Mechanische ventilatie reinigen regio Utrecht

Bij Alpha Ventilatie kunt u terecht voor het laten reinigen van uw mechanische ventilatie in de provincie Utrecht. Wij zijn gevestigd in Utrecht en rekenen voor de gehele regio Utrecht geen voorrijkosten.

Waarom Alphaventilatie.nl

  Snelle service
  Ervaren servicemonteurs
  99% van onze klanten beveelt ons aan

alpha ventilatie wagen laden

Geen voorrijkosten

Wij rekenen nooit voorrijkosten zolang wij kunnen werken met onze reguliere planning. Dit geldt ook voor de regio van Den-Helder, Purmerend en Alkmaar. Wanneer u voor de genoemde regio’s graag een afspraak wilt buiten onze reguliere planning worden er wel voorrijkosten berekend omdat wij dan speciaal voor u komen.

Ervaring van anderen

Goed meegedacht, netjes gew…(10/10)

Zeer bekwaam personeel. Gin…(10/10)

Meer reviews lezen

Waarom ventilatie reinigen?

  Voorkom gezondheidsproblemen
  Voorkom slijtage motor
  Verlaag uw energiekosten

Let op: Oude mechanische ventilatiesystemen raken snel uit balans en verbruiken jaarlijks meer energie dan een wasmachine en een koelkast bij elkaar! 

Utrecht

Regio’s waar wij actief zijn

Bekijk hieronder een aantal plaatsen waar wij onder andere actief zijn. Uiteraard kunt u ook bij Alpha Ventilatie terecht wanneer u in één van de omringende regio van de onderstaande plaatsen woont.

Direct online een afspraak maken?

Via onze website bieden wij de mogelijkheid om gemakkelijk online een afspraak in te plannen. U ziet direct welke data en tijden nog beschikbaar zijn. In sommige gevallen kunnen wij zelfs vandaag nog bij u terecht.
Bel ons: 030-3200120 voor meer info.

Waarom is reiniging belangrijk?

Door onze dagelijkse bezigheden zoals bijvoorbeeld afwassen, douchen en drogen raken de luchtkanalen en de mechanische ventilatiebox vervuild en vormen deze een broedplaats voor schimmels en bacteriën. Daarnaast bevatten producten als muurverf, drukwerk en textiel ook vaak stoffen die niet goed zijn voor uw gezondheid wanneer u deze inademt. De reiniging en het onderhoud van een mechanische ventilatie is vaak het ondergeschoven kind en wordt veelal onterecht vergeten. Dit terwijl wij met z’n allen een groot deel van onze tijd binnen doorbrengen. Wanneer u de mechanische ventilatie op tijd reinigt en onderhoud bent u er zeker van dat u kunt genieten van een gezond binnenklimaat in uw woning.

Ik wil graag advies

Wanneer u niet helemaal zeker weet of reiniging of vervanging van uw ventilatiesysteem nodig is, dan kunt u het best even contact met ons opnemen. Onze specialisten vertellen u dan wat u het best kunt doen in uw specifieke situatie.

Hoe weet ik zeker dat ik mijn ventilatie moet laten reinigen?

  • Wanneer de luchtvochtigheid in uw woning aan de hoge kant is. U kunt dit bijvoorbeeld meten met behulp van een hygrometer. Wilt u hier meer over lezen? Kijk dan op onze informatie pagina over luchtvochtigheid in huis.
  • Wanneer u last heeft van schimmel in uw badkamer of wc.
  • Wanneer u merkt dat uw ventilatiesysteem meer lawaai maakt dan gebruikelijk. Een ventilatiebox hoort over het algemeen geen of weinig geluid te maken.
  • Als uw mechanische ventilatie langer dan 5 jaar geleden gereinigd is.

Hoe vaak moet ik mijn mechanische ventilatie laten reinigen?

Wij raden u aan minimaal iedere 2 jaar klein onderhoud te laten doen en ten minste iedere 5 jaar uw mechanische ventilatie te laten reinigen en onderhouden om zo voor een optimaal werkend ventilatiesysteem en schone, frisse lucht te zorgen. Lees hier meer over het laten reinigen van uw ventilatiesysteem.