Mechanische ventilatie reinigen Amstelveen

Bij Alpha ventilatie weet u direct waar u aan toe bent wanneer u uw mechanische ventilatie wilt laten reinigen bij een professioneel en ervaren bedrijf. Wij hanteren vaste tarieven zonder bijkomende kosten. Wanneer u bij ons een afspraakverzoek indient wordt u binnen 1 uur geholpen door één van onze medewerkers. Wij doen ons uiterste best om aan uw verzoek te voldoen. Indien er op de aangegeven datum of tijd geen plek is, proberen wij de afspraak elders op dezelfde dag in te plannen wanneer dit u ook uitkomt.

Waarom Alphaventilatie.nl

  Ervaren monteurs
  Afspraak dezelfde dag mogelijk
  Landelijke dekking
  Reinigen al vanaf €95,-
  99% aanbeveling van onze klanten

Waarom reinigen?

  20% minder energiekosten
  Voorkom gezondheidsklachten
  Voorkom schimmels

Let op: Miljoenen woningen in Nederland hebben een slecht functionerende ventilatiesysteem. Het belang van een goedwerkende mechanische ventilatie wordt vaak onderschat.

Ervaring van anderen

De monteur kwam keurig op..(10/10)

Op de ochtend van afspraken…(10/10)

Prima service, goede tips, dui…(10/10)

Meer reviews lezen

KLEIN ONDERHOUD
€ 125
Bij goed onderhouden ventilatiesytemen
Reinigen ventilatiebox
Controle ventilatiebox
Ventilatieadvies
afspraak maken
kanaalreiniging
€ 160
Alle kanalen worden volledig gereinigd
Reinigen kanalen
Reinigen afzuigpunten
Afstellen MV-box
Ventilatieadvies
afspraak maken

mechanische ventilatie laten reinigen

Hoe vaak moet ik mijn mechanische ventilatie reinigen?

Wij raden u aan om uw mechanische ventilatie in ieder geval eenmaal in de 2 jaar een kleine onderhoudsbeurt te geven waarbij de ventilatiebox volledig wordt gereinigd en de ventielen in uw woning worden schoongemaakt. Wanneer de ventielen op tijd gereinigd worden, voorkomt u dat deze zodanig vervuild zijn dat ze bijna niet meer schoon te maken zijn. Op lange termijn zullen de ventielen wat verkleuren (geel worden) en de filters zullen aangetast worden. Wanneer u op tijd reinigt bespaart dit u kosten. Nieuwe ventielen zijn relatief prijzig wanneer u bedenkt dat er meerdere aangeschaft moeten worden. Het is uiteraard mogelijk om uw mechanische ventilatie deels zelf te reinigen. Hierover kunt u meer lezen op onze pagina mechanische ventilatie zelf reinigen.

Naast een kleine onderhoudsbeurt raden wij u aan om uw mechanische ventilatie inclusief bijbehorende ventilatiekanalen minimaal eenmaal in de 4 à 5 jaar volledig te laten reinigen. Wanneer u bijvoorbeeld met veel mensen (meer dan 4 personen) of één of meerdere huisdieren in huis woont, is het belangrijk om uw kanalen vaker te laten reinigen. In de loop der jaren raken uw kanalen sterk vervuild met stoffen, bacteriën en schimmels. Deze veroorzaken verschillende gezondheidsproblemen waaronder klachten aan de luchtwegen, hoofdpijn en andere allergische reacties.

Moet ik mijn mechanische ventilatie laten reinigen?

Wanneer u niet zeker weet of u uw mechanische ventilatie moet laten reinigen dan kunt u ons vrijblijvend bellen en kunnen wij een gratis adviesbezoek plannen.

Het is ook mogelijk dat uw mechanisch ventilatiesysteem verouderd is en toe is aan vervanging. Dit is meestal het geval wanneer uw ventilatiesysteem ouder is dan 15 jaar. Daarnaast werken oude systemen nog vaak op wisselstroom waardoor de energiekosten ook hoger zijn. Wanneer u hier meer over wilt lezen, verwijzen wij u naar de pagina mechanische ventilatie vervangen.

uw voordelen bij reiniging

Uw mechanische ventilatie laten reinigen

Wanneer u uw mechanische ventilatie bij ons laat reinigen, bent u verzekerd van een gezond binnenklimaat! Onze ervaren monteurs hebben in de loop der jaren vele woningen met verschillende situaties meegemaakt en hebben daarom voor iedereen een juiste oplossing. Daarnaast werken onze monteurs transparant en secuur en laten uw woning netjes achter. Het is niet voor niets dat 100% van onze klanten ons aanraadt en beoordeelt met een 9.6/10! Wilt u meer weten over onze werkwijze? Neem dan gerust contact op met één van onze adviseurs. Wij zijn tijdens onze openingstijden te bereiken op het nummer: 030-3200120.