Mechanische ventilatie reinigen Woerden

Wanneer u in de regio van Woerden woont kunt u bij Alpha Ventilatie terecht voor het laten reinigen van uw mechanische ventilatiesysteem. Voor Woerden rekenen wij geen voorrijkosten. Bij ons kunt u in sommige gevallen zelfs vandaag nog geholpen worden. Bent u benieuwd hoe? Neem direct contact met ons op zodat wij dit voor u kunnen controleren. Geen lange wachttijden maar snelle en kundige service bij Alpha Ventilatie.

Waarom Alphaventilatie.nl

  Online afspraak maken
  Ervaren monteurs
  Snelle service
  Onderhoud al mogelijk vanaf €95,-
  Onze klanten geven ons een 9,5/10

Waarom mechanische ventilatie reinigen?

  20% minder energiekosten
  Voorkom gezondheidsproblemen
  Voorkom onderhoudswerk aan uw huis

Let op: Schimmels groeien vooral op vochtige plekken. Daarom is het belangrijk om vocht in huis te voorkomen.

Ervaring van anderen

Mechanische ventilatie vervangen..(10/10)

Een klantvriendelijk en ter zak…(9/10)

Super netjes afgewerkt en een…(10/10)

Meer reviews lezen

“Uw mechanische ventilatie professioneel laten reinigen door Alpha Ventilatie.”

KLEIN ONDERHOUD
€ 90
Bij goed onderhouden ventilatiesytemen
Reinigen ventilatiebox
Controle ventilatiebox
Ventilatieadvies
afspraak maken
kanaalreiniging
€ 165
Alle kanalen worden volledig gereinigd
Reinigen kanalen
Reinigen afzuigpunten
Afstellen MVbox
Ventilatieadvies
afspraak maken

mechanische ventilatie laten reinigen

Waarom moet ik mijn mechanische ventilatie laten reinigen?

Net zoals een CV ketel onderhoud nodig heeft, is dit ook nodig bij een mechanisch ventilatiesysteemIn de loop der jaren raken de kanalen die door uw hele woning lopen vervuild en zijn deze soms zelfs helemaal dichtgeslibd. Dit komt voornamelijk door alledaagse activiteiten die er in uw woning plaatsvinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan koken, afwassen en douchen. Bij deze activiteiten komen er voornamelijk vocht en stoffen vrij die zich gaan nestelen in uw kanalen en uiteindelijk in de ventilatiebox. Deze kanalen raken uiteindelijk zodanig vervuild en vol dat uw mechanische ventilatiebox niet meer goed kan afzuigen.

Daarnaast kunnen er verschillende problemen ontstaan wanneer u niet tijdig onderhoud laat uitvoeren aan uw ventilatiebox. Uw ventilatiebox kan bijvoorbeeld stoppen met werken wanneer deze vol komt te zitten met stoffen. Daarbij zijn de bladen van een MV box redelijk fragiel en breekbaar en kunnen deze door vervuiling sneller breken. Wanneer dit gebeurt moet u in de meeste gevallen uw gehele mechanische ventilatie vervangen.

Mocht het onverhoopt zo zijn dat uw ventilatie vervangen moet worden dan bieden wij u hier graag verschillende mogelijkheden voor. U kunt ook direct bij ons een online afspraakverzoek indienen.

Hoe weet ik dat ik mijn mechanische ventilatie moet laten reinigen?

Wij raden u aan om uw ventilatiesysteem in ieder geval om de 5 jaar een onderhoudsbeurt te geven waarbij ook de ventilatiekanalen in uw woning worden gereinigd. Wanneer u merkt dat uw ventilatiesysteem minder goed werkt, is de kans groot dat dit komt door gebrekkig onderhoud.

Uit ervaring blijkt dat een ventilatiesysteem na 8 tot 12 jaar ophoudt met werken wanneer er geen of een gebrek aan onderhoud is geweest. Er zijn een aantal indicatiepunten waaraan u kunt herkennen dat uw systeem reiniging nodig heeft. Lees hieronder meer over de indicaties.

Indicaties voor onderhoud:

  • Vervuilde ventielen in uw keuken, wc en badkamer. Wanneer u deze ventielen loshaalt en naar binnen kijkt, ziet u dat deze vol vuil zitten.
  • De ramen in uw woning zijn vaak beslagen, dit komt vooral vaak in de keuken voor.
  • Uw ventilatiebox maakt herrie, meer dan gebruikelijk.
  • De luchtvochtigheid in uw gehele woning is aan de hoge kant.
  • U merkt dat u last krijgt van gezondheidsproblemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ademhalingsproblemen.