Mechanische ventilatie reinigen Amersfoort

Wilt u uw mechanische ventilatie laten reinigen in uw woning? Dan bent u bij Alpha Ventilatie aan het juiste adres. Het is belangrijk om uw ventilatiesysteem inclusief alle bijbehorende kanalen minimaal één keer in de 5 jaar te laten reinigen. Daarnaast raden wij u aan om uw mechanische ventilatie ook één keer in de 2 jaar een kleine onderhoudsbeurt te geven.

Waarom Alphaventilatie.nl

  99% klanttevredenheid
  Zeer veel ervaring
  Landelijk actieve dekking
  Groot onderhoud €185,-
  Onze klanten geven ons een 9,3/10

Waarom mechanische ventilatie reinigen?

  Voorkom klachten aan luchtwegen
  Voorkom schimmels
  Voorkom extra onderhoud

Let op: U kunt klachten krijgen door een ongezond binnenklimaat. Kleine klachten als hoesten en niezen verdwijnen meestal wanneer u de ruimte verlaat of als u extra ventileert en lucht.

Ervaring van anderen

Zeer bekwame monteur me..(10/10)

Een klantvriendelijk en ter zak…(9/10)

Super netjes afgewerkt en een…(10/10)

Meer reviews lezen

“Alpha Ventilatie werkt in de regio van Amersfoort aan een optimaal binnenklimaat voor uw huis.”

KLEIN ONDERHOUD
€ 90
Bij goed onderhouden ventilatiesytemen
Reinigen ventilatiebox
Controle ventilatiebox
Ventilatieadvies
afspraak maken
kanaalreiniging
€ 160
Alle kanalen worden volledig gereinigd
Reinigen kanalen
Reinigen afzuigpunten
Afstellen MVbox
Ventilatieadvies
afspraak maken

mechanische ventilatie laten reinigen

Een gezond binnenklimaat

Wanneer u in de regio van Amersfoort woont en graag een fris en gezond binnenklimaat wilt dan bent u op de juiste plek beland! Alpha Ventilatie onderhoudt en reinigt mechanische ventilatiesystemen en doet dit zonder voorrijkosten te rekenen in de regio van Amersfoort.

Woont u in de regio Amersfoort? Dan betekent dit voor u dat u altijd een gratis adviesbezoek kunt verwachten en dat er geen aanvullende kosten boven op de prijzen komen die u op deze website vindt. Heeft u reeds een keuze gemaakt en wilt u direct een afspraak inplannen? Neem dan contact op met één van onze medewerkers via 030-3200120 of geef direct de gewenste datum en tijd online aan ons door!

Is het reinigen en onderhouden van mijn mechanische ventilatiesysteem belangrijk?

Een simpel antwoord hierop is: ja. Het klinkt als ventilatiespecialist logisch om dit aan te raden, maar ook steeds meer onderzoek toont het belang van een goedwerkende mechanische ventilatie aan.

Onlangs is bijvoorbeeld uit onderzoek van TNO gebleken dat er na het koken in veel huizen urenlang een hoge concentratie aan fijnstof blijft hangen, omdat deze niet voldoende wordt afgezogen. Ook dit fijnstof is schadelijk voor de gezondheid van u en uw gezin.

Wanneer u (net als vele anderen) niet tijdig uw ventilatiesysteem onderhoudt dan loopt u een risico dat u langdurig wordt blootgesteld aan fijnstof in uw eigen huis!

Wat is het onderhoudsinterval voor een mechanisch ventilatiesysteem?

Om uw mechanische ventilatie van optimaal onderhoud te voorzien, raden wij u aan om minimaal iedere 2 jaar klein onderhoud uit te (laten) voeren en iedere 4, maximaal 5 jaar groot onderhoud. Daarnaast is het financieel vaak aan te raden om een box die ouder dan 15 jaar is te vervangen. Het vervangen van een ventilatiebox op leeftijd levert namelijk al snel €60,- tot €80,- per jaar op!

Bij klein onderhoud worden enkel de ventielen en de ventilatiebox gereinigd. Bij groot onderhoud krijgt het gehele systeem grondige reiniging en wordt dit afgesteld waar nodig.

Om onderhoudsbeurten niet te vergeten, kunt u gebruik maken van onze gratis reminderservice of kunt u met ons een voordelig servicecontract afsluiten.

Wat doet de monteur van Alpha Ventilatie bij het reinigen en onderhouden van mijn ventilatiesysteem?

Bij een volledige onderhouds- en reinigingsbeurt voor uw mechanische ventilatie zal onze monteur het volledige systeem grondig reinigen. Dit houdt in dat alle ventielen in uw huis afzonderlijk worden schoongemaakt, de ventilatiebox wordt opengemaakt en van binnen volledig gereinigd wordt en dat alle ventilatiekanalen zullen worden gereinigd volgens de zogenaamde borstelmethode.
Ter plekke zal de monteur bepalen of er ook een noodzaak is om de kanalen met antibacterieel schoonmaakmiddel te behandelen. Gelukkig gebeurt dit enkel in de meest extreme gevallen van vervuiling. Mocht dit bij u nodig zijn dan maken wij te allen tijde gebruik van producten die geen schade doen aan uw binnenklimaat of aan het milieu.

Onze monteurs zijn opgeleid om netjes te werk te gaan en u op de hoogte te houden van de werkzaamheden die zij uitvoeren. Hierdoor blijft u niet zitten met troep die moet worden opgeruimd en weet u precies wat voor werkzaamheden er worden uitgevoerd aan uw systeem.

Daarnaast voorzien onze monteurs u altijd van advies over de staat van uw ventilatiesysteem. U weet na bezoek van ons dus zeker dat u een goed werkende mechanische ventilatie heeft of dat er ruimte is voor verbetering. Ook zullen wij u altijd op de hoogte stellen van de keuzes die er in uw specifieke situatie zijn zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over de staat van uw ventilatiesysteem.