WTW Filters

Vanaf 2005 zijn nieuwbouw woningen in Nederland veelal uitgerust met een WTW systeem ook wel bekend als: Warmte Terug Win-systeem. WTW-systemen zijn ideaal voor het creëren van een gezond en comfortabel binnenklimaat. In tegenstelling tot een mechanisch ventilatiesysteem zorgt een WTW systeem ook voor behoud van warmte in uw woning en het filteren van de lucht die binnen komt. Door middel van de warmte van afgezogen lucht, verwarmt de WTW installatie de toevoerlucht en filtert deze lucht voor het uw huis in gaat. Zo heeft u schone lucht en blijft het gezond warm in huis, ook in de winter.

Om de werking gezond te houden is het wel belangrijk om de filters van uw WTW systeem op tijd te vervangen en het systeem + bijbehorende kanalen tijdig te laten onderhouden en reinigen. Bekijk hiervoor WTW unit reinigen.

Hoe vaak moeten WTW filters worden vervangen?

Bekijk hieronder een video over het vervangen van WTW filters.

 

Zeer veel ervaring  Landelijke dekking  Onze klanten geven ons een 9,5/10

 

WTW Filters vervangen

Om zowel het WTW-systeem als het binnenklimaat te beschermen tegen stof, pollen en fijnstof wordt de afgezogen en inkomende lucht gezuiverd met speciale WTW filters.

Om langdurig te kunnen profiteren van een gezond binnenklimaat is het wel belangrijk om de filters in uw Warmte TerugWin systeem te vervangen. Wij raden u dan ook aan om uw WTW filters zeker éénmaal per 6 maanden te vervangen. Met name in het voorjaar (lente) is het van belang om de filters tijdig te vervangen. In de lente komen pollen weer vrij die vaak veel overlast verzorgen wanneer deze niet uit de lucht gefilterd worden. Een WTW-filter die voldoet aan de EN779 EU norm garandeert u van zuivere lucht. Het te laat vervangen van WTW filters brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Vocht uit buitenlucht condenseert vrijwel elke nacht, tijdens de zomermaanden is te verwachten dat de vochtigheid van een filter vaak boven de 70% is. Bij een relatieven vochtigheid van meer dan 70% kunnen vele schimmels optimaal groeien. Bij condensatie kunnen er zelfs bacteriën ontstaan die vele risico’s met zich meebrengen. De meeste bacteriën en schimmels sterven snel af in een filter wanneer deze niet voortdurend nat is, wanneer het nat blijft gaan deze zich juist verder ontwikkelen.

Hoe vervang ik mijn WTW filters?

Om te beginnen is het belangrijk om te weten wat voor type WTW filters u op dit moment in uw systeem heeft zitten. Dit kunnen draadframe filters – of gewoon filters zijn.

1. Stel vast wat voor type filters u heeft.
2. Bekijk of u er aanwijzingen zijn voor filters in de brochure / handleiding van uw WTW systeem.
3. Verwijder nu de stekker van het WTW systeem uit het stopcontact zodat u zeker veilig te werk gaat.
4. Haal het kapje eraf en kijk of u de filter(s) kunt terugvinden. Bij sommige systemen kunt u gemakkelijk bij de filters komen zonder het volledige systeem te openen. Kijk of dit het geval is, dit scheelt namelijk een hoop tijd!
5. Trek nu de filter voorzichtig uit het frame en gooi ze weg, ze mogen bij het gewone huisafval.
6. Plaats nu het nieuwe filter in uw WTW systeem. Let op: wanneer het gaat om een WTW filter zonder draadframe is het belangrijk om het doek zorgvuldig over te plaatsen in het frame voor het filter.
7. Het filter(s) is vervangen en uw WTW systeem mag weer aan. U kunt de stekker weer in het stopcontact stoppen.

Wanneer u er niet zeker van bent of u op de juiste manier te werk gaat kunt u gerust advies inwinnen bij ons.
Neem hiervoor even telefonisch contact met ons op via: 030-3200120 of mail ons: info@alphaventilatie.nl

  Alle reviews