BUVA Ventilatie

Voor een gezonde comfortabele woning is een goed ventilatiesysteem essentieel. Om de juiste luchtkwaliteit te waarborgen zijn er in het Bouwbesluit van 2012 een aantal punten opgenomen die gaan over comfort, kwaliteit van ventilatielucht en minimale ventilatie-eisen per kamer. In nieuwbouwwoningen na 2012 moet worden voldaan aan de minimale eisen uit dit besluit en daarnaast is het sinds 2006 zelfs verplicht om een ventilatiesysteem, zoals BUVA ventilatie, in huis te hebben. Bij grote renovaties en verbouwingen van oudere woningen is het ook verplicht om een goedwerkend ventilatiesysteem te installeren.

Met BUVA ventilatie bent u er zeker van dat er goed geventileerd wordt. Door vervuilde of verontreinigde lucht te vervangen door zuivere lucht voorkomt u gezondheidsklachten zoals hoofdpijn en ademhalingsproblemen.

BUVA mechanische ventilatie

Er zijn veel verschillende ventilatiesystemen beschikbaar. De meeste gangbare methode binnen deze systemen is die van mechanische ventilatie. Bij een mechanisch ventilatiesysteem wordt lucht getransporteerd via de ventilatiekanalen in een woning. In meer dan 90% van de gevallen gaat het om de afvoer van vervuilde lucht. De toevoer van lucht gaat meestal op een natuurlijke manier via roosters en openingen in bijvoorbeeld ramen en deuren of wanneer u zelf de ramen openzet. Bij BUVA staat mechanische ventilatie centraal en zijn er vele mogelijkheden.

Verschillende types BUVA ventilatie

BUVA is al jaren één van de grootste leveranciers van ventilatieoplossingen. De BoxStream serie van BUVA is in de afgelopen jaren veel toegepast in woningen in Nederland. Intussen is nu ook de opvolger van de populaire BoxStream serie te verkrijgen. Daarnaast staat BUVA bekend om haar energiezuinige producten. In 2015 is BUVA namelijk bekroond met een award voor de meest energiezuinige ventilatieproducten op de markt. Uit onderzoek bleek dat de verschillende systemen van BUVA ventilatie energiezuiniger ventileren dan de referentiesystemen uit de NEN 8088-1, een norm voor ventilatie en luchtdoorlatendheid van gebouwen.

 • BoxStream: één van de meest gebruikte ventilatiesystemen in Nederland. Dit type ventilatiesysteem is ondertussen verouderd en aan vervanging toe.
 • Q-Stream: de opvolger van de oude BoxStream ventilator. De nieuwe generatie mechanische ventilatie. Makkelijk te installeren, kostenbesparend, volledig automatisch werkend en online. De Q-stream kan ook bediend worden door middel van een applicatie voor smartphones.
 • SmartStream: het vraaggestuurde mechanische ventilatiesysteem van BUVA met luchtvochtigheids- en luchtkwaliteitsmeting en herkenning.

Vraaggestuurde BUVA ventilatie

De BUVA SmartStream is een ventilatiesysteem met regelkleppen. In de regelkleppen zijn sensoren opgenomen die de luchtvochtigheid en de luchtkwaliteit meten. De ventilatiekanalen uit de verschillende ruimtes worden rechtstreeks op de SmartStream aangesloten. Op deze manier kan de BUVA SmartStream op het juiste moment de juiste hoeveelheid lucht afzuigen.

De voordelen van BUVA ventilatie

Wanneer u kiest voor BUVA ventilatie bent u verzekerd van de volgende voordelen:

 • Energiezuinig ventileren
 • Vraaggestuurd ventileren
 • Vele uitbreidingsmogelijkheden
 • Geluidsarm ventileren
 • BUVA ventilatie applicaties voor de smartphone beschikbaar
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding van producten
 • Compacte producten
 • Producten met standaard sensoren beschikbaar
 • Alle producten werken op dezelfde bediening

BUVA ventilatie aanschaffen en installeren bij Alpha Ventilatie

Alpha Ventilatie is gespecialiseerd in het installeren, onderhouden en vervangen van BUVA ventilatie. Op dit moment leveren wij geen BUVA systemen. Echter kunt u dit altijd aanvragen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Wanneer u kiest voor BUVA ventilatie bent u verzekerd van de beste service in de markt. Onze monteurs hebben meer dan 15 jaar ervaring in het onderhouden en aanleggen van ventilatiesystemen.