Mechanische ventilatie installeren kosten

Is uw mechanische ventilatie verouderd of u wilt een nieuw systeem laten installeren omdat de oude ventilatiebox defect is en bent u benieuwd wat de kosten zijn voor het installeren? De kosten voor het installeren van een compleet nieuw mechanisch ventilatiesysteem is afhankelijk van verschillende factoren. Deze factoren lichten wij hieronder voor u toe zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Mechanische ventilatie installeren kosten

Wilt u direct een nieuw mechanisch ventilatiesysteem laten installeren? Maak dan een online afspraak.

De grootte van uw woning
De gemiddelde vloeroppervlakte van woningen in Nederland bedraagt 120 vierkante meter. De grootte van de woning is een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste ventilatiebox omdat er verschillende afzuigcapaciteiten mogelijk zijn. Om de juiste afzuigcapaciteit te kiezen is het noodzakelijk om uw woninginhoud te meten zodat bekend is hoeveel lucht verplaatst moet worden. De woninginhoud meet u als volgt:

Vermenigvuldig het vloeroppervlak van iedere verdieping met de hoogte van de ruimte. De standaardhoogte van een verdieping is bij een gemiddelde woning 2,5 meter. Het is handig om na te gaan of dit bij uw woning ook het geval is. Een garage of schuur die verbonden is aan de woning, moet ook in de berekening worden meegenomen. De inhoud van een verdieping onder een schuin dak is vaak (iets meer dan) de helft van de vloeroppervlakte maal het hoogste punt.

Wanneer u de grootte van uw woning bepaald heeft, kunt u bekijken welk ventilatiesysteem voldoende afzuigcapaciteit heeft. Een gemiddelde woning in Nederland heeft gemiddeld een inhoud van maximaal 325m³ waar de meeste mechanische ventilatieboxen op gebouwd zijn. Heeft u toch een hogere afzuigcapaciteit nodig? Dan ligt de prijs van de ventilatiebox iets hoger.

Uiteindelijk draait het bij een mechanisch ventilatiesysteem om de ruimtes waar er daadwerkelijk afzuiging plaatsvindt en dus lucht verplaatst wordt. Dit gaat meestal om de keuken, badkamer en wc. Deze ruimtes komen gezamenlijk vaak niet boven de 325m³ uit, tenzij het allemaal ‘open ruimtes’ zijn. Dit is echter meestal niet het geval.

De locatie van uw (huidige) ventilatiesysteem
De locatie van uw ventilatiesysteem is een belangrijke factor om rekening mee te houden omdat het een hoop tijd kan schelen wanneer het ventilatiesysteem makkelijk bereikbaar is. Het installeren van een moeilijk bereikbaar systeem kost meer tijd en daardoor ook meer geld. Daarnaast is het ook mogelijk om uw ventilatiesysteem te verplaatsen tijdens de installatie. Wanneer u ervoor kiest om uw mechanische ventilatie te verplaatsen kost de installatie weliswaar meer maar als het systeem tactisch verplaatst wordt, scheelt dat uiteindelijk in toekomstige kosten.

Uw regio
Bij Alpha Ventilatie rekenen we geen voorrijkosten. Wanneer de afspraak in onze reguliere planning past, dan hoeft u geen voorrijkosten te betalen. Past de afspraak niet in de planning, dan brengen wij alleen bij spoed voorrijkosten in rekening.

Het totaalpakket
Bij Alpha Ventilatie kunt u ervoor kiezen om direct een totaalpakket af te nemen zodat u geen omkijken meer heeft naar het zoeken van een systeem en installateur. Wij zorgen ervoor dat wij het juiste type ventilatiesysteem meenemen om bij u te installeren. Bij Alpha Ventilatie kunt in de meeste gevallen al vanaf € 449,- uw complete mechanische ventilatie laten reinigen en vervangen. Dit is exclusief optionele zaken zoals nieuwe ventielen, afstandsbedieningen en sensoren.

U kunt er bij ons ook voor kiezen om zelf een ventilatiesysteem aan te schaffen en het systeem door één van onze monteurs te laten installeren. Wij rekenen € 190,- voor het installeren en het vervangen van het complete ventilatiesysteem.