Mechanische ventilatie reinigen Utrecht

Gemiddeld halen we zo’n 20.000 keer per dag adem, wat neerkomt op meer dan 11.000 liter lucht per dag dat door onze longen gaat. 75% van deze lucht wordt door de meesten van ons binnenshuis ingeademd.

In acht genomen dat we daarnaast continu onze eigen lucht vervuilen wanneer we binnen zijn, kunt u zich waarschijnlijk het belang van goede ventilatie wel voorstellen.

Waarom Alphaventilatie.nl

  Afspraak dezelfde dag mogelijk
  Zeer veel ervaring
  Landelijk actieve dekking
  Onderhoud al mogelijk vanaf €95,-
  Onze klanten geven ons een 9,5/10

Waarom reinigen?

  Verleng de levensduur van uw MV
  Voorkom gezondheidsproblemen
  Tot 30% minder energiekosten

Let op: Schimmels groeien vooral op vochtige plekken. Daarom is het belangrijk om vocht in huis te voorkomen.

Ervaring van anderen

Prima service, goede tips, duid..(10/10)

Een klantvriendelijk en ter zak…(9/10)

Super netjes afgewerkt en een…(10/10)

Meer reviews lezen

“Door de professionele reiniging van mijn mechanische ventilatiesysteem via Alpha Ventilatie heb ik weer een fris en gezond binnenklimaat, en dat zonder voorrijkosten!”

KLEIN ONDERHOUD
€ 90
Bij goed onderhouden ventilatiesytemen
Reinigen ventilatiebox
Controle ventilatiebox
Ventilatieadvies
afspraak maken
kanaalreiniging
€ 160
Alle kanalen worden volledig gereinigd
Reinigen kanalen
Reinigen afzuigpunten
Afstellen MVbox
Ventilatieadvies
afspraak maken

mechanische ventilatie laten reinigen

Een gezond binnenklimaat

Onze lucht wordt vervuild door bijvoorbeeld wassen, afwassen en koken maar ook door onze ademhaling en dus simpelweg door te leven binnenshuis. Gelukkig wordt zoveel mogelijk van deze luchtvervuiling binnenshuis afgevoerd naar buiten door uw mechanische ventilatiesysteem. Hierdoor geniet u van een fris binnenklimaat en leeft u in gezonde lucht binnenshuis.

Hoe u zorgt voor een optimaal binnenklimaat

Door op tijd onderhoud te plegen aan uw mechanische ventilatie voorkomt u dat u in vervuilde lucht met fijnstof komt te zitten. Naast een goede werking van uw ventilatiesysteem zijn er nog een aantal dingen die u kunt doen om verzekerd te zijn van frisse lucht in huis:
[expand title=”Meer lezen”]

  • Laat minimaal één keer per dag een raam of rooster voor maximaal een half uur openstaan. Dit geeft het systeem de kans om verse lucht aan te trekken.
  • Zet uw mechanische ventilatiesysteem nooit uit! Het systeem en uw huis zijn er op gebouwd dat het systeem altijd aan staat.
  • Neem een aantal planten in huis. Van bepaalde planten is aangetoond dat deze zorgen voor filtering van de lucht. Wilt u weten welke planten? Bekijk dan onze pagina over luchtzuiverende planten.

Als u deze punten naleeft kunt u zelfs tot de 5% van de huishoudens gaan behoren waarbij binnen de lucht gezonder is dan buiten!
[/expand]

U betaalt met gezondheid én geld wanneer uw mechanische ventilatie slecht onderhouden is

Helaas gebeurt het vaak dat onderhoud aan de mechanische ventilatie een ondergeschoven kind is. We zien vaak dat mensen pas bij ons terecht komen wanneer het mechanische ventilatiesysteem niet of bijna niet meer werkt.

Het ondervinden van gezondheidsklachten in combinatie met het ontstaan van schimmels is dan ook vaak de aanleiding om de mechanische ventilatie onder de loep te nemen. In veel gevallen is de ventilatiebox reeds aan vervanging toe of is dat financieel aantrekkelijk. In veel gevallen biedt enkel de reiniging van het gehele systeem al de oplossing.
[expand title=”Meer lezen”]

Door ophoping van vuil in de afzuigpunten, ventilatiekanalen en de mechanische ventilatiebox verliest het systeem steeds meer zijn werking tot het moment dat de ongezonde lucht helemaal niet meer wordt afgevoerd. Wanneer dit gebeurt leeft u veelal in verschillende vormen van fijnstof en betaalt u meer voor de energierekening.

Het mechanische ventilatiesysteem zal harder moeten werken om lucht af te voeren en dat ziet u terug in de stroomrekening. Daarnaast stijgt de luchtvochtigheid in huis waardoor verwarmen van het huis moeilijker wordt en dus ook meer energie kost.
Gemiddeld betaalt een huishouden € 30,- per jaar meer wanneer de mechanische ventilatie slecht onderhouden is en zelfs tot wel € 80,- per jaar meer als dit in combinatie is met een mechanische ventilatie die ouder dan 15 jaar is!
[/expand]

Hoe gaat reiniging in zijn werk?

Bij klein onderhoud demonteren wij de ventielen van de afzuigpunten en de mechanische ventilatiebox. Deze reinigen we vervolgens voorzichtig met een borstel en eventueel een vochtige doek. Vervolgens worden de ventielen en mechanische ventilatie weer op de juiste manier teruggeplaatst zodat het systeem niet uit balans raakt.

Bij groot onderhoud reinigen we ook de kanalen. Dit doen we bij Alpha Ventilatie via de zogenoemde borstelreinigingsmethode. Hierbij gebruikt de monteur een roterende borstel aan een flexibele slang die door de kanalen heengaat. Doordat de slang flexibel en lang is wordt de gehele binnenkant van de kanalen gereinigd, zelfs in de bochten. Het vuil dat los komt te zitten door de roterende borstel wordt tegelijkertijd via een afzuigsysteem direct verwijderd zodat de kanalen schoon zijn en het vuil zich niet verspreidt door uw huis.

Hoe Alpha Ventilatie u ontzorgt in de omgeving Utrecht

Op verschillende manieren helpen wij u graag verder als het gaat om uw mechanische ventilatiesysteem. U kunt ervoor kiezen om eenmalige reiniging te laten uitvoeren of zowel te laten reinigen als vervangen van uw mechanische ventilatie. Vervolgens kunt u ervoor kiezen om van onze gratis reminderservice gebruik te maken of een servicecontract af te sluiten waardoor u goedkoper uit bent en geen omkijken meer heeft naar het onderhoud aan uw systeem.

Een groot voordeel wanneer u in Utrecht of omgeving woont is dat wij hier geen voorrijkosten berekenen omdat dit in ons directe werkgebied ligt. Ons team van kundige monteurs staat dus altijd voor u klaar! Dit geldt onder andere voor Vleuten, De Meern, Leidsche Rijn, Harmelen en meer.

Met meer dan 15 jaar aan ervaring in ons team is geen situatie te gek voor ons waardoor wij u vrijwel altijd een passende oplossing kunnen bieden. U betaalt bij ons dus niet meer dan nodig is en ontvangt de beste service die in deze branche geboden wordt.