Mechanische ventilatie reinigen kosten

In de loop der jaren raken de kanalen en de afzuigunit sterk vervuild door onze dagelijkse bezigheden thuis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan douchen, wassen, koken, het onderhouden van huisdieren etc. Tijdens deze activiteiten komt er veel stof en vocht vrij. Daarnaast zorgt dit er op de lange termijn voor dat er schimmels en bacteriën ontstaan, aangezien dit de perfecte leefomstandigheden zijn voor deze onaangename gasten.

We weten inmiddels dat het reinigen en het onderhouden van een mechanisch ventilatiesysteem belangrijk is, maar hoe zit het nou met de kosten voor het laten reinigen van een volledig systeem?

De kosten voor het laten reinigen van een mechanisch ventilatiesysteem is afhankelijk van meerdere factoren waar u rekening mee moet houden.

Wanneer is de laatste keer geweest dat u uw systeem heeft laten onderhouden?
Zo’n 90% van alle huishoudens in Nederland heeft nog nooit eerder onderhoud laten uitvoeren aan het ventilatiesysteem. De kans is dus groot dat u hier onder valt. Wanneer u langer dan 5 jaar geleden onderhoud heeft laten uitvoeren, is het noodzakelijk om uw gehele systeem inclusief bijbehorende kanalen te laten reinigen. Wanneer dit 2 tot 3 jaar geleden is geweest, kunt u het beste uw kanalen laten inspecteren door één van onze specialisten. Deze kan direct ter plekke laten weten of het noodzakelijk is om een onderhoudsbeurt in te plannen.

Groot of klein onderhoud?
Wanneer u uw mechanisch ventilatiesysteem nog nooit heeft laten reinigen is het belangrijk om zo snel mogelijk over te gaan op “groot onderhoud”. Dit houdt in dat wij een monteur langs sturen die direct alles onder handen neemt. Denk hierbij aan het reinigen van de afzuigunit, controle van de ventilatiebox, het reinigen van alle inwendige kanalen, het reinigen van alle afzuigpunten en waar nodig het afstellen van uw mechanische ventilatie.

Uw mechanische ventilatie reinigen kost € 195,-

Indien u 2 tot 3 jaar geleden uw systeem heeft laten onderhouden kunt u ervoor kiezen om “klein onderhoud” te verrichten. Dit houdt in dat wij uw ventilatiebox controleren en daarnaast onderhouden. Tevens zullen wij alle afzuigpunten reinigen, zodat alles weer fris is!

De kosten voor klein onderhoud bedragen € 125,-

Is uw mechanische ventilatie ouder dan 15 jaar?
Wanneer uw mechanische ventilatie ouder is dan 15 jaar, zijn er andere kosten waar u rekening mee moet houden. Denk hierbij aan het laten vervangen van uw mechanische ventilatie. Ventilatiesystemen die in woningen worden toegepast, kosten gemiddeld € 180 per unit. Indien uw ventilatiesysteem ouder is dan 15 jaar, kunt u ervoor kiezen om dit systeem te laten vervangen voor een nieuw ventilatiesysteem. Bij Alpha Ventilatie zorgen wij ervoor dat uw systeem direct vernieuwd wordt. U kunt er voor kiezen om een totaalpakket af te nemen, zodat uw kanalen ook weer stof- en schimmelvrij zijn.

De kosten voor het vervangen van uw mechanische ventilatie bedragen € 415,-

Wanneer u ook meteen uw kanalen wilt reinigen kost dit € 479,-

De kosten voor het reinigen van uw mechanische ventilatie is dus geheel afhankelijk van bovengenoemde factoren.

Bij Alpha Ventilatie kunt u direct online een afspraak inplannen voor het onderhoud of de vervanging van uw ventilatiesysteem. In de meeste gevallen kunt u al binnen één week geholpen worden. Uiteraard is het ook mogelijk om telefonisch een afspraak in te plannen. Wanneer u meer informatie wilt hebben over het vervangen van uw mechanische ventilatie, kunt u het beste naar onze pagina over vervanging gaan.

Mechanische ventilatie reinigen

Maak direct een online afspraak om uw mechanische ventilatie te laten reinigen.