Home » WTW Unit » Beste WTW Unit

Beste WTW unit

Vergelijk hier de top 3 beste WTW units van 2024. Als uw WTW unit steeds slechter begint te functioneren of minder efficiënt werkt, kan het verstandig zijn om een nieuwe WTW unit aan te schaffen. Als uw huidige WTW unit ouder is dan 15 jaar, is de kans groot dat u onnodig hoge energiekosten heeft, omdat deze veel energie verbruikt.
Het kopen van een nieuwe WTW unit is echter geen beslissing die u zomaar even in een winkel maakt. Het is belangrijk om de juiste keuze te maken op basis van uw woonsituatie. In dit artikel geven wij u informatie over de verschillende soorten WTW units en de daarmee samenhangende investeringen.

Lijstje bekijken met de beste WTW units

Beste WTW

Eigenschappen / Specificaties WTW

Aan de hand van verschillende kenmerken kunt u bepalen wat de beste WTW unit is in uw situatie:

 • Energielabel
 • Capaciteit
 • Geluidsniveau (gemiddeld)
 • Uitbreidingsmogelijkheden
 • Formaat
 • Aansluitingsmogelijkheden
 • Afmetingen van de WTW unit

Het antwoord op al uw vragen

Wat is de beste WTW unit?

De beste WTW units

Er zijn op dit moment meerdere fabrikanten die verschillende oplossingen bieden wat betreft WTW units: Brink, Itho Daalderop, Duco, Orcon en Zehnder. Deze fabrikanten produceren allemaal energiezuinige en kostenbesparende units.

Hieronder volgt een vergelijking om te bepalen wat de beste WTW unit is in uw situatie. We hebben van iedere fabrikant het meest gebruikte systeem gekozen om een goed beeld voor u te vormen. Wanneer u meer informatie wilt over een specifieke fabrikant of over een product kunt u doorklikken naar de desbetreffende pagina.

Wat is de beste WTW unit in mijn situatie?

Beste WTW unit voor mijn woning

Elke woning vraagt om een ander type WTW unit Dit is afhankelijk van de grootte van de woning, het huidige systeem, toekomstige uitbreidingen, type stekkers en elektra en huisdieren. Bepaalde WTW units zijn geschikt voor kleine woningen of appartementen en kosten vaak niet meer dan €1200,-. Andere duurdere warmte terugwin units presteren juist beter in grotere woningen met een groot huishouden. Waar moet u precies op letten bij het aanschaffen van een WTW unit? Alpha Ventilatie zet de belangrijkste informatie en tips voor u op een rij.

In Nederland zijn veel woningen en gebouwen voorzien van een WTW unit. Helaas zijn er tijdens de bouw door ontwerp- en montagefouten door de jaren heen ook veel ongezonde systemen aangebracht in woonhuizen. Om deze reden is het belangrijk om uw huidige situatie goed in kaart te brengen zodat u hier een goede keuze in kunt maken. Alpha Ventilatie ondersteunt u hier graag in. U kunt bij ons namelijk gratis advies aanvragen. Dit advies is voorzien van:

 • De juiste WTW unit in uw situatie op basis van een ventilatieberekening
 • Transparante offerte met exacte prijzen
 • Extra tips en advies

Goedkopere WTW systemen
Ook goedkopere systemen werken prima en voldoen aan wet- en regelgeving omtrent ventilatie in woningen. Vaak geldt echter dat goedkopere systemen beperkingen kennen wat betreft bediening en extra mogelijkheden. Daarnaast hebben goedkopere systemen vaak niet voldoende capaciteit voor een gemiddelde woning. Deze zijn specifiek bedoeld voor kleinere appartementen of woningen. Daarnaast zijn nieuwe WTW units veelal een stuk groter dan voorheen. Om deze reden is het vervangen van kleinere warmte terugwin units zeer arbeidsintensief.

Hoe zit het met stroomverbruik?

Stroomverbruik WTW unit

Het stroomverbruik van een WTW unit ligt vrij laag ten opzichte van andere ventilatiesystemen. Een gemiddelde WTW unit verbruik zo’n € 35 tot € 50 per jaar. Met de snel stijgende energieprijzen kan het oplopen tot ongeveer € 100 per jaar. Echter zorgt een WTW installatie natuurlijk wel voor een flinke besparing op je gaskosten.

Wat voor nieuwe systemen zijn er?

Nieuwe WTW systemen

De nieuwste type WTW units combineren kracht, stilte en energiezuinigheid. Oude ventilatiesystemen werken vaak nog op wisselstroom, wat ervoor zorgt dat de energiekosten een stuk hoger uitkomen. Bij de keuze voor een warmte terugwin unit is het belangrijk om op verschillende factoren te letten zoals de afzuigcapaciteit, type stekkers, uitbreidingsmogelijkheden, geluidsniveau, formaat, aansluitingen en natuurlijk energiezuinigheid.

Een nieuwe WTW unit is uitgerust met een stille en energiebesparende gelijkstroom motor en door de warmteterugwinning wordt schone lucht op kamertemperatuur verwarmd. Door deze wisselwerking vindt een flinke energiebesparing plaats, want de aangevoerde lucht is reeds opgewarmd (warme lucht in de woning), waardoor bespaard kan worden op stookkosten. Vervuilde lucht wordt vervolgens door de ventilator van de WTW unit naar buiten toe afgevoerd.

Voordelen nieuwe WTW unit

Een gezond binnenklimaat
Lagere energierekening
Voorkom ongedierte in huis
Zeer stille systemen
Voorkom gezondheidsproblemen

WTW unit kopen?

Benieuwd of uw WTW unit aan vervanging toe is? Neem gerust contact met ons op voor gratis en vrijblijvend advies. Wij adviseren u over de verschillende mogelijkheden. Daarnaast kunnen wij de nieuwe wtw systeem ook direct voor u installeren en inregelen.

Voorbereiding
Om uw aanvraag in behandeling te kunnen nemen, is het belangrijk om alle informatie zo volledig mogelijk in te vullen en daarnaast duidelijke foto’s bij te voegen. Wanneer u geen foto’s heeft kunt u deze later aanleveren.

oude wtw units

Tips bij het kiezen van de beste WTW unit van 2024

 • Bekijk wat uw woninginhoud is. Een ventilatie met het juiste vermogen geeft het beste resultaat.
 • Heeft u huisdieren of een groot gezin? Overweeg dan om een krachtiger systeem te nemen met eventueel automatische sensoren, zodat uw binnenklimaat altijd optimaal blijft.
 • Kunt u ’s avonds slecht slapen door geluiden uit uw omgeving? Kies dan een product met een laag geluidsniveau.
 • Heeft u weinig ruimte? Kies dan voor een compacter model. Houdt dus rekening met de afmetingen van de WTW unit.
 • Wanneer u later wilt uitbreiden, is het belangrijk om te kiezen voor een model dat hier ook de mogelijkheid voor biedt. Sommige ventilatiesystemen hebben namelijk geen uitbreidingsmogelijkheden.
Offerte aanvragen

#1 in WTW units

Waarom kiezen voor ons?