Home » Mechanische Ventilatie » Mechanische ventilatie installeren

Professionele installatie en advies

Wilt u een nieuwe mechanische ventilatie installeren omdat uw oude verouderd is of niet meer werkt? In dit artikel leest u alles over waar u op moet letten bij het aanschaffen van een nieuw mechanisch ventilatiesysteem. Wanneer u online op zoek gaat naar mechanische ventilatiesystemen zult u veel resultaten tegenkomen, maar wat past nou het beste bij uw specifieke situatie?

Waarom Alphaventilatie.nl

  Vervangen al vanaf €295
  Afspraak op korte termijn mogelijk
  Ervaren servicemonteurs
  Actief in heel Nederland
  99% aanbeveling

Vervangen & reinigen

Wanneer u kiest voor het vervangen en reinigen van uw ventilatie bespaart u direct € 85,-. Dit komt neer op een korting van 20%.

Vervangen + reinigen + box € 449

Ervaring van anderen

Goed meegedacht, netjes gew…(10/10)

Zeer bekwaam personeel. Gin…(10/10)

Meer reviews lezen

Ervaring van anderen

Goed meegedacht, netjes gew…(10/10)

Zeer bekwaam personeel. Gin…(10/10)Waarom nieuwe ventilatie installeren?

 Tot 80% minder energiekosten
  Voorkom schimmels
  Voorkom gezondheidsklachten

Let op: Oude mechanische ventilatiesystemen verbruiken jaarlijks meer energie dan een wasmachine en een koelkast bij elkaar! 

Ventilatiebox vervangen
€ 349
prijs incl. btw & voorrijkosten
Vakkundige installatie
Afstellen ventilatiebox
Inclusief vochtsensor
5 jaar fabrieksgarantie
Uitleg & ventilatieadvies
afspraak maken
Ventilatiebox vervangen + reinigen kanalen + Co2
€ 549
prijs incl. btw & voorrijkosten
Vakkundige installatie
Reiniging van ventilatiekanalen
Inclusief ventilatiebox
Inclusief vochtsensor
Inclusief Co2 sensor
Afstellen ventilatiebox
5 jaar fabrieksgarantie
Uitleg & ventilatieadvies
afspraak maken

 

Informatie over Mechanische ventilatie installeren

Wisselstroom of gelijkstroom?

Tegenwoordig werken bijna alle nieuwe mechanische ventilatiesystemen op gelijkstroom in tegenstelling tot een aantal jaren geleden. Wanneer u kiest voor een mechanisch ventilatiesysteem van Itho, Duco of Zehnder weet u zeker dat deze op gelijkstroom werken. Dankzij technologische vooruitgang wordt het gebruiken van gelijkstroom steeds interessanter als middel om energieverlies tegen te gaan.

Ventilatiesystemen die op gelijkstroom werken, leveren een aanzienlijk energievoordeel op ten opzichte van systemen die op wisselstroom werken. Dit voordeel kan jaarlijks oplopen tot wel € 80,-, een mooie bonus bovenop  een nieuw ventilatiesysteem! Zuinige ventilatiesystemen zijn voorzien van een A/B energielabel. In het artikel energielabels voor ventilatiesystemen kunt u hier alles over lezen.

De juiste capaciteit

Wanneer u op zoek gaat naar een geschikte ventilatiebox is het belangrijk om de inhoud te meten van de ruimtes waar er afgezogen moet worden. Denk bijvoorbeeld aan uw keuken, badkamer of wc. De capaciteit van een mechanische ventilatie wordt in kubieke meters (m³) weergegeven. U kunt zelf gemakkelijk het aantal kubieke meters meten en deze vervolgens bij elkaar optellen. Het aantal kubieke meters kunt u meten door de lengte van de ruimte te vermenigvuldigen met de breedte en de hoogte (LxBxH). Wanneer uw wc bijvoorbeeld 3m x 2,5m is en het plafond 2,6m hoog, komt dit dus neer op een totaal van 19,5m³. Over het algemeen bieden fabrikanten  ventilatieboxen aan met verschillende afzuigcapaciteiten.

Bij Itho Daalderop kunt u terecht voor een minimale capaciteit van 325m³. Dit is in de meeste gevallen voldoende aangezien de gemiddelde woning in Nederland hier bijna niet overheen komt.

Tip: Houd er rekening mee dat wanneer u bijvoorbeeld een woonkeuken heeft het aan te raden is om ook een aantal kubieke meters mee te nemen van de woonkamer. De ruimte is namelijk groter en ook daar wordt lucht afgezogen. Wanneer u niet zeker weet hoe u dit kunt opmeten, kunt u bellen met 030-3200120 om één van onze adviseurs voor hulp in te schakelen.

Extra functionaliteiten bij mechanische ventilatie installatie

Tegenwoordig bieden de meeste fabrikanten van mechanische ventilatiesystemen ook verschillende uitbreidingen (slimme systemen) aan. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruikmaken van RFT zenders zodat u uw ventilatiesysteem ook gemakkelijk vanuit uw wc of badkamer kunt bedienen. Ook hebben RFT zenders vaak een timerfunctie waarmee u uw ventilatiesysteem voor een bepaalde tijd kunt instellen. Als het systeem op een hogere stand staat zal deze na de aangegeven tijd automatisch terugschakelen naar een lagere stand.

Daarnaast zijn er systemen die CO2 waardes kunnen meten en daarop kunnen afstemmen. Deze systemen herkennen bijvoorbeeld wanneer u gaat douchen. Het systeem schakelt dan vanzelf over op een hogere stand. Zodra u klaar bent, schakelt het systeem weer terug naar de vorige stand.

Verder zijn er systemen beschikbaar die op beweging (bewegingssensoren) werken. Een andere mooie ontwikkeling is dat er nu mechanische ventilatiesystemen zullen komen die bediend kunnen worden met apps voor op de smartphone. Wanneer u gebruik wilt maken van dergelijke uitbreidingen is het belangrijk om te controleren of het ventilatiesysteem dat u wilt aanschaffen ook uitbreidingen ondersteunt. Dit wordt altijd aangegeven in de specificaties van de desbetreffende mechanische ventilatie.

Wil ik het systeem zelf installeren of laten installeren?

Heeft u zelf technische kennis of wilt u uw nieuwe mechanische ventilatiesysteem laten installeren? In de meeste gevallen loont het om een specialist in te schakelen zodat u er zeker van bent dat installatie op de juiste manier gebeurt. Daarnaast kan een specialist ook de overige onderdelen van het systeem en de luchtkanalen controleren en waar nodig reinigen zodat het gehele systeem in optimale staat is. Zo bent u er zeker van dat u weer kunt genieten van een gezond binnenklimaat.

Wanneer u een mechanische ventilatie wilt installeren, is het belangrijk om op vier punten te letten

1. Wat voor capaciteit is er nodig?
2. Is het systeem energiezuinig?
3. Zijn er uitbreidingen nodig?
4. Wie doet de installatie?

Voor een compleet overzicht verwijzen wij u naar de kosten pagina.