Home » Hybride warmtepomp

Hybride Warmtepomp kopen?

Een hybride warmtepomp zonder buitenunit kopen is een goede stap naar duurzamer verwarmen en het verlagen van CO2-uitstoot. Helaas heeft de coronapandemie wereldwijd voor een tekort aan chips en elektronica gezorgd, wat ook de productie van (hybride) warmtepompen beïnvloedt.

Om verzekerd te zijn van een exemplaar, is het belangrijk om snel een adviesbezoek in te plannen. Wij sturen een adviseur langs om te beoordelen of een hybride warmtepomp geschikt is voor uw woning.

Hybride Warmtepomp

Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een goede optie voor iedereen die zijn woning duurzaam wil verwarmen. Een hybride warmtepomp werkt in combinatie met een CV ketel, waardoor er minder gas nodig is om uw woning te verwarmen. De besparing op het gasverbruik kan oplopen tot wel 70%!

Besparing op energie
Verlaging CO2-uitstoot
Verhoging energielabel woning

Meer over warmtepompen

Benieuwd naar onze reviews?

Mogelijkheden bij Alpha Ventilatie

Mogelijkheden bij Alpha Ventilatie

Wij zijn actief in heel Nederland

Persoonlijk adviesbezoek

Advies op maat

€ 149,-

Een hybride warmtepomp begint met juiste informatie en advies op maat. Ontvang €149,- cashback bij installatie! 


Adviseur op bezoek
Toetsing geschiktheid woning
Advies warmtepomp
Offerte op maat
Advies subsidie

Afspraak maken

Geen adviesbezoek,
maar wel interesse?

Hou mij op de hoogte!

De revolutionaire hybride warmtepomp van Itho is vanaf 2023 in een beperkte oplage beschikbaar. Interesse? Meld u aan.


Meld u aan om een warmtepomp te reserveren*. 

*Aanmelding garandeert geen levering, maar vergroot de kans aanzienlijk. De mogelijkheden en beschikbaarheid worden in het derde kwartaal van 2023 getoetst.

Aanmelden op wachtlijst
Vincent Itho Warmtepomp

Maak kennis met de hybride warmtepomp van Itho

Itho Daalderop heeft een bijzondere hybride warmtepomp ontwikkeld, de Vincent. Vincent verwarmt, koelt en zorgt voor warm tapwater en doet dat zonder buitendeel! De warmtepomp wordt dus volledig binnen in de woning opgesteld. Vincent is speciaal ontwikkeld voor Nederlandse woningen en is de warmtepomp waarmee elke Nederlandse woning verduurzaamd kan worden.

Meer over Vincent

Veelgestelde vragen

Airco bij Alpha Ventilatie
Wat kan ik besparen?

Hoeveel energie kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Dit is per huis verschillend. Er zijn meerdere factoren waar u mee te maken heeft, denk hierbij aan: het type huis, weeromstandigheden, isolatie, verwarmingssystemen en ventilatie. 

Tijdens het adviesbezoek zal onze adviseur bepalen of uw woning voldoet aan de eisen om een hybride warmtepomp te kunnen installeren. 

Een goed geïsoleerde woning kan tot wel 70% per jaar besparen op gas. Bekijk hieronder een voorbeeldberekening bij een gemiddelde hoekwoning (huishouden met drie personen) en een hybride warmtepomp met een vermogen van 5 kW.

Apparaat

Energieverbruik per jaar

Energiekosten per jaar 

hr-ketel

1.450 m3 gas en 1900 kWh

€ 3.850

hybride warmtepomp met hr-ketel

750 m3 gas + 1.600 kWh per jaar

€ 2.300

Besparing met een hybride warmtepomp per jaar: € 1550

Bij de besparing gaan we uit van een energieprijs van 2 euro/m3 gas en 50 cent/kWh. De huidige energieprijzen zijn nog een stuk hoger. Een gemiddelde hybride warmtepomp is op dit moment dus binnen 2 tot 3 jaar volledig terugverdiend (afhankelijk van de energieprijzen). 

Wat kost een hybride warmtepomp?

Wat kost een hybride warmtepomp?

Dit is geheel afhankelijk van het type hybride warmtepomp en uw woning. Bekijk hieronder een overzicht van de gemiddelde kosten.

Genoemde tarieven zijn inclusief btw en installatie. De subsidie gaat nog van de prijs af. Het kan zijn dat de subsidie in 2023 wijzigt.

Apparaat Prijs
Hybride warmtepomp 5 kW zonder nieuwe cv-ketel € 5.000 -
€ 7.500
Hybride warmtepomp 5 kW met nieuwe cv-ketel € 7.000 -
€ 9.500
Subsidie warmtepomp 5 kW (2022) € 2.250 -
€ 2.700

 

Hoe zit het met subsidies?

Hoe zit het met subsidies?

Na afloop van de werkzaamheden ontvangt u een factuur per e-mail. Deze factuur kunt u gebruiken om een subsidie aan te vragen. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type hybride warmtepomp. U kunt via het RVO een subsidie aanvragen. Daarnaast ontvangt na afloop een handige handleiding waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd.

Mocht u er zelf alsnog niet uitkomen zal ons team u hierbij ondersteunen. 

Subside bedragen 2022:
€ 2.250 tot € 2.700

Wat voor type warmtepomp leveren jullie?

Type hybride warmtepomp

Wij leveren enkel een lucht/water warmtepomp die goed geschikt is voor bestaande woningen met mechanische ventilatie. Deze hybride warmtepomp heeft geen buitendeel. De warmtepomp wordt dus volledig binnen in de woning opgesteld. 

De voordelen:

Directe CO2-, gas- en geldbesparing
Werkt samen met elke cv-ketel
Klein en flexibel formaat

Maakt een hybride warmtepomp lawaai?

Maakt een hybride warmtepomp lawaai?

Een hybride warmtepomp maakt zeker geluid, afhankelijk van het type wat geïnstalleerd wordt. Echter kan het geluid tot een minimum beperkt worden door een goede installatie. Een gemiddelde warmtepomp produceert 40-50 dB geluid. Er zijn stillere warmtepompen, echter ligt de investering een stuk hoger.

Wat is de levertijd?

Wat is de levertijd?

De levertijd van een hybride warmtepomp is op dit moment veel langer dan gebruikelijk. Door de coronapandemie is er nog steeds een wereldwijd chip- en elektronicatekort. Dit heeft ook invloed op de productie van (hybride) warmtepompen. Daarnaast is de is de vraag naar warmtepompen ook enorm gestegen door de snel stijgende energieprijzen. 

De levertijd is op dit moment zo'n 12 tot 24 maanden. In het tweede kwartaal van 2023 krijgen we wel al een voorraad warmtepompen binnen. Meld je aan op de wachtlijst of vraag alvast een adviesbezoek aan. 

Ik heb een andere vraag

Alles over hybride warmtepompen

Wilt u meer weten over de werking, soorten, kosten, subsidies, installatie van een hybride warmtepomp? Ga da naar onze speciale pagina over de Hybride warmtepomp.

Waarom Alpha Ventilatie?

Onze ervaren installateurs hebben duizenden installaties uitgevoerd en bieden in elke situatie de perfect oplossing. Onze monteurs installeren, geven uitleg en regelen alles in naar uw wensen. Wij gaan pas weg als alles perfect werkt!

Voordelen hybride warmtepomp