Home » Ventilatie kinderopvang

Ventilatie kinderopvang

Er gelden strenge eisen voor luchtkwaliteit en ventilatie in de kinderopvang. Op dit moment voldoet meer dan 80% van de locaties in Nederland niet aan deze eisen. Voorkom een boete door uw systeem vrijblijvend te laten controleren. Meer lezen? Bekijk ventilatie eisen kinderopvang.

Uw ventilatiesysteem laten controleren?
Vraag een gratis inspectie aan.

Waarom Alphaventilatie.nl

  Snelle service
  Binnen 1 week adviseur op bezoek
  Ervaren servicemonteurs
  Actief in heel Nederland
  99% aanbeveling

Heeft u nog geen systeem?

Bij Alpha Ventilatie bieden wij verschillende mogelijkheden. Zo heeft leverancier Itho op dit moment een aantal budgetvriendelijke producten die u bij Alpha Ventilatie kunt bestellen en laten monteren. U kunt daarnaast uw huidige systeem ook laten vervangen of aanvullen door een nieuw ventilatiesysteem. Wilt u alleen uw systeem en luchtkanalen in uw kinderopvang reinigen? Dat is bij Alpha Ventilatie ook mogelijk.

KVB-200 van Itho Daalderop

Wilt u aan de strenge ventilatie-eisen voldoen? Dan is dit de perfecte oplossing! Deze decentrale ventilatie box is speciaal ontwikkeld voor kinderopvanglocaties. 1 unit is voldoende voor 8 kinderen. Daarnaast wordt de unit volledig automatisch aangestuurd door een slimme CO2 sturing en bediening per ruimte.

Vervuilde lucht wordt via de gevel of het dak naar buiten afgevoerd. Frisse lucht komt via het raam of raamroosters naar binnen. Bel ons om te bepalen welk systeem geschikt is voor uw locatie of lees verder voor meer informatie.

De kinderopvang ventilatie-eisen in het kort:

  • Ten minste 3,44 liter verse lucht per persoon per seconde
  • Verlaging van de Co2 waardes
  • Minimaal 6,50 liter per seconde per persoon ventileren
  • Maximaal geluidsniveau van 35 dB(A)

Speciale kinderopvang ventilatiesystemen van Itho Daalderop

Met behulp van slimme decentrale ventilatiesystemen is het gemakkelijk om te zorgen voor voldoende ventilatie binnen de verschillende ruimtes van een kinderopvang. Deze systemen zorgen er namelijk voor dat er een ventilatiecapaciteit beschikbaar is van wel 6,5 liter per seconde per persoon. Dit is meer dan het dubbele van wat er geëist wordt. Afhankelijk van het budget zijn er verschillende mogelijkheden te bespreken. Neem direct contact met ons op.

Bekijk hieronder de voordelen van de Itho Daalderop systemen die speciaal ontworpen zijn voor kinderopvang locaties:

  Universeel te plaatsen zonder veel bouwkundige aanpassingen
  Mogelijkheden om te plaatsen via het dak of via de gevel
  Automatische of handmatige bediening met CO2 meter
  Uitbreidingen met maandelijkse rapportages mogelijk

Plan nu een adviesbezoek

Eén van onze specialisten komt bij u langs om uw ventilatiesysteem en kanalen grondig te bekijken, meten en beoordelen. Nog geen ventilatiesysteem aanwezig? Dan kan onze specialist de mogelijkheden met u bekijken en doornemen. Indien er onderhoud of reiniging nodig is kunnen wij een nieuwe afspraak met u inplannen. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Het is handig om een adviesbezoek in te plannen in één van de volgende situaties:

  Bij lawaai van het ventilatiesysteem
  Bij vuile afzuigpunten in het gebouw
  Bij schimmelvorming in de badkamer of wc
  Bij hoge of juist te lage luchtvochtigheid in het gebouw

bel mij terug

Gratis inspectie aanvragen

Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Wij zullen (tijdens werkdagen) binnen 24 uur contact met u opnemen.

1Gegevens
2Omschrijving opdracht