Home » Nieuwbouw » Waar moet je op letten bij inmeetmoment nieuwbouw?

Waar moet je op letten bij de vooroplevering (inmeetmoment)?

Is je nieuwbouwwoning bijna af? Dan komt het inmeetmoment eraan! In dit artikel leggen we je uit wat je hiervan kunt verwachten. Ook geven we je een aantal tips om het inmeetmoment goed te laten verlopen. Lees dus snel verder!

Waar moet je op letten bij inmeetmoment nieuwbouw

Wat is het inmeetmoment bij nieuwbouw?

Wat is het inmeetmoment bij nieuwbouw

Het inmeetmoment bij nieuwbouw is het moment dat jij de hele woning kunt opmeten. Dit kan elke ruimte en elk aspect van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan de vloeren, de kamers en de kozijnen.

Waarom moet ik mijn nieuwbouwwoning inmeten?

Waarom moet ik mijn nieuwbouwwoning inmeten

Het is erg handig om de exacte afmetingen van jouw nieuwbouwwoning te hebben. Zo weet je namelijk van tevoren of de meubels die jij wilde plaatsen daadwerkelijk zullen passen. Ook weet je op deze manier welke afmetingen je raambekleding moet hebben. Daarnaast is een inmeetmoment nog belangrijker als je je woning (gedeeltelijk) casco laat opleveren. In dit geval zal er vaak onder andere nog een keuken, badkamer en vloer geplaatst moeten worden. Je zult de afmetingen dan nodig moeten hebben om deze zo snel mogelijk na de oplevering en correct te kunnen (laten) plaatsen.

Wanneer vindt het inmeetmoment plaats?

Wanneer vindt het inmeetmoment plaats

Het inmeetmoment vindt tegen het einde van de bouw plaatst. Dit is vaak zo’n vier weken voor de oplevering. Echter kan dit verschillen per woning. Je spreekt de datum en het tijdstip met af met jouw aannemer.

Wie mogen er bij het inmeetmoment aanwezig zijn?

Wie mogen er bij het inmeetmoment aanwezig zijn

Het verschilt per nieuwbouwproject wie er bij een inmeetmoment aanwezig mogen zijn. Vaak is het geen probleem om samen met jouw leveranciers te komen. Toch komt het wel eens voor dat hier restricties aan zitten, omdat de aannemer niet wil dat het te druk wordt in de woning. De bouw kan op dat moment namelijk nog in volle gang zijn.

Tips voor het inmeetmoment

Tips voor het inmeetmoment

Hier volgen een aantal tips die je zullen helpen het inmeetmoment succesvol te laten verlopen:

Tip 1. Bereid je goed voor

Bedenk je voor het inmeetmoment goed welke afmetingen je allemaal nodig hebt. Maak hier een lijstje van, zodat je dit mee kunt nemen naar het inmeetmoment. Het is verstandig om kolommen te tekenen met de lengte, breedte en hoogte. Deze kun je dan snel en gemakkelijk invullen tijdens het meten. Zo voorkom je dat je fouten maakt of dingen vergeet.

invullen

Tip 2. Neem genoeg schrijfmateriaal mee

Het is belangrijk om voldoende en goed schrijfmateriaal mee te nemen. Zo is het verstandig om een kladblok mee te nemen, zodat je eventueel schetsen kunt maken. Ook is het beter om te schrijven en te tekenen met potlood, in plaats van pen. Zo kun je fouten gemakkelijker verbeteren.

schrijfmateriaal

Tip 3. Neem tijdig contact op met je leveranciers

Wil je dat je leveranciers naar het inmeetmoment komen? Laat deze dan op tijd weten wanneer en waar het inmeetmoment plaatsvindt. Zo ben je er zeker van dat ze kunnen komen.

bellen

Tip 4. Meet de ramen pas op als deze klaar zijn

Zorg ervoor dat je de ramen pas opmeet als deze helemaal af zijn. Doe je dit niet, dan riskeer je dat je raambekleding niet goed past.

ramen opmeten