Waarom maakt mijn ventilatie lawaai?

Een mechanische ventilatie die lawaai maakt komt vaak voor. Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor uw mechanische ventilatie lawaai is gaan maken. Hier leest u wat de verschillende oorzaken zijn en wat u er aan kunt doen om dit op te lossen of juist te voorkomen! Meer informatie? Wij bellen u graag terug voor vrijblijvende info. 

Bij Alpha Ventilatie

 Gratis advies en tips
  Geen lange wachttijden
 Landelijke dekking

De ventilatiemotor maakt veel lawaai

Dit gebeurt vooral bij oudere mechanische ventilatiesystemen die vaak nog op wisselstroom werken. Wanneer uw ventilatiesysteem in een hogere stand gaat werken merkt u dat er veel meer lawaai wordt geproduceerd vanuit uw ventilatiebox dan eerder het geval was.

Via de luchtkanalen die door uw gehele woning lopen walmt dit geluid door heel het huis wat vaak als storend ervaren wordt. Meer lezen

Wanneer u ervoor kiest om een nieuwe energiezuinige Itho Daalderop ventilatiebox aan te schaffen zult u merken dat u geen last meer heeft van lawaai. De nieuwste ventilatieboxen maken nauwelijks nog geluid, wat overigens ook geldt voor ventilatieboxen van overige merken waaronder Zehnder & Buva. Mogelijkerwijs hoort u enkel nog een licht ruisgeluid wanneer de box op de hoogste stand wordt gezet.

De oplossing: 
Het vervangen van uw oude mechanische ventilatie door een nieuw type ventilatiesysteem van bijvoorbeeld Itho Daalderop.

Voordelen bij vervangen
  Energiezuinig, bespaar tot wel € 80 per jaar
  Zeer stil en krachtig
  Uitbreidingsmogelijkheden

De ventilatiemotor maakt een haperend geluid

Ook dit is een veelvoorkomend probleem. Wanneer u merkt dat er een haperend geluid uit uw ventilatiebox komt is het mogelijk dat één of meerdere rotorbladen stuk zijn. Dit zijn de bladen van uw mechanische ventilatie waarmee de benodigde luchtstroom op gang wordt gebracht. Het geluid komt in de meeste gevallen uit de ventilator, die begint na enige tijd geluid te maken. 
Wij zien dit vooral gebeuren bij achterstallig onderhoud of bij verouderde ventilatieboxen waarbij de bladen na verloop van jaren zo zijn verzwakt dat deze uiteindelijk afbreken.


De oplossing: 
Het vervangen van de volledige motor in uw mechanische ventilatie. Hiervoor kunt u ook terecht bij Alpha Ventilatie. Dit is niet bij alle systemen mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Voordelen bij vervangen motor
  Energiezuinig
  Zeer stil 
  Gaat minimaal 10 tot 15 jaar mee

De ventilatiebox trilt op de hogere standen

Wanneer uw ventilatiebox niet op de juiste manier is geïnstalleerd en opgehangen is het mogelijk dat de box op hogere standen gaat trillen. Dit wordt vervolgens doorgegeven aan uw muren en wanden en is dan goed hoorbaar.


De oplossing:
Door de mechanische ventilatie op een juiste manier op te hangen en deze vast te maken met speciale beugels. Daarnaast raden wij het aan om uw ventilatiebox op te hangen in een aparte ruimte met eventueel geluiddempers rondom.

Lawaait vanuit uw kanalen

Bij een warmte terugwin unit kan het voorkomen dat u storende geluiden ervaart vanuit uw luchtkanalen die door de gehele woning lopen. Dit is een veelvoorkomend probleem en wordt veroorzaakt door de aan – en afvoer van lucht. Door deze aan- en afvoer van lucht kunnen minimale trillingen ontstaan die hoorbaar zijn en door u als storend ervaren wordt.


De oplossing: 
Het laten plaatsen van geluiddempers in uw kanalen. Deze geluiddempers zorgen ervoor dat u minder last heeft van geluiden en trillingen in uw kanalen. Wilt u geluiddempers laten plaatsen in uw kanalen? Neem dan gerust contact met ons op.

AANBIEDING!

AANBIEDING!
Vervangen & Reinigen € 430

Wilt u uw mechanische ventilatie laten vervangen omdat deze verouderd is of niet meer goed werkt? Maak dan direct een online afspraak!

naar de aanbieding