Home » Hybride warmtepomp

Hybride Warmtepomp kopen?

Een hybride warmtepomp is een goede stap naar duurzamer verwarmen en het verlagen van CO2-uitstoot. Bespaar direct op uw energierekening met een warmtepomp. We helpen u graag met persoonlijk advies en een soepele installatie. Om verzekerd te zijn van een exemplaar, is het belangrijk om snel een adviesbezoek in te plannen. Wij sturen een adviseur langs om te beoordelen of een hybride warmtepomp geschikt is voor uw woning.

Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een goede optie voor iedereen die zijn woning duurzaam wil verwarmen. Een hybride warmtepomp werkt in combinatie met een CV ketel, waardoor er minder gas nodig is om uw woning te verwarmen. De besparing op het gasverbruik kan oplopen tot wel 80%!

Besparing op energie
Verlaging CO2-uitstoot
Verhoging energielabel woning

Meer over warmtepompen

Benieuwd naar onze reviews?

Mogelijkheden bij Alpha Ventilatie

Mogelijkheden bij Alpha Ventilatie

Wij zijn actief in heel Nederland

Persoonlijk adviesbezoek

Tijdelijk Gratis € 199,-

Een warmtepomp begint met juiste informatie en advies op maat. Ontvang € 199,- cashback bij installatie!


Adviseur op bezoek
Toetsing geschiktheid woning
Advies geschikte warmtepomp
Uitgebreid besparingsrapport
Offerte op maat

Afspraak maken

Geen adviesbezoek,
maar wel interesse?

De revolutionaire hybride warmtepompen van Itho zijn eind 2023 in een beperkte oplage beschikbaar. Interesse? Meld u aan.


Meld u aan om een warmtepomp te reserveren*. 

*Aanmelding garandeert geen levering, maar vergroot de kans aanzienlijk. De mogelijkheden en beschikbaarheid worden in het vierde kwartaal van 2023 getoetst.

Aanmelden op wachtlijst

De (hybride) warmtepompen van Itho

Itho Daalderop heeft onlangs twee geavanceerde warmtepompen op de markt gebracht. De Vincent warmtepomp is ontworpen voor gebruik in Nederlandse tussenwoningen, terwijl de Amber warmtepomp ideaal is voor huishoudens met voldoende buitenruimte. 

Meer over Vincent Meer over Amber

Veelgestelde vragen

Airco bij Alpha Ventilatie
Wat kan ik besparen?

Hoeveel energie kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Dit is per huis verschillend. Er zijn meerdere factoren waar u mee te maken heeft, denk hierbij aan: het type huis, weeromstandigheden, isolatie, verwarmingssystemen en ventilatie. 

Tijdens het adviesbezoek zal onze adviseur bepalen of uw woning voldoet aan de eisen om een hybride warmtepomp te kunnen installeren. 

Een goed geïsoleerde woning kan tot wel 70% per jaar besparen op gas. 

Wat kost een hybride warmtepomp?

Wat kost een hybride warmtepomp?

Dit is geheel afhankelijk van het type hybride warmtepomp en uw woning. Bekijk hieronder een overzicht van de gemiddelde kosten.

Genoemde tarieven zijn inclusief btw en installatie. De subsidie gaat nog van de prijs af. Het kan zijn dat de subsidie in 2023 wijzigt.

Apparaat Prijs
Hybride warmtepomp 5 kW zonder nieuwe cv-ketel € 5.000 -
€ 7.500
Hybride warmtepomp 5 kW met nieuwe cv-ketel € 7.000 -
€ 9.500
Subsidie warmtepomp 5 kW (2022) € 2.250 -
€ 2.700

 

Wat voor soorten warmtepompen zijn er?

Soorten warmtepompen

Er zijn drie verschillende soorten warmtepompen die worden gebruikt voor het verwarmen en koelen van woningen en gebouwen: de hybride warmtepomp, de all-electric ready warmtepomp en de all-electric warmtepomp. Laten we eens kijken naar de kenmerken, voordelen en nadelen van elk type:
 

1. Hybride Warmtepomp:

Kenmerken: Een hybride warmtepomp combineert een elektrische warmtepomp met een bestaande cv-ketel op gas. Hierdoor kan de warmtepomp op koude dagen bijspringen om de verwarming te ondersteunen.

Voordelen:

 • Minder gasverbruik en CO2-uitstoot.
 • Lagere energierekening.
 • Geschikt voor oudere woningen met een cv-ketel.
Nadelen:
 • Blijft deels afhankelijk van gas.
 • Minder efficiënt dan all-electric systemen.

2. All-Electric Ready Warmtepomp:

Kenmerken: Deze warmtepomp is ontworpen om als hoofdverwarming te dienen en kan de bestaande cv-ketel volledig vervangen. Hij werkt op elektriciteit en heeft geen ondersteuning van gas nodig.

Voordelen:

 • Volledig gasloze verwarming.
 • Milieuvriendelijk met lage CO2-uitstoot.
 • Hoog rendement en energiebesparing.

Nadelen:

 • Kan hogere initiële investeringskosten met zich meebrengen.
 • Mogelijk vereist aanpassingen aan het verwarmingssysteem.

3. All-Electric Warmtepomp:

Kenmerken: Een all-electric warmtepomp is een volledig elektrisch verwarmingssysteem dat geen gas nodig heeft. Het haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater en gebruikt deze om de woning te verwarmen.

Voordelen:

 • Volledig gasloze en milieuvriendelijke verwarming.
 • Zeer energie-efficiënt en lage bedrijfskosten.
 • Kwalificeert vaak voor subsidies en financiële incentives.

Nadelen:

 • Vereist een geschikte bron van warmte (lucht, bodem, grondwater).
 • Initieel hogere kosten voor installatie.
Bij het kiezen van het juiste type warmtepomp is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van uw woning, uw budget en de beschikbare bronnen van warmte. Elke optie heeft zijn eigen voordelen en nadelen, dus zorg ervoor dat u de juiste keuze maakt op basis van uw situatie en duurzaamheidsdoelen.
Hoe zit het met subsidies?

Hoe zit het met subsidies?

Na afloop van de werkzaamheden ontvangt u een factuur per e-mail. Deze factuur kunt u gebruiken om een subsidie aan te vragen. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type hybride warmtepomp. U kunt via het RVO een subsidie aanvragen. Daarnaast ontvangt na afloop een handige handleiding waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd.

Mocht u er zelf alsnog niet uitkomen zal ons team u hierbij ondersteunen. 

Subside bedragen 2022:
€ 2.250 tot € 2.700

Maakt een hybride warmtepomp lawaai?

Maakt een hybride warmtepomp lawaai?

Een hybride warmtepomp maakt zeker geluid, afhankelijk van het type wat geïnstalleerd wordt. Echter kan het geluid tot een minimum beperkt worden door een goede installatie. Een gemiddelde warmtepomp produceert 40-50 dB geluid. Er zijn stillere warmtepompen, echter ligt de investering een stuk hoger.

Wat is de levertijd?

Wat is de levertijd?

De levertijd van een hybride warmtepomp is op dit iets langer dan gebruikelijk. Door de coronapandemie is er nog steeds een wereldwijd chip- en elektronicatekort. Dit heeft ook invloed op de productie van (hybride) warmtepompen. Daarnaast is de is de vraag naar warmtepompen ook enorm gestegen door de snel stijgende energieprijzen. 

De levertijd is op dit moment zo'n 2 tot 4 maanden. Meld je aan op de wachtlijst of vraag alvast een adviesbezoek aan. 

Ik heb een andere vraag

Alles over hybride warmtepompen

Wilt u meer weten over de werking, soorten, kosten, subsidies, installatie van een hybride warmtepomp? Ga da naar onze speciale pagina over de Hybride warmtepomp.

Waarom Alpha Ventilatie?

Onze ervaren installateurs hebben duizenden installaties uitgevoerd en bieden in elke situatie de perfect oplossing. Onze monteurs installeren, geven uitleg en regelen alles in naar uw wensen. Wij gaan pas weg als alles perfect werkt!

Voordelen hybride warmtepomp

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voorkeur contact*
Wilt u liever gebeld worden of contact via WhatsApp?