervangen

  Een gezond binnenklimaat
  Lagere energierekening
  Zeer stille ventilatieboxen
  Op afstand te bedienen
  Binnen 2 á 3 jaar terugverdiend

Direct een afspraak maken?

Maak direct een online afspraak om uw mechanische ventilatiebox te vervangen. Wij zorgen dat u snel geholpen bent!

Let op: In oudere woningen is het ventilatiesysteem vaak geplaatst boven een trapgat. Wanneer dit het geval is, wordt er een toeslag van € 50,- berekend. Gelieve dit van tevoren aan te geven.

Extra mogelijkheden
Wanneer u uw mechanische ventilatie laat vervangen bij Alpha Ventilatie kunt u er ook voor kiezen om direct een vochtigheids- of bewegingssensor te laten installeren. De vochtigheidssensor zorgt ervoor dat uw mechanische ventilatiesysteem automatisch een stand hoger gaat wanneer de luchtvochtigheid in een kamer (bijvoorbeeld badkamer) toeneemt.

Zoals de naam doet vermoeden, werkt de bewegingssensor op beweging. Wanneer de sensor merkt dat er iemand een ruimte binnenkomt gaat de ventilatie automatisch een stand hoger. Vervolgens zal deze vanzelf een stand lager gaan wanneer er geen beweging meer te bekennen is in de ruimte.

Wilt u één van deze sensoren laten installeren? Vraag dan naar de mogelijkheden. Bij het inplannen van een online afspraak voor het vervangen van uw ventilatie kunt u uit één van deze opties kiezen. Wij zorgen er dan voor dat de monteur op de hoogte wordt gebracht van uw wensen.

  Alle reviews