Home » Mechanische Ventilatie » Problemen

Mechanische ventilatie problemen

Een ventilatiebox werkt 24/7 het hele jaar door. Het is dan ook niet gek dat een mechanisch ventilatiesysteem na verloop van tijd “problemen” gaat opleveren. Denk hierbij aan: lawaai, stankoverlast, lekkages of een niet goed werkend systeem. Bij Alpha Ventilatie kunnen wij al deze problemen verhelpen.

Bekijk de meestvoorkomende problemen of vraag direct een monteur aan.

Meest voorkomende problemen bij mechanische ventilatie

Er zijn verschillende problemen die kunnen optreden bij een mechanisch ventilatiesysteem. De meest voorkomende zijn geluidsproblemen, lekkage, stankoverlast, schimmelvorming en tocht. Al deze problemen kunnen duiden op dat het ventilatiesysteem niet goed meer functioneert. Het is daarom belangrijk om te onderzoeken wat de oorzaak van het probleem precies is zodat dit kan worden aangepakt.

➔ Mechanische ventilatie maakt lawaai

➔ Lekkage in ventilatiesysteem

➔ Mechanische ventilatie stinkt

➔ Schimmel in ventilatiesysteem

➔ Tocht bij ventilatie

Problemen verhelpen ventilatiebox

Mechanische ventilatie maakt lawaai

Maakt jouw ventilatiesysteem te veel lawaai? De oorzaak van dit probleem kan liggen bij de ventilatieboxof de ventilatiekanalen. Een mechanische ventilatie is bijna nooit helemaal stil, maar de grootste geluidsoverlast kan wel verholpen worden. Laat een vakmanlangskomen om te zien waar de oorzaak van het probleem precies ligt zodat dit kan worden opgelost!

Mechanische ventilatie lawaai

Mechanische ventilatie lekt

Een ventilatiebox kan gaan lekken. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Een veelvoorkomend probleem is dat de uitblaas naar het dak niet meer goed is waardoor er regenwater naar binnen komt. Een lekkende ventilatiesysteem is te verhelpen. Alpha Ventilatie kan dit regelen.

lekkage ventilatiebox

Schimmel in ventilatiesysteem

Schimmelvormingin je ventilatiesysteem wordt voornamelijk veroorzaakt door de vochtige, vervuilde luchtdie wordt afgevoerd in de ventilatiekanalen. De schimmel kan namelijk goed groeien in een vochtige omgeving. Als dit niet wordt verwijderd uit de kanalen, dan kan dit de luchtafvoer belemmeren.

schimmel in ventilatiesysteem

Mechanische ventilatie stinkt

Stankoverlastdoor je mechanische ventilatie is erg vervelend. De stank kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de ventilatiekanalen vervuildzijn of het systeem verouderdis. Laat een ventilatiespecialistlangskomen om de precieze oorzaak vast te stellen.

Mechanische ventilatie stank

Mechanische ventilatie tocht

Tochtkomt vaak voor bij ventilatiesystemen. Dat komt omdat er gebruik wordt gemaakt van frisse buitenlucht. Als je de tocht als vervelend ervaart, dan zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om dit te verminderen. Wij kunnen bij u langskomen om tebekijken wat de juiste oplossing is

Mechanische ventilatie tocht

#1 in Ventilatie

Waarom kiezen voor ons?

Hoe kan ik problemen voorkomen?

Er zijn oplossingenvoor elk van de eerder genoemde ventilatieproblemen. Echter is voorkomennatuurlijk beter dan genezen. Wil jij zo min mogelijk te maken krijgen met problemen, zorg er dan voor dat de installatiegoed wordt gedaan. Daarnaast is het belangrijk dat het ventilatiesysteem regelmatig wordt gereinigd en onderhouden.

Voordelen bij goed onderhoud

Voorkom stankoverlast
Minder gezondheidsproblemen
Voorkom geluidsoverlast


Onderhoud of vervangen?

Maak een online afspraak. Binnen 5 minuten geregeld!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voorkeur contact*
Wilt u liever gebeld worden of contact via WhatsApp?