Home » Mechanische Ventilatie » Mechanische Ventilatie Kopen

Mechanische ventilatie kopen

Wil je een nieuwe ventilatiebox kopen? Dan heb je heel wat keuzemogelijkheden. Bij het maken van deze keuze spelen verschillende factoren een rol, zoals de capaciteit, afmetingen en uitbreidingsmogelijkheden. Wanneer je overweegt om mechanische ventilatie aan te schaffen, is het dan ook belangrijk om rekening te houden met verschillende aspecten. In deze pagina zullen we dieper ingaan op deze aspecten, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken bij het kopen van mechanische ventilatie.

Kopen + installeren?
Bij Alpha Ventilatie kun je een nieuwe ventilatiebox kopen en professioneel laten inregelen en installeren.

Mechanische ventilatie kopen
Mechanische ventilatie kopen

Waar moet je op letten?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een ventilatiebox?
Bekijk hieronder de drie belangrijkste factoren.

01

Afmetingen

Het allerbelangrijkste is de afmeting van een nieuwe ventilatiebox. Wanneer deze nieuwe box niet past is het onbegonnen werk. Houdt daar dus rekening mee.

02

Capaciteit

Een ventilatiebox heeft een bepaalde ventilatie capaciteit. Dit betekent dus dat sommige systemen niet geheel geschikt zijn voor je woning. Benieuwd hoe je dit kunt bepalen? Bekijk dan onze pagina over hoe je een ventilatie berekening kunt maken. Kom je hier niet uit? Neem dan contact met ons op.

03

Uitbreidingsmogelijkheden

Elk type ventilatiebox heeft weer andere soorten uitbreidingsmogelijkheden. Denk hierbij aan een: vochtsensor, CO2 sensor of draadloze bediening. Bedenk dus goed wat belangrijk is in uw situatie.

Hieronder volgen nog een aantal andere zaken waar je rekening mee moet houden.

Geluidsniveau

Geluid

Het geluid dat het ventilatiesysteem produceert kan ook een belangrijke factor zijn bij het kiezen van een systeem. Het is belangrijk om te kijken naar het geluidsniveau van het systeem en te bepalen of dit acceptabel is.

Energieverbruik

Energieverbruik

Mechanische ventilatie verbruikt energie. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een systeem dat energiezuinig is en geen onnodige energie verbruikt.

Onderhoud

Onderhoud

Het is belangrijk om te kijken naar de onderhoudsvereisten van het systeem. Sommige systemen vereisen regelmatig onderhoud om goed te blijven functioneren. Het is daarom belangrijk om te bepalen of je bereid bent om dit onderhoud zelf uit te voeren of dat je dit wilt uitbesteden.

Kosten

Aanschafkosten

Ten slotte zijn de kosten van het systeem ook een belangrijk aandachtspunt. De kosten van het systeem kunnen variëren, afhankelijk van het type systeem, de capaciteit en andere factoren. Het is belangrijk om te bepalen wat je budget is en een systeem te kiezen dat binnen jouw budget past.

Waar op letten ventilatiebox

Ventilatiebox kopen inclusief installatie & inregelen

Mechanische ventilatie kopen? Alle boxen zijn direct leverbaar. Bekijk hieronder het overzicht.

Zehnder Comfofan Silentbox

Zehnder ComfoFan Silent


Vochtsensor

CO2 sensor mogelijk

Zeer zuinig en stil


Levertijd: direct

Prijs inclusief installatie: 499,-

Bestellen

Zehnder ComfoFan CO2


Vochtsensor

CO2 sensor

Zeer zuinig en stil


Levertijd: direct

Prijs inclusief installatie: 999,-

Bestellen
Ducobox Reno

Ducobox Reno


Vochtsensor

Bijna overal toepasbaar

Zeer zuinig en stil


Levertijd: binnenkort

Prijs inclusief installatie: 489,-

Binnenkort

#1 in Mechanische Ventilatie

Waarom kiezen voor ons?