Mechanische ventilatie reinigen Amsterdam

Bij Alpha Ventilatie kunt u terecht voor onderhoud en reiniging van uw volledige mechanische ventilatie. Bij ons kunt u direct online een afspraakverzoek indienen zodat wij u zo snel mogelijk van dienst kunnen zijn.

Mechanische ventilatie laten reinigen?
Maak direct online een afspraak.

Waarom Alphaventilatie.nl

  Op korte termijn een afspraak
  Ervaren monteurs
  Landelijke dekking
  Reinigen al vanaf €95,-
  99% aanbeveling van onze klanten

Ervaring van anderen

De monteur kwam keurig op..(10/10)

Op de ochtend van afspraken…(10/10)

Prima service, goede tips, dui…(10/10)

Meer reviews lezen

Waarom reinigen?

  20% minder energiekosten
  Voorkom gezondheidsklachten
  Verleng de levensduur van uw MV-box

Let op: Miljoenen woningen in Nederland hebben een slecht functionerend ventilatiesysteem. Het belang van een goed werkende mechanische ventilatie wordt vaak onderschat.

Ventilatiekanalen voor reiniging

“Bij Alpha Ventilatie uw mechanische ventilatie laten reinigen in de regio Amsterdam.”

KLEIN ONDERHOUD
€ 125
Bij goed onderhouden ventilatiesystemen
Reinigen ventilatiebox
Controle ventilatiebox
Ventilatieadvies
afspraak maken
kanaalreiniging
€ 160
Alle kanalen worden volledig gereinigd
Reinigen kanalen
Reinigen afzuigpunten
Afstellen MVbox
Ventilatieadvies
afspraak maken

mechanische ventilatie laten reinigen

“Mechanische ventilatie laten reinigen bij Alpha Ventilatie zonder voorrijkosten.”

Bij Alpha ventilatie weet u direct waar u aan toe bent wanneer u uw mechanische ventilatie wilt laten reinigen. Wij hanteren vaste tarieven zonder bijkomende kosten. Wanneer u bij ons een afspraakverzoek indient wordt u binnen 1 uur geholpen door één van onze medewerkers. Wij doen ons uiterste best om aan uw verzoek te voldoen. Mocht het onverhoopt voorkomen dat er op de aangegeven datum en tijd geen plek is, dan proberen wij de afspraak alsnog elders op dezelfde dag in te plannen.

Moet ik mijn mechanische ventilatie laten reinigen?

Wanneer u niet zeker weet of u uw mechanische ventilatie moet laten reinigen dan kunt u ons vrijblijvend bellen en kunnen wij waar nodig een gratis adviesbezoek plannen.

Het is ook mogelijk dat uw mechanisch ventilatiesysteem ondertussen verouderd is en toe is aan vervanging. Dit is meestal het geval wanneer uw ventilatiesysteem ouder is dan 15 jaar. Daarnaast werken oude systemen nog vaak op wisselstroom waardoor uw energiekosten hoger zijn. Wanneer u hier meer over wilt lezen, verwijzen wij u naar de pagina mechanische ventilatie vervangen.

uw voordelen bij reiniging

De voordelen na het reinigen van mechanische ventilatie

  Een gezond binnenklimaat
  Minder stof in uw woning
  Langere levensduur systeem
  Minder gezondheidsproblemen
  Een lagere energierekening per jaar
  Een lager CO2 gehalte in uw woning
  Minder lawaai vanuit uw ventilatie

Hoe vaak moet ik mijn mechanische ventilatie laten reinigen?

Wij raden u aan om uw mechanische ventilatie in ieder geval eens in de 2 jaar een kleine onderhoudsbeurt te geven. Hierbij wordt de ventilatiebox volledig gereinigd en worden de ventielen in uw woning schoongemaakt. Wanneer de ventielen op tijd gereinigd worden, voorkomt u dat deze zodanig vervuild raken dat ze bijna niet meer schoon te maken zijn. Op de langere termijn zullen de ventielen wat verkleuren (geel worden) en de filters zullen aangetast worden. Wanneer u op tijd reinigt, bespaart dit u kosten. Nieuwe ventielen zijn namelijk relatief prijzig wanneer u bedenkt dat er meerdere aangeschaft moeten worden. Het is ook mogelijk om uw mechanische ventilatie deels zelf te reinigen. Hierover kunt u meer lezen op onze pagina mechanische ventilatie zelf reinigen.

Naast een kleine onderhoudsbeurt raden wij u aan om uw mechanische ventilatie inclusief bijbehorende ventilatiekanalen minimaal eenmaal in de 4 à 5 jaar volledig te laten reinigen. Wanneer u bijvoorbeeld met veel mensen (meer dan 4 personen) of één of meerdere huisdieren in huis woont, is het belangrijk om uw kanalen vaker te laten reinigen. In de loop der jaren raken uw kanalen sterk vervuild met stoffen, bacteriën en schimmels. Deze veroorzaken verschillende gezondheidsproblemen waaronder klachten aan de luchtwegen, hoofdpijn en allergische reacties.

Uw mechanische ventilatie laten reinigen bij Alpha Ventilatie

Wanneer u uw mechanische ventilatie bij ons laat reinigen, bent u verzekerd van een gezond binnenklimaat! Onze ervaren monteurs hebben in de loop der jaren vele woningen met verschillende situaties meegemaakt en hebben daarom voor iedereen een juiste oplossing. Daarnaast werken onze monteurs transparant en secuur en laten uw woning netjes achter. Het is niet voor niets dat 100% van onze klanten ons aanraadt en beoordeelt met een 9.6/10! Wilt u meer weten over onze werkwijze? Neem dan gerust contact op met één van onze adviseurs. Wij zijn tijdens onze openingstijden te bereiken op het nummer: 030-3200120.