Home » Mechanische Ventilatie » Ventilatie maakt lawaai

Mechanische ventilatie maakt lawaai

Een mechanische ventilatie die lawaai maakt komt vaak voor. Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor uw mechanische ventilatie veel geluid en herrie is gaan maken.

Hier leest u wat de verschillende oorzaken zijn en wat u er aan kunt doen om dit op te lossen of juist te voorkomen. Niks is zo prettig als stille mechanische ventilatie

Bekijk de meest voorkomende problemen hieronder en maak een keuze.

Het probleem

Komt u er nog steeds niet uit? Bel of stuur ons een WhatsApp.

Mechanische ventilatie veel lawaai

mechanische ventilatie maakt lawaai

Problemen & Oplossingen

Ventilatiebox maakt lawaai

De ventilatiebox maakt veel lawaai

Dit gebeurt vooral bij oudere mechanische ventilatiesystemen die vaak nog op wisselstroom werken. Wanneer uw ventilatiesysteem in een hogere stand gaat werken merkt u dat er veel meer lawaai / geluid wordt geproduceerd vanuit uw ventilatiebox dan eerder het geval was.

Via de luchtkanalen die door uw gehele woning lopen walmt dit geluid door heel het huis wat vaak als storend ervaren wordt.

Bij nieuwe ventilatieboxen is het geluid van het motortje nauwelijks meer te horen, enkel de luchtverplaatsing is nog hoorbaar in de hoge stand.


De oplossing:

Het vervangen van een oude mechanische ventilatie door een nieuw type stille ventilatiebox van bijvoorbeeld Itho Daalderop of Zehnder. Reparatie van een oudere ventilatiebox is kostbaar vanwege het gebrek aan onderdelen.

Andere voordelen bij vervangen
Energiezuinig, bespaar tot wel € 80 per jaar
Verbeter het binnenklimaat
Uitbreidingsmogelijkheden

Bekijk mogelijkheden
Ventilatiebox maakt haperend geluid

Ventilatiebox maakt een haperend geluid

Wanneer u merkt dat er een haperend of brommend geluid uit uw ventilatiebox komt is het mogelijk dat één of meerdere lagers versleten zijn.
 
Lagers in de ventilator zorgen ervoor dat wrijving en belasting geminimaliseerd wordt, wanneer deze slijten gaat de ventilatiebox meer geluid maken.
Wij zien dit vooral gebeuren bij achterstallig onderhoud of bij verouderde ventilatieboxen waarbij de lagers zo verzwakt zijn dat het apparaat volledig uit balans draait.
 
Bij oudere ventilatieboxen is het niet rendabel om dit te repareren. U behaalt namelijk een veel hoger rendement met het vervangen van de box voor een nieuwe stille energiezuinige unit.

De oplossing:

Het vervangen van de volledige motor in uw mechanische ventilatie. Hiervoor kunt u ook terecht bij Alpha Ventilatie. Dit is niet bij alle systemen mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden. Reparatie van een ouder ventilatiebox is kostbaar vanwege het gebrek aan onderdelen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan onze pagina mechanische ventilatie.

Voordelen bij vervangen motor
Energiezuinig
Zeer stil
Gaat minimaal 10 tot 15 jaar mee

Mijn ventilatiebox trilt

De ventilatiebox trilt op de hogere standen

Wanneer uw ventilatiebox niet op de juiste manier is geïnstalleerd en opgehangen, is het mogelijk dat de box op hogere standen gaat trillen. Dit wordt vervolgens doorgegeven aan uw muren en wanden en is dan goed hoorbaar.

De oplossing:

Door de mechanische ventilatie op een juiste manier op te hangen kunt u dit probleem voorkomen. Komt u hier zelf niet uit? Bel ons: 088-1238700

Lawaai uit ventilatiekanalen

Er komt lawaai uit mijn kanalen

Bij een warmte terugwin unit (WTW unit) kan het voorkomen dat u storende geluiden ervaart vanuit uw luchtkanalen die door de gehele woning lopen. Dit is een veelvoorkomend probleem en wordt veroorzaakt door de aan- en afvoer van lucht. Door deze aan- en afvoer van lucht kunnen minimale trillingen ontstaan die hoorbaar zijn en door u als storend wordt ervaren.


De oplossing:

Het laten plaatsen van geluiddempers. Deze geluiddempers zorgen ervoor dat u minder last heeft van geluiden en trillingen in uw kanalen. Wilt u geluiddempers laten plaatsen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Ik heb een ander probleem

Ik heb een ander probleem

Heeft u een ander probleem met uw mechanische ventilatie? Denk hierbij aan tocht, stankoverlast, schimmel of lekkages. Wij kunnen dit voor u verhelpen.


Problemen en oplossingen bekijken

Mechanische ventilatie problemen

Mechanische ventilatie veel lawaai

Ontdek de nieuwe
Zehnder Comfofan Silent!

Zoals de naam al doet vermoeden, zorgt de Zehnder ComfoFan Silent geruisloos voor gezonde lucht in huis. Een goede binnenlucht, zonder in te leveren op comfort!

De allerstilste ventilatiebox
Zeer energiezuinig
Ingebouwde vochtsensor

Alpha Ventilatie is officieel dealer van Zehnder ventilatiesystemen. Bekijk de mogelijkheden en stap nu over.

Laat uw oude ventilatiebox vervangen, nu al vanaf € 549!