Home » Mechanische Ventilatie » Mechanische ventilatie woning » Mechanische ventilatie toilet

Afzuiging Toilet

Een groot aantal woningen in Nederland dat na 1970 is gebouwd, is uitgerust met een mechanisch ventilatiesysteem. Dit is verplicht gesteld omdat woningen steeds beter geïsoleerd worden, waardoor er haast geen frisse lucht meer binnenkomt. Het binnenklimaat van een woning moet continu ververst worden voor gezonde en frisse lucht in huis.

Lees hier alles over afzuiging in de wc.

Nog geen ventilatie in uw toilet? Wij kunnen dit voor u aanleggen.
Bekijk onze pagina over aanleg.

Ventilatie laten aanleggen

Afzuiging toilet


Toilet afzuiging: hoe werkt dat?

Mechanische ventilatie is van groot belang in het toilet. Behalve onaangename geuren, ontstaat er ook vaak veel vocht in een toilet. Veel vocht geeft schimmels en bacteriën de kans zich in rap tempo te ontwikkelen.

Dit is vaak goed te zien aan plafonds en muren in woningen waar geen mechanische ventilatie te vinden is die afzuiging verzorgt op het toilet.

Het is dan ook van groot belang om voor een goede ventilatie te zorgen op het toilet. Veel woningen in Nederland hebben een toilet afzuiging met timer, echter is dit niet altijd het geval

Types mechanische ventilatie voor het toilet

Wanneer u geen ventilatie in uw toilet heeft is het van groot belang om direct maatregelen te nemen om schimmelvorming en gezondheidsproblemen te voorkomen. Hieronder volgen twee voorbeelden van ventilatiesystemen die u kunt aanleggen in uw toilet. Dit zijn beide lokale ventilatoren en zijn dus niet aangesloten op een centraal systeem. Dit kan zowel een inbouw- als opbouwventilator zijn. Opbouwventilatoren worden in een ruimte geplaatst op een muur of plafond, een inbouwventilator wordt meestal uit het zicht gemonteerd in een muur of tussen een verlaagd plafond. In een toilet is in de meeste gevallen alleen een rooster of afzuigventiel te zien.

Plafond- of muurventilatoren

Zoals de naam al doet vermoeden kunnen deze ventilatoren worden gemonteerd aan een muur of plafond. Deze systemen zijn uitsluitend bedoeld voor de afvoer van lucht. Dit type ventilator wordt het meest gebruikt in een toilet of badkamer. Dit type is al verkrijgbaar vanaf € 80,-.

Buisventilator

Dit type ventilatiesysteem wordt in zijn geheel gemonteerd. Alleen het rooster is dan zichtbaar in het toilet. De ventilator zelf wordt buiten het toilet geplaatst zodat er geen geluidsoverlast wordt veroorzaakt. Voor dit type ventilator is over het algemeen meer ruimte benodigd.

Waar moet ik op letten bij het kopen van toilet afzuiging?

Neem gerust contact met ons op, onze adviseur kan u hier alles over vertellen.

Een stille buisventilator of stille wc ventilator?

U kunt deze vormen van mechanische ventilatie voor uw toilet ook bij Alpha Ventilatie aanschaffen en laten monteren. Wij zijn gespecialiseerd in alles omtrent ventilatiesystemen in woonhuizen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan direct contact met ons op. Eén van onze specialisten kan u hier alles over vertellen.

Onderhoud toilet ventilator

Wanneer er een mechanisch ventilatiesysteem aanwezig is in een woning, is het van groot belang om deze goed te onderhouden om er zeker van te zijn dat het systeem optimaal werkt. Een slecht onderhouden ventilatiesysteem werkt tot wel 20% minder goed. In het ergste geval kan een mechanische ventilatie het zelfs compleet begeven zonder dat u dit doorheeft. Wij raden u aan om uw mechanische ventilatie minimaal eenmaal in de 4 jaar van groot onderhoud te voorzien. Het is voor een optimale werking namelijk van groot belang dat u ook uw luchtkanalen laat reinigen.

Wilt u de mechanische ventilatie direct laten onderhouden? Maak dan een online afspraak bij ons zodat wij u snel verder kunnen helpen!

afzuiging toilet