Home » Mechanische Ventilatie » Beste mechanische ventilatie

Op zoek naar de beste mechanische ventilatie?

Na 15 jaar is een mechanisch ventilatiesysteem toe aan vervanging. Maar wat is nou de beste mechanische ventilatie?

Vergelijk hier de top 3 beste mechanische ventilatiesystemen. Het aanschaffen van mechanische ventilatie is wellicht niet de spannendste bezigheid maar een goed mechanisch ventilatiesysteem zorgt er wel voor dat het binnenklimaat van betere kwaliteit is en uw energierekening een stuk lager wordt.

Lijstje bekijken met de beste mechanische ventilatie:

Bij Alpha Ventilatie:

  99% aanbeveling van klanten
 Overzicht van de beste systemen
  Uw afspraak, snel geregeld
  Gratis advies, bel: 030-3200120
  Ervaren monteurs

Aanbieding

Wanneer u kiest voor het vervangen en reinigen van uw ventilatie in combinatie met de Itho CVE-S ECO box bespaart u direct € 90,-, dit komt neer op een korting van 20%.

Vervangen & reinigen € 430

Ervaring van anderen

Goed meegedacht, netjes gew…(10/10)

Zeer bekwaam personeel. Gin…(10/10)

Meer reviews lezen

Ervaring van anderen

Goed meegedacht, netjes gew…(10/10)

Zeer bekwaam personeel. Gin…(10/10)


Waarom kiezen voor Alpha Ventilatie?

  Ervaren monteurs
  Beschikbaar in het weekend
  Afspraak maken op korte termijn

Let op: Weet u niet precies wat u nodig heeft? Bel ons dan voor een vrijblijvend adviesgesprek 030-3200120

de beste mechanische ventilatie

Kracht, stilte en energiezuinig

De nieuwste type mechanische ventilatiesystemen combineren kracht, stilte en energiezuinigheid. Oude ventilatiesystemen werken namelijk nog op wisselstroom wat ervoor zorgt dat de energiekosten een stuk hoger uitkomen. Bij de keuze voor mechanische ventilatie is het belangrijk om op verschillende factoren te letten zoals de afzuigcapaciteit, type stekkers, uitbreidingsmogelijkheden, geluidsniveau en natuurlijk energiezuinigheid.
Meer lezen

Ventilatiesystemen hebben tegenwoordig ook verplicht energielabels. Door speciale regelgeving mogen mechanische ventilatiesystemen maar een bepaald wattage hebben. Door innovatieve technologieën maakt dit in de praktijk niet meer uit voor de zuigkracht van ventilatiesystemen.

Uit onderzoek van HIER klimaatbureau blijkt dat ruim 2 miljoen Nederlanders 10 keer teveel betalen voor ventilatie. Mechanische ventilatie staat de hele dag aan en verbruikt dus continu stroom. De kosten hiervan kunnen dan ook flink oplopen.

Wat is de beste mechanische ventilatie in uw situatie?

Elke woning vraagt om een ander type mechanische ventilatie. Dit is afhankelijk van de grootte van de woning, het huidige systeem, toekomstige uitbreidingen, type stekkers en elektra en huisdieren. Bepaalde ventilatieboxen zijn geschikt voor kleine woningen en kosten niet meer dan € 80,-. Andere duurdere afzuigsystemen presteren juist beter in grotere woningen met een groot huishouden. Waar moet u precies op letten bij het aanschaffen van mechanische ventilatie? Alpha Ventilatie zet de belangrijkste informatie en tips voor u op een rij.Meer lezen

Ook goedkopere systemen werken prima en voldoen aan wet- en regelgeving omtrent ventilatie in woningen. Vaak geldt echter dat goedkopere systemen beperkingen kennen wat betreft bediening en extra mogelijkheden. Duurdere mechanische ventilatiesystemen hebben vaak meer opties als het aankomt op (automatische) bediening. Daarnaast zijn de duurdere systemen vaak energiezuiniger, stiller en compacter. Tot slot hebben goedkope systemen vaak een kleinere afzuigcapaciteit. De beste keuze voor mechanische ventilatie is dus verschillend per situatie.

Verschillende soorten mechanische ventilatie

Er zijn verschillende soorten mechanische ventilatiesystemen verkrijgbaar. Elk type ventilatiesysteem werkt op een andere wijze. Hieronder benoemen we de verschillende systemen zodat u een goed overzicht heeft.

1. Mechanische ventilatie met afvoer en natuurlijke toevoer

Deze vorm van mechanische ventilatie komt het meeste voor in Nederland. Het is in vrijwel elke woning toegepast die na 1970 is gebouwd, met uitzondering van woningen met een Warmte Terugwin Systeem. De mechanische ventilatie zorgt voor afvoer van vervuilde lucht en vocht via verschillende luchtkanalen in de woning.
Meer lezen

Vervolgens wordt op natuurlijke wijze frisse buitenlucht aangezogen via de raamroosters, ramen, deuren en andere openingen in een woning. Op onze pagina mechanische ventilatie leest u hier meer over.

2. Mechanische ventilatie met toevoer en natuurlijke afvoer

Bij dit type ventilatie wordt er via een centrale mv box mechanisch lucht toegevoerd. Tevens wordt vervuilde lucht op een natuurlijke wijze afgevoerd via verschillende openingen in de woning. In dit geval is er sprake van “thermische trek”, ofwel het schoorsteeneffect. Deze vorm van mechanische ventilatie wordt in Nederland vrijwel niet toegepast.

3. Lokale mechanische ventilatie

De eerdergenoemde systemen werken beide met behulp van een centraal mechanisch ventilatiesysteem. Er zijn tegenwoordig veel aanbieders die een decentraal systeem aanbieden. Deze decentrale systemen zijn bedoeld voor één verblijfsruimte, zoals bijvoorbeeld een slaapkamer of toilet.
Meer lezen

Decentrale systemen dienen altijd gecombineerd te worden met meerdere systemen, zodat er voldaan kan worden aan het Bouwbesluit. In het Bouwbesluit staan de minimale ventilatie-eisen die voor een woning gelden. Dit zijn over het algemeen kleinere ventilatiesystemen die gebaseerd zijn op het principe 'balansventilatie'. Hierover leest u meer op onze pagina die gaat over de Warmte Terugwin Unit. 

De beste mechanische ventilatie

Er zijn op dit moment meerdere fabrikanten die verschillende oplossingen bieden wat betreft mechanische ventilatie: Itho Daalderop, Duco en Zehnder. Deze fabrikanten produceren allemaal energiezuinige en kostenbesparende ventilatiesystemen.

Hieronder volgt een vergelijking om te bepalen wat de beste mechanische ventilatie is in uw situatie. We hebben van iedere fabrikant het meest gebruikte systeem gekozen om een goed beeld voor u te vormen. Wanneer u meer informatie wilt over een specifieke fabrikant of over een product kunt u doorklikken naar de desbetreffende pagina.

De eigenschappen / specificaties
Aan de hand van de verschillende eigenschappen kunt u bepalen wat de beste mechanische ventilatie is in uw situatie:

  • Verbruik
  • Prijs
  • Afzuigcapaciteit
  • Geluidsniveau
  • Uitbreidingsmogelijkheden

Top 3 Beste systemen

itho CVE-s eco
Specificaties
Afzuigcapaciteit: tot 325 m³/uur?
Geluidsniveau: 34 decibel?
Energieverbruik: € 22/jaar?
Uitbreidingsmogelijkheden: Ja?
Vochtsensor: Ja?
Afmetingen: 350x355x294 Millimeter?
Garantie: 5 jaar?
bekijken & aanvragen

 

 

Ducobox Silent
Specificaties
Afzuigcapaciteit: tot 400 m³/uur?
Geluidsniveau: 32 decibel?
Energieverbruik: € 25/jaar?
Uitbreidingsmogelijkheden: Ja?
Vochtsensor: Nee ?
Afmetingen: 480x480x194 Millimeter?
Garantie: 5 jaar?
bekijken & aanvragen

 

 

Zehnder ComfoFan S
Specificaties
Afzuigcapaciteit: tot 420 m³/uur?
Geluidsniveau: 35 decibel?
Energieverbruik: € 31/jaar?
Uitbreidingsmogelijkheden: Ja?
Vochtsensor: Nee ?
Afmetingen: 281x388x289 Millimeter?
Garantie: 7 jaar?
bekijken & aanvragen

 

 

Tips bij het kiezen van de beste mechanische ventilatie

  • Bekijk wat uw woninginhoud is. Een ventilatie met het juiste vermogen geeft het beste resultaat.
  • Heeft u huisdieren of een groot gezin? Overweeg dan om een groter systeem te nemen met eventueel automatische sensoren zodat uw binnenklimaat altijd optimaal blijft.
  • Kunt u ’s avonds slecht slapen door geluiden uit uw omgeving? Kies dan een product met een laag geluidsniveau.
  • Heeft u weinig ruimte? Kies dan voor een compacter model.
  • Wanneer u later wilt uitbreiden, is het belangrijk om te kiezen voor een model dat hier ook de mogelijkheid voor biedt. Sommige ventilatiesystemen hebben namelijk geen uitbreidingsmogelijkheden.