Mechanische ventilatie reinigen Nieuwegein

Voor het laten reinigen van uw mechanische ventilatie kunt u terecht bij Alpha Ventilatie. In de regio van Stichtse Vecht waaronder Maarssen, Breukelen, Loenen en Kockengen worden er geen voorrijkosten in rekening gebracht. In de meeste gevallen kunt u in dezelfde week al uw ventilatiesysteem laten reinigen.

Waarom Alphaventilatie.nl

  Afspraak dezelfde dag mogelijk
  Zeer ervaren monteurs
  Landelijk actieve dekking
  Onderhoud al mogelijk vanaf €95,-
  Onze klanten geven ons een 9,5/10

Waarom reinigen?

  Voorkom vervuiling van kanalen
  Voorkom gezondheidsproblemen
  Voorkom extra onderhoud

Let op: Schimmels groeien vooral op vochtige plekken. Daarom is het belangrijk om vocht in huis te voorkomen.

Ervaring van anderen

Mechanische ventilatie vervangen..(10/10)

Een klantvriendelijk en ter zak…(9/10)

Super netjes afgewerkt en een…(10/10)

Meer reviews lezen

“Geen voorrijkosten en vriendelijke, kundige service. Op die manier is onderhoud voeren voor een gezond binnenklimaat geen last!”

KLEIN ONDERHOUD
€ 90
Bij goed onderhouden ventilatiesytemen
Reinigen ventilatiebox
Controle ventilatiebox
Ventilatieadvies
afspraak maken
kanaalreiniging
€ 160
Alle kanalen worden volledig gereinigd
Reinigen kanalen
Reinigen afzuigpunten
Afstellen MVbox
Ventilatieadvies
afspraak maken

mechanische ventilatie laten reinigen

Een gezond binnenklimaat

De luchtkwaliteit binnenshuis doet erg veel met onze gezondheid. Als u bedenkt dat we gemiddeld 75% van onze tijd binnen doorbrengen kunt u zich wel indenken dat de luchtkwaliteit van grote invloed is op de staat van onze gezondheid. Dagelijks gaat er zo’n 11.000 liter lucht door onze longen. Het is dan ook belangrijk dat deze lucht schoon is. Helaas is het zo dat lucht gewoonlijk vol zit met stof, fijnstof of vocht wat meer kans geeft op serieuze gezondheidsproblemen.

Vaak is het mechanische ventilatiesysteem in huis een ondergeschoven kindje als het gaat om noodzakelijk onderhoud. Wij hebben veel klanten waarbij het systeem jarenlang niet is gereinigd of waarbij soms zelfs pas aan de bel wordt getrokken als het systeem al een tijd niet meer werkt! Onderzoek heeft dan ook aangetoond dat de luchtkwaliteit binnenshuis in de meeste gevallen veel slechter is dan de buitenlucht, zelfs wanneer deze vergeleken wordt met de buitenlucht in de buurt van een drukke verkeersweg!

Gelukkig is onderhoud aan uw systeem tegenwoordig binnen handbereik. Het is zeer laagdrempelig om met ons een afspraak te maken en van tevoren te weten waar u aan toe bent. Daarnaast helpen wij u graag snel zodat u spoedig weer van een gezond binnenklimaat kunt genieten.

Wat voor onderhoud heeft een mechanische ventilatie nodig?

Het is aan te raden om een mechanische ventilatie minimaal één keer per 2 jaar klein onderhoud te geven en eenmaal per 4 jaar groot onderhoud. Na 2 jaar zonder onderhoud werkt het systeem al 20% tot 30% minder effectief door vervuiling bij de ventielen en de mechanische ventilatie box. Na 4 jaar zijn ook de kanalen goed vervuild wat niet alleen belemmering in luchtstroom oplevert maar ook een broedhaard voor schimmels en bacteriën vormt.

Hoe gaat reiniging in zijn werk?

Bij klein onderhoud demonteren wij de ventielen van de afzuigpunten en de mechanische ventilatiebox. Deze reinigen we vervolgens voorzichtig met een borstel en eventueel een vochtige doek. Vervolgens worden de ventielen en mechanische ventilatie weer op de juiste manier teruggeplaatst zodat het systeem niet uit balans raakt.

Bij groot onderhoud reinigen we ook de kanalen. Dit doen we bij Alpha Ventilatie via de zogenoemde borstelreinigingsmethode. Hierbij gebruikt de monteur een roterende borstel aan een flexibele slang die door de kanalen heengaat. Doordat de slang flexibel en lang is wordt de gehele binnenkant van de kanalen gereinigd, zelfs in de bochten. Het vuil dat los komt te zitten door de roterende borstel wordt tegelijkertijd via een afzuigsysteem direct verwijderd zodat de kanalen schoon zijn en het vuil zich niet verspreidt door uw huis.

Wist u dat een goed onderhouden ventilatiesysteem geld oplevert?

Na het reinigen van een ventilatiesysteem bespaart men al snel tussen de €20,- en €30,- per jaar aan energiekosten. Dit komt door verminderd stroomverbruik omdat uw mechanische ventilatie minder hard hoeft te werken. Daarnaast zijn de stookkosten lager omdat de verwarming het huis makkelijker warm krijgt. De luchtvochtigheid is in balans omdat vocht beter wordt afgevoerd. Zo kan de lucht beter de warmte geleiden.

Gaat u naast onderhoud aan het systeem ook over op een nieuwe mechanische ventilatie? Dan loopt de besparing vaak zelfs op tot wel €80,- per jaar! Dit komt doordat nieuwe mechanische ventilatiesystemen gebruikmaken van gelijkstroom in plaats van wisselstroom. Hierdoor heeft de ventilatie minder energie nodig om zijn werk uit te voeren wat u terug ziet op de energierekening.