Home » Mechanische Ventilatie » Mechanische ventilatie installeren » Mechanische ventilatie installeren kosten

Mechanische ventilatie vervangen kosten

De kosten voor het installeren van een nieuw mechanisch ventilatiesysteem is afhankelijk van verschillende factoren. Deze factoren lichten wij hieronder voor u toe zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Bij Alpha Ventilatie is het direct mogelijk om een afspraak te maken om de oude ventilatiebox te laten vervangen of juist een compleet nieuw mechanisch ventilatiesysteem aan te leggen.

mechanische ventilatie installeren kosten
mechanische ventilatie installeren kosten

Kosten van mechanische ventilatie

De gemiddelde kosten om een ventilatiebox te laten vervangen: € 400. Wanneer u ervoor kiest om ook de ventilatiekanalen te laten reinigen of extra sensoren toe te voegen, komen de kosten gemiddeld uit op € 600. Bekijk hieronder een volledig overzicht van de gemiddelde kosten voor verschillende werkzaamheden aan een mechanisch ventilatiesysteem.

Minimale kosten:

Werkzaamheden Gemiddelde kosten
Volledig ventilatiesysteem € 2.500 – € 5.500
Vervangen oude ventilatiebox € 400
Ventilatiesysteem verbeteren met sensoren € 400 – € 600
Onderhoud ventilatiesysteem € 170 – € 200

Bekijk de verschillende factoren die de kosten bepalen hieronder.

Groter gezin of huisdieren

Heeft u huisdieren of een groot gezin? Overweeg dan om een ventilatiebox te nemen met eventueel automatische sensoren zodat uw binnenklimaat altijd optimaal blijft. Denk hierbij aan een vocht – en CO2 sensor.

De locatie van de huidige ventilatiebox

De locatie van uw ventilatiesysteem is een belangrijke factor om rekening mee te houden omdat het een hoop tijd kan schelen wanneer het ventilatiesysteem makkelijk bereikbaar is. Het installeren van een moeilijk bereikbaar systeem kost meer tijd en daardoor ook meer geld.

Daarnaast is het ook mogelijk om uw ventilatiesysteem te verplaatsen tijdens de installatie. Wanneer u ervoor kiest om uw mechanische ventilatie te verplaatsen kost de installatie weliswaar meer maar als het systeem tactisch verplaatst wordt, scheelt dat uiteindelijk in toekomstige kosten.

De grootte van uw woning

Een gemiddelde woning in Nederland heeft ongeveer een inhoud van maximaal 325m³ waar de meeste mechanische ventilatieboxen op gebouwd zijn. Heeft u toch een hogere afzuigcapaciteit nodig? Dan ligt de prijs van de ventilatiebox iets hoger.

Uiteindelijk draait het bij een mechanisch ventilatiesysteem om de ruimtes waar er daadwerkelijk afzuiging plaatsvindt en dus lucht verplaatst wordt. Dit gaat meestal om de keuken, badkamer en wc. Deze ruimtes komen gezamenlijk vaak niet boven de 325m³ uit, tenzij het allemaal ‘open ruimtes’ zijn. Dit is echter meestal niet het geval.

Bedieningsmogelijkheden

Tegenwoordig kunnen bijna alle mechanische ventilatiesystemen draadloos bedient te worden. De kosten voor draadloze bediening: € 70 per bedieningspaneel.

kosten van mechanische ventilatie

Het alles-in-één pakket

Tarief is incl. BTW en voorrijkosten.

599,-

Ventilatiebox vervangen en reinigen Zehnder

Vervang uw ventilatiebox en reinig de ventilatiekanalen voor het beste rendement. De nieuwe ventilatiebox is uitgerust met een ingebouwde vochtsensor.

Afspraak maken
bekijk werkzaamheden
  • Vakkundige installatie

  • Inclusief ventilatiebox 

  • Inregelen ventilatiebox

  • Reiniging ventilatiekanalen

  • Reinigen & afstellen ventielen

  • Voor & na foto’s 

  • Draadloze bediening 

  • 5 jaar fabrieksgarantie

  • Uitleg & ventilatieadvies 

#1 in Ventilatie

Waarom kiezen voor ons?