Mechanische ventilatie reinigen Veenendaal

Voor bewoners van Veenendaal en in de directe omgeving is er een lage drempel om de dienstverlening van Alpha Ventilatie in te schakelen. U hoeft namelijk geen rekening te houden met voorrijkosten omdat de regio Veenendaal volledig binnen ons werkgebied valt. Neemt u een dienst bij ons af dan betaalt u enkel de prijs die bij deze dienst hoort, zonder voorrijkosten.

Een gratis adviesbezoek is dus in uw geval volledig gratis.

Waarom Alphaventilatie.nl

  Afspraak dezelfde dag mogelijk
  Zeer veel ervaring
  Werkzaam in heel Nederland
  Onderhoud al mogelijk vanaf €95,-
  99% van onze klanten beveelt ons aan

Waarom mechanische ventilatie reinigen?

  20% minder energiekosten
  Voorkom gezondheidsklachten
  Voorkom extra onderhoudswerk

Let op: Schimmels groeien vooral op vochtige plekken. Daarom is het belangrijk om vocht in huis te voorkomen. Laat uw mechanische ventilatie tijdig onderhouden om de vochtbalans in huis op peil te houden.

Ervaring van anderen

Mechanische ventilatie vervangen..(10/10)

Goed werk afgeleverd en prima info…(9/10)

Super netjes afgewerkt en een…(10/10)

Meer reviews lezen

“Wilt u verzekerd zijn van frisse, gezonde lucht in huis? Schakel dan Alpha Ventilatie in!”

KLEIN ONDERHOUD
€ 90
Bij goed onderhouden ventilatiesytemen
Reinigen ventilatiebox
Controle ventilatiebox
Ventilatieadvies
afspraak maken
kanaalreiniging
€ 160
Alle kanalen worden volledig gereinigd
Reinigen kanalen
Reinigen afzuigpunten
Afstellen MVbox
Ventilatieadvies
afspraak maken

mechanische ventilatie laten reinigen

Een vervuild mechanisch ventilatiesysteem kost u geld en uw gezondheid

Veel mechanische ventilatiesystemen in Nederland zijn sterk vervuild. Dit heeft direct consequenties voor uw gezondheid en voor uw portemonnee. Veel mensen zijn zich niet bewust van het feit dat een mechanisch ventilatiesysteem periodiek onderhoud nodig heeft. Het leven in een zeer ongezond binnenklimaat zet zich voort en daar betalen ze uiteindelijk de hoofdprijs voor in de vorm van gezondheidsklachten.

Om u een beeld te geven:

  • Een slecht binnenklimaat levert gezondheidsproblemen op. Dit kan zich in de vorm van verergerde astma en hoesten manifesteren tot hoofdpijn en zelfs zware longklachten (door fijnstof).
  • Door een slecht onderhouden mechanische ventilatie is het vochtgehalte binnenshuis veelal te hoog. Gevolgen hiervan zijn beslagen ramen, vermenigvuldiging van bacteriën en ontwikkeling van schimmels.
  • Het harder moeten werken van de ventilatiebox in combinatie met hogere stookkosten vanwege de luchtvochtigheid in huis zorgen voor energierekeningen die tussen de €20,- en €85,- per jaar hoger liggen dan nodig.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de gevolgen die een vervuild mechanisch ventilatiesysteem met zich meebrengt.

Ik vermoed dat mijn mechanische ventilatie vervuild is, wat zijn mijn opties?

Als u weet dat uw ventilatie langer dan 4 jaar geen onderhoud heeft gehad, is het altijd aan te raden om uw ventilatiesysteem te voorzien van groot onderhoud. U kunt ook altijd contact met ons opnemen via 030-3200120 waarbij één van onze medewerkers u direct meer uitleg geeft en eventueel direct een afspraak met u inplant.

Het is in veel gevallen een overweging waard om uw mechanische ventilatiebox direct te vervangen voor een nieuw exemplaar. Een box die een leeftijd van 15 jaar of ouder heeft is vaak aan vervanging toe. Mocht de box in uw geval technisch nog in goede staat zijn dan wordt het een financiële overweging.

Een oudere mechanische ventilatie werkt op wisselstroom waardoor deze zelfs in optimale staat aanzienlijk meer stroom verbruikt dan een nieuwere variant. Wanneer een systeem ouder dan 15 jaar vervangen wordt, is onze ervaring dat dit in de meeste gevallen zeker €70,- à €80,- per jaar scheelt op de energierekening. Dit in combinatie met ons aantrekkelijk geprijsde pakket voor het vervangen van uw mechanische ventilatie maakt het een investering die snel is terugverdiend!

De expertise van Alpha Ventilatie

Doordat onze organisatie meer dan 15 jaar aan kennis van ventilatiesystemen in huis heeft, bent u bij ons gegarandeerd van de beste oplossing voor mechanische ventilatie in uw huis.

Daarnaast worden onze monteurs met veel zorg opgeleid waarbij geleerd wordt dat service bij ons hoog in het vaandel staat. U kunt bij Alpha Ventilatie daarom rekenen op bezoek van een monteur die manieren kent en zijn werk netjes uitvoert zonder rommel achter te laten. Ook zorgen wij ervoor dat onze monteurs altijd het juiste gereedschap in handen hebben om u optimaal te kunnen bedienen.

Tijdens de werkzaamheden wordt u op de hoogte gesteld van het werk dat verricht wordt aan uw systeem en brengt de monteur u tevens op de hoogte van de algehele staat van uw ventilatiesysteem. Wanneer de monteur iets constateert wat makkelijk te repareren valt, zal hij dit in overleg met u direct repareren tegen een kleine meerprijs of zelfs geheel gratis!