Home » Duurzaam huis » Hybride warmtepomp

Hybride warmtepomp

Wil je op een snelle en duurzame manier je huis verwarmen? Dan is de hybride warmtepomp een uitstekende keuze. Deze warmtepomp vormt namelijk een aanvulling op je bestaande CV-ketel zonder dat er ingrijpende aanpassingen nodig zijn. Het resultaat? Tot wel 70% minder gasverbruik voor zowel de verwarming van je huis als voor het verwarmen van sanitair water. Bovendien is de warmtepomp uiterst energiezuinig en draait volledig op stroom.

Hoewel de initiële kosten voor de aanschaf en installatie van een hybride warmtepomp kunnen oplopen, is er goed nieuws: er bestaan subsidies die je financieel kunnen ondersteunen. En als je naar de toekomst kijkt, heeft het kabinet aangekondigd dat hybride warmtepompen vanaf 2026 de nieuwe standaard zullen zijn. Benieuwd naar alle details? Lees snel verder voor uitgebreide informatie!

Hybride warmtepomp

Wat is een hybride warmtepomp?

Wat is een hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een traditionele gasgestookte cv-ketel en een elektrische warmtepomp. De warmtepomp gebruikt elektriciteit om warmte uit de buiten- en of binnenlucht te halen en deze te gebruiken om het water voor de centrale verwarming en het tapwater op te warmen. Wanneer het te koud is buiten, of wanneer er veel vraag is naar warm water of verwarming, springt de cv-ketel bij om extra warmte te leveren.

Het grote voordeel van een hybride warmtepomp is dat het systeem automatisch de meest efficiënte bron van warmte kiest, afhankelijk van de weersomstandigheden en de vraag naar warmte.

Hierdoor is de hybride warmtepomp energiezuinig en ideaal voor huishoudens die de eerste stap in de richting van zelfvoorziening willen zetten.

Hybride CV ketel

hybride cv ketel

Het komt voor dat hybride warmtepompen en hybride CV ketels door elkaar worden gehaald. Echter zijn deze niet hetzelfde. Een hybride CV ketel is een ketel die zo ontworpen is dat deze gebruikt kan worden in combinatie met een hybride warmtepomp.

Volledige warmtepomp

Naast hybride warmtepompen zijn er ook volledige warmtepompen. Deze werken hetzelfde als hybride warmtepompen, maar dan zonder het CV ketel aspect. Een volledige warmtepomp kan ook energie uit lucht, bodem of water halen en deze als bron voor warmte gebruiken.

Hoe werkt het?

Hoe werkt een hybride warmtepomp

De werking van een (hybride) warmtepomp ligt aan het soort dat je hebt. Echter is de essentie wel hetzelfde. Er wordt namelijk gebruikgemaakt van een warmtewisselaar. De warmtewisselaar haalt warmte uit buitenlucht of juist uit afgezogen ventilatielucht. Het kan ook een combinatie van beide zijn.

De temperatuur van deze warmte hierna verhoogd met behulp van een koudemiddel. Dat zit zo: het koudemiddel wordt eerst verbrand tot een gasvorm. Hierna wordt het naar een compressor geleid en daar onder hoge druk gezet. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur een stuk hoger wordt. De condensor zet dit hete gas vervolgens weer om in vloeistof, waardoor de warmte vrij komt. Deze hitte wordt uiteindelijk gebruikt om je leidingwater en je woning te verwarmen. Zo heb je dus warm stromend water en vaak ook een verwarmd huis.

Werking en Principe hybride warmtepomp

Het komt voor dat de hybride warmtepomp niet genoeg warmte uit de lucht kan onttrekken. Dit is meestal het geval in de winter, wanneer de temperaturen onder nul belanden. Je CV ketel zal dan bijspringen om ervoor te zorgen dat je toch warm water en een warm huis hebt.

Video

Bekijk ook onderstaande video van VerenigingEigenHuis.nl over de werking van een hybride warmtepomp.


Koelen in plaats van verwarmen

Koelen in plaats van verwarmen

Er zijn warmtepompen die, naast het verwarmen van je woning, ook kunnen koelen. De werking van de warmtewisselaar wordt bij deze modellen omgedraaid, wanneer er gekoeld moet worden. Het systeem geeft dan juist warmte af naar buiten toe, waardoor water gekoeld kan worden. Dit water wordt vervolgens naar de vloerverwarming of een ventilator-convector geleid. Hiermee wordt er een koel huis gecreëerd.

Wat kost een hybride warmtepomp?

Kosten hybride warmtepomp

De kosten van een hybride warmtepomp kan erg uiteenlopen. Dit ligt namelijk onder andere aan het merk, het type en het vermogen dat je kiest. Je kunt uitgaan van een prijs tussen de € 2.250 tot € 7.500 inclusief installatie en na aftrek van eventuele subsidies. Heb je ook een nieuwe CV ketel nodig? Dan komt er zo’n € 1.500 bij.

Type warmtepomp Gemiddelde kosten
Hybride warmtepomp € 2.250 – € 7.500
Hybride warmtepomp + nieuwe CV-ketel € 3.750 – € 10.000
All-electric warmtepomp € 6.000 – € 8.000
All-electric met 200L voorraadvat € 7.500 – € 10.500

Het laten plaatsen van een hybride warmtepomp is dus een redelijk grote investering maar gelukkig is hier een subsidie voor beschikbaar gesteld. Daarnaast is het ook zo dat je geld zult besparen op je energierekening met een hybride warmtepomp.

Subsidies

Subsidie hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp kan best een forse investering zijn, maar gelukkig biedt de overheid een subsidie aan voor de hybride warmtepomp. Je kunt in 2024 namelijk tussen de € 2.250 en € 3.350 terugkrijgen voor een warmtepomp. Het kan zijn dat dit volgend jaar weer verandert. Dit komt in de praktijk neer op 50% van de gemiddelde totale investeringskosten. Het bedrag wat je krijgt is geheel afhankelijk van het type en het vermogen van de warmtepomp. Hoe hoger het vermogen, hoe hoger het subsidiebedrag. Benieuwd naar de voorwaarden? Bekijk de website van RVO.

Voorwaarden subsidie

Voorwaarden subsidie hybride warmtepomp

Om in aanmerking te kunnen komen voor de subsidie, moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Deze zijn:

 • De warmtepomp staat op de Apparatenlijst Warmtepompen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
 • De warmtepomp moet nieuw (niet tweedehands) zijn.
 • De warmtepomp moet aangesloten zijn door een erkend bedrijf.
 • De warmtepomp moet worden aangesloten in een woning in Nederland, waarvan de omgevingsvergunning voor 1 juli 2018 is aangevraagd.
 • De warmtepomp is vooraf betaald en je hebt hier een factuur en bon van op jouw naam.
 • Je vraagt de subsidie binnen 12 maanden na de koop en installatie van de warmtepomp aan.
 • Controleer de voorwaarden en subsidiebedragen altijd na op de website van de RVO. Deze kunnen namelijk worden aangepast.

Wat levert een hybride warmtepomp op?

Wat levert een hybride warmtepomp op

Met een hybride warmtepomp kun je flink besparen op je gaskosten. De besparing op je gasverbruik varieert tussen de 40-70% en hangt volledig aan je woning, het type warmtepomp en het persoonlijke verbruik. Daarnaast kan de besparing ook verschillen per seizoen. In de koude wintermaanden zal je CV ketel veel vaker moeten bijspringen dan in de warme zomermaanden. 

Een goed geïsoleerde eengezinswoning met een HR ketel verbruikt jaarlijks zo’n 1.500 m3 aan gas per jaar voor het verwarmen van het huis en het sanitair water. De bijbehorende CO2-uitstoot is gemiddeld 2.800 kilo. Als je een hybride warmtepomp van 4,5 kW zou koppelen aan de HR ketel in dit huis, dan zou het kostenplaatje er heel anders uitzien. Het gasverbruik zal namelijk met 60% dalen. Zie ook tabel hieronder.

gasverbruik hr ketel vs hybride warmtepomp

Let op: de eenheden in deze tabel hebben enkel betrekking tot het verbruik voor de verwarming van het huis en het sanitair water. Alle eenheden zijn op jaarbasis. Voor het berekenen van de besparing zijn we uitgegaan van de verwachte gasprijzen in 2030 volgens het Planbureau voor de Leefomgeving op de lange termijn. De huidige energieprijzen zijn tot wel 4 keer hoger en daarmee is de terugverdientijd ook vele malen sneller. 

Kosten elektra

Kosten elektra

Een hybride warmtepomp is een energiezuinig apparaat. Uit de gegevens van Milieucentraal blijkt dat een hybride warmtepomp gemiddeld 1.600kWh per jaar verbruikt. Momenteel (2024) fluctueren de tarieven per kWh enorm. Gemiddeld kan gedacht worden aan een tarief van tussen de € 0,24 en € 0,65. Met deze tarieven komt dit neer op een bedrag van gemiddeld tussen € 384 – 1.040 per jaar.

Investering en terugverdientijdinvestering en terugverdientijd

De investering voor de aanschaf en installatie van een hybride warmtepomp komt gemiddeld neer op € 4.500 tot € 6.000 voor aftrek van eventuele subsidies. Daarnaast verbruikt een warmtepomp elektriciteit (zie hierboven). De gemiddelde levensduur is 15 tot 20 jaar. Bij een goed geïsoleerde woning is de volledige investering al binnen 5 jaar terugverdiend. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp ziet er als volgt uit.

Voorbeeld uit de parktijk:

Bij een goed geïsoleerde eengezinswoning met nieuwe radioteren en vloerverwarming ziet de investering en terugverdientijd van 5 jaar er als volgt uit. Hierbij is gekozen voor een hybride warmtepomp met een vermogen van 4,5kW.

investering-en-terugverdientijd-hybride-warmtepomp

Vanaf 2026 verplicht

hybride warmtepomp 2026 verplicht

Een hybride warmtepomp is vanaf 2026 mogelijk verplicht voor elke woning. In het huidige voorstel staat dat het verplicht wordt wanneer de huidige cv-ketel wordt vervangen voor een nieuwe. Daar moet dan minimaal één hybride warmtepomp bij.

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een volledig warmtepomp te nemen. In dat geval hoef je dus geen cv-ketel meer te plaatsen. De verplichting is natuurlijk niet meer van toepassing wanneer er een warmtenet in jouw straat of regio komt. Dan kun je direct over stappen op het nieuwe warmtenet.

Is een hybride warmtepomp geschikt voor mijn woning?

Hybride warmtepomp geschikt voor woning

Niet elke woning is direct geschikt voor een hybride warmtepomp. Gelukkig kunnen er wel aanpassingen gemaakt worden om de woning geschikt te maken. Denk hierbij aan de CV ketel, de isolatie, de radiatoren, thermostaatkranen en voldoende ruimte.

Voordat je begint

Contacteer je gemeente om erachter te komen of er op een kort termijn plannen zijn om jouw woning aan te sluiten op een warmtenet. Mocht dit zo zijn, dan is het beter om geen hybride warmtepomp aan te schaffen. Een woning die is aangesloten op een warmtenet kan namelijk geen gebruik meer maken van gas. Hierdoor kan een hybride warmtepomp niet optimaal werken.

1. De CV ketel

De CV Ketel

Er is een CV ketel nodig voor het gebruik van een hybride warmtepomp. Heb je deze niet? Dan zal je er een moeten laten installeren. Een andere optie is om te kiezen voor een volledige warmtepomp. Bestaande CV ketels hoeven vaak niet vervangen te worden om gebruikt te kunnen worden in combinatie met een hybride warmtepomp.

2. De isolatie

Isolatiegraad woning

Een hybride warmtepomp is eigenlijk alleen echt rendabel als je huis goed geïsoleerd is. Hoe meer isolatie, hoe meer je kunt besparen op je gasrekening. Is dit niet het geval bij jou? Dan zal je eerst wat aanpassingen moeten doen. Denk hierbij aan het laten plaatsen van dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie en vijf tot zeven centimeter vloerisolatie. Ben je van plan om een hybride warmtepomp te nemen? Begin dan vandaag nog met isoleren.

Wanneer je geen idee hebt hoe het met de isolatie in je woning staat kun je onderstaand tabel hanteren. Let op: dit is slechts een indicatie.

Bouwjaar Isolatie
Voor 1975 Slechte tot zeer slechte isolatie. De woning is onvoldoende geïsoleerd voor een hybride warmtepomp.
1975 – 1992 Minimale isolatie. Ook een minimale isolatie is niet voldoende om gebruik te maken van een hybride warmtepomp
1992 – 2000 Matige isolatie. De isolatie is net voldoende voor een hybride warmtepomp. In sommige gevallen is “all electric” al mogelijk.
Na 2000 Goede isolatie. Deze huizen zijn vaak geschikt voor alle soorten warmtepompen.

3. De radiatoren

Radiatoren woning

In principe kun je je huidige radiatoren gebruiken in combinatie met een hybride warmtepomp. Het is alleen wel zo dat de warmtepomp werkt met lagere temperaturen dan de CV ketel. Zo zorgt de warmtepomp ervoor dat het water in je radiatoren maximaal 45 tot 55 graden kan worden, terwijl je CV ketel het water kan verwarmen tot 80 graden.

Test de radiatoren

Om er zeker van te zijn dat jouw radiatoren goed werken in combinatie met een hybride warmtepomp, kun je een kleine test doen. Wacht tot de temperaturen buiten dalen tot een graad of vijf. Zet vervolgens je radiatoren een aantal dagen op 50 graden. Wordt je huis goed warm? Dan zal een hybride warmtepomp prima werken in combinatie met jouw radiatoren.

Radiator-ventilatoren

Valt de verwarming tegen na de radiatoren test, dan kun je proberen je radiatoren te ‘helpen’ door radiator-ventilatoren onder je radiatoren te plaatsen. Dit zou ervoor moeten zorgen dat warmte sneller door de ruimte verspreidt. Deze zijn al verkrijgbaar voor een paar tientjes.

Lage temperatuurverwarming

Wordt je huis nog steeds niet goed warm met behulp van radiator-ventilatoren? Dan zal je je radiatoren moeten vervangen voor een lage temperatuur verwarming (ltv). Dit zijn vloer- spiegel- of wandverwarming of speciale radiatoren die goed werken op lage temperaturen. Het aanleggen van ltv kost gemiddeld € 2.500 bovenop de kosten voor de warmtepomp.

4. Thermostaatkranen

Thermostaatkranen

Het is sinds 10 maart 2020 verplicht om in elke ruimte in huis afzonderlijk de temperatuur te kunnen regelen, als je een hybride warmtepomp hebt. Dit kun je op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld met een thermostaatkraan op elke radiator. Deze kosten ongeveer € 20 per stuk. Ook kun je kiezen voor een slimme thermostaat.

5. Voldoende ruimte

Voldoende ruimte

Het is belangrijk dat je voldoende ruimte hebt in huis voor een hybride warmtepomp. Kies je voor een model met een binnenunit? Zorg dan dat er in de buurt van je CV ketel plek is voor een apparaat van 40x40x60 centimeter. Ga je voor een model met een buitenunit? Dan heb je buiten je woning plek nodig voor een apparaat dat ongeveer zo groot is als de buitenunit van een airco.

Video

Bekijk ook onderstaande video van de Consumentenbond over het aankoopadvies van een hybride warmtepomp.


Is het een stil systeem?

Is een hybride warmtepomp stil

Hoe zit het met geluid en is het een stil systeem? De buitenunit van de hybride warmtepomp is voorzien van een ventilator. Deze maakt geluid, wanneer de warmtepomp aanstaat. De warmtepomp met een buitenunit is dus geen stil systeem. Zorg er daarom voor dat de buitenunit op een slimme plek wordt geïnstalleerd, zodat jijzelf en je buren hier geen geluidshinder door ervaren. Twijfel je over het geluid? Dan is het handig om dit van dichtbij te ervaren. Kijk in je omgeving of iemand een hybride warmtepomp heeft.

Wat is een goede plek voor de buitenunit van mijn warmtepomp?

locatie buitenunit hybride warmtepomp

Er zijn een aantal handige plekken om de buitenunit van je warmtepomp te plaatsen. Deze zijn:

 • Aan de zijkant van je woning.
 • Achter een schuur of kast. Zo staat deze ook niet in het zicht.
 • Op het dak van een aan- of uitbouw. Deze moet dan niet gevoelig zijn voor trillingen.

Plaats de buitenunit van je warmtepomp in ieder geval NIET:

 • Dichtbij ramen die vaak openstaan.
 • Dichtbij je buren.
 • Op het dak boven de slaap- of woonkamer.

Duurzaamheid

Duurzaamheid hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is duurzaam, omdat deze natuurlijke bronnen gebruikt voor het opwekken van warmte. Volledig CO2 neutraal is een warmtepomp echter niet, omdat er elektriciteit voor nodig is. Deze elektriciteit wordt wel heel efficiënt gebruikt. Met één kWh aan stroom wordt namelijk tot vijf kWh aan warmte gegenereerd. Veel mensen kiezen er bovendien voor om zonnepanelen aan te leggen om te compenseren voor de elektriciteit die de warmtepomp gebruikt.

Aan de ene kant zal je stroomverbruik toenemen bij het gebruik van een hybride warmtepomp, maar aan de andere kant neemt je gasverbruik af.

Duurzaam alternatief voor hybride warmtepomp

Een duurzaam alternatief voor een hybride warmtepomp is een airco. Een airco is een soort warmtepomp waar je dus ook mee kunt verwarmen. Lees hier meer over via: verwarmen met airco.

Welke soorten zijn er?

Soorten hybride warmtepompen

Er zijn drie soorten hybride warmtepompen om uit te kiezen: het systeem met een buitenunit; het systeem met een binnenunit en het combinatiesysteem.

1. Alleen een buitenunit

De hybride warmtepomp met alleen een buitenunit haalt warmte uit de buitenlucht. Deze warmtepomp kan enkel je huis verwarmen en heeft dus niet genoeg capaciteit om ook het sanitair water te verwarmen. Hiervoor zal de CV ketel gebruikt moeten worden.

De CV ketel wordt ook gebruikt om de woning te verwarmen, wanneer het buiten vriest en er dus geen warmte uit de buitenlucht kan worden onttrokken.

Daarnaast zal de CV ketel ook bij moeten springen op de dagen dat de temperatuur maar een paar graden boven nul is.

Hybride warmtepomp met alleen buitenunit

2. Alleen een binnenunit

De hybride warmtepomp met alleen een binnenunit wordt ook wel een ventilatiewarmtepomp genoemd. De warmtepomp werkt in combinatie met een mechanisch ventilatiesysteem.

Het is hierbij de bedoeling dat er minimaal een mechanisch afvoer van lucht plaatsvindt. De warmtepomp gebruikt namelijk de warmte uit ventilatielucht om stromend water en water voor je verwarming te verwarmen.

Daarnaast is het systeem ook aangesloten op een CV ketel. Deze springt bij, wanneer er niet genoeg warmte uit de ventilatielucht kan worden onttrokken.

Werking ventilatiewarmtepomp

3. Combinatiesysteem

De hybride warmtepomp met een combinatiesysteem heeft een binnenunit en een buitenunit. Dit betekent dat het zowel warmte kan onttrokken aan de ventilatielucht, als aan de buitenlucht. Hiermee kunnen je woning en het sanitair water worden verwarmd.

Daarnaast is de warmtepomp ook aangesloten aan de CV ketel. Deze springt bij, wanneer de onttrokken warmte niet voldoende is om in je behoefte te voorzien.

Hybride warmtepomp met binnenunit en buitenunit

hybride warmtepomp all electric

Wil je je hybride warmtepomp volledig elektrisch gaan gebruiken? Houdt dan rekening met het volgende:

 • De grootte van de warmtepomp: De grootte van de warmtepomp moet geschikt zijn voor de grootte van je huis. Een te kleine warmtepomp zal niet voldoende verwarmingscapaciteit hebben en een te grote warmtepomp kan inefficiënt zijn en leiden tot hogere energiekosten.
 • Bovendien is het belangrijk om te kiezen voor een modulerende warmtepomp die ook op lagere capaciteit kan werken (tot minder dan 2 kW). Wanneer dit vermogen te hoog is voor de warmtebehoefte, zal de warmtepomp vaak aan- en uitschakelen, wat niet ten goede van de warmtepomp komt. Een buffervat in het systeem kan ook helpen om dit probleem te voorkomen
 • De aanschafkosten van een all-electric-ready warmtepomp kunnen hoger zijn, maar deze kunnen worden gecompenseerd door de besparingen op de energierekening op de lange termijn.

De beste hybride warmtepomp

Beste hybride warmtepomp

De beste hybride warmtepomp is per situatie verschillend en geheel afhankelijk van je woning en wensen. Hieronder vind je een overzicht van de beste hybride warmtepompen van 2022.

Remeha Elga Ace

Prijs: € 3.850

Remeha Elga Ace

De Elga Ace is de enige hybride warmtepomp met OpenTherm aansturing, waardoor de cv-ketel nooit meer warmte produceert dan nodig is. De Remeha Elga Ace werkt samen met elk merk cv-ketel

De Remeha Elga Ace heeft zowel een binnen- als buitenunit.

Daikin Intergas Hybrid

Prijs: € 4.600

Daikin intergas hybrid

De Daikin Intergas Hybride warmtepomp combineert de Daikin lucht/water warmtepomptechnologie met de hr-technologie en comfort van een (nieuwe) Intergas cv-ketel ter vervanging van, of in combinatie met, een bestaande cv-ketel.

De Daikin Intergas Hybride heeft zowel een binnen- als buitenunit.


Itho Daalderop Vincent

Prijs: nog onbekend 

Itho Daalderop Vincent

Itho Daalderop heeft op april 2022 een nieuwe innovatie op het gebied van warmtepompen op de markt gebracht: Vincent. In eerste instantie wordt er enkel projectmatig geleverd. De Vincent is vanaf 2023 ook leverbaar voor de consumentenmarkt. Deze hybride warmtepomp bestaat enkel uit een binnendeel en is daarom uitermate geschikt voor typisch Nederlandse (rijtjes)woningen. Doordat de warmtepomp volledig binnen wordt opgesteld, is er geen ruimtebeslag in de tuin of omgeving.


Inventum Spaarpomp

Prijs: € 3.000

Inventum Spaarpomp

Dit is niet de beste maar wel het meest populaire hybride warmtepomp, de Inventum Spaarpomp. Deze pomp gebruikt specifiek de warmte uit de afgezogen ventilatielucht om de woning en het sanitair water te verwarmen. Het apparaat vervangt hierdoor de mechanische ventilatiebox volledig.

Het onderhoud

Onderhoud hybride warmtepomp

Het is belangrijk dat een hybride warmtepomp jaarlijks een onderhoudsbeurt krijgt. Zo blijft deze langer goed werken. Het is handig om een contract af te sluiten met het installatiebedrijf dat je warmtepomp geplaatst heeft voor dit onderhoud. Het is het beste als dit bedrijf een erkenningsregeling voor warmtepompinstallateurs (SEI) heeft. De onderhoudskosten bedragen ongeveer € 150 per jaar. Wil je meer lezen over het onderhoud? Bekijk dan onze pagina: hybride warmtepomp onderhoud.

De voor- en nadelen

voordelen en nadelen

Twijfel je nog om een hybride warmtepomp te nemen? Wij hebben alle voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet. Zo wordt het misschien makkelijker om een keuze te maken!

De nadelen

Dit zijn de nadelen van een hybride warmtepomp:

 • Het kan zijn dat je woning aanpassingen nodig heeft
 • Voor sommige mensen is de aanschafprijs te hoog
 • Het is minder duurzaam dan een volledige warmtepomp
 • De buitenunits maken geluid

De voordelen

Dit zijn de voordelen van een hybride warmtepomp

 • Er zijn subsidies voor beschikbaar
 • Het is beter voor het milieu, omdat je CO2-uitstoot omlaag gaat
 • Je gasverbruik gaat omlaag
 • Je bespaart op de energierekening
 • Er is een korte terugverdientijd van maximaal 15 jaar
 • Afhankelijk van het systeem dat je kiest, kan het zowel je woning als je sanitair water verwarmen
 • Er zijn modellen die je woning ook kunnen koelen
 • Het is makkelijk en snel te laten installeren door een specialist

Hybride Warmtepomp installateur nodig?

Hybride warmtepomp installatie

De installatie van een hybride warmtepomp is een technische taak die je overlaat aan specialisten. Zo ben je er zeker van dat alles naar behoren werkt.

Alpha Ventilatie is gespecialiseerd in het installeren van hybride warmtepompen. Vanwege de enorme vraag en grote chiptekorten wereldwijd is de levertijd van een hybride warmtepomp ongeveer 10-12 maanden.

Je kunt bij ons wel alvast een adviesbezoek inplannen. Bij akkoord op de offerte wordt je hybride warmtepomp direct besteld en kunnen wij de installatie alvast inplannen!

Benieuwd naar je mogelijkheden? Plan een adviesbezoek.

Bekijk mogelijkheden