Vervangen box & reinigen kanalen

Vervang uw oude ventilatiebox met de nieuwe Buva Q-Stream evolution box.

Ingebouwde vochtsensor
De ingebouwde vochtsensor zorgt ervoor dat vocht zo snel mogelijk wordt afgevoerd. Voorkom hiermee schimmel, bacteriën en gezondheidsklachten.

Externe CO2-sensoren
Het is mogelijk om de draadloze CO2-sensoren aan de Q-Stream evolution te koppelen. Zo kan de Q-Stream evolution nauwkeuriger bepalen hoeveel ventilatie benodigd is waardoor er meer energie bespaard wordt. 

Informatie & specificaties

Omschrijving Buva Q-Stream Evolution

De Q-Stream evolution zuigt lucht vanuit de woning af. In de meeste gevallen wordt deze lucht afgezogen vanuit de toilet- en badruimte en keuken. In het stookseizoen is de lucht die uit de woning wordt afgezogen warmer dan de buitenlucht.

Om deze reden is het belangrijk om niet teveel te ventileren. Doordat dit systeem standaard werkt op vochtsturing en kan worden uitgebreid van CO2-sensoren en bedieningen heeft u altijd de ideale mix tussen gezonde lucht en een zo’n laag mogelijk energieverbruik.

Specificaties

  • Bediening: via huidige 2 of 3 – standenschakelaar
  • Geluidsniveau: 25 decibel
  • Draadloze bediening: Ja, los te bestellen 
  • Sensoren: Vocht – en CO2 sensor

Ervaring van anderen


Online afspraak

Location
Staff
Kies dienst
Extra's
Datum & Tijd
Terugkerende info
Gegevens
Overzicht
We zijn niet in staat om uw betaling te verwerken. Probeer het alstublieft opnieuw.
Bijna zover, druk op de button hieronder...
Your confirmation number:

Veelgestelde vragen

Zijn de tarieven inclusief btw?

Alle prijzen op onze website zijn altijd inclusief btw.

↑ Afspraak maken

Rekenen jullie voorrijkosten?

Alle prijzen op onze website zijn inclusief voorrijkosten, ongeacht uw woonplaats. Wij werken door heel Nederland.

↑ Afspraak maken

Komen er nog kosten bij?

Onze tarieven zijn altijd inclusief btw, voorrijkosten, kleinmateriaal en alle overige kosten die erbij komen kijken.

U kunt er optioneel voor kiezen om bijvoorbeeld draadloze bediening te nemen. In dat geval komt er nog €65,- bij. Bij het maken van een online afspraak kunt u de extra mogelijkheden bekijken en eventueel kiezen. Dit is uiteraard niet verplicht.

↑ Afspraak maken

Wanneer moet ik mijn mechanische ventilatie vervangen?
  • Als uw ventilatiebox 15 jaar of ouder is
  • Wanneer uw ventilatiebox niet meer of slechts gedeeltelijk werkt
  • Wanneer uw box veel meer lawaai maakt dan normaal

Een gemiddelde box gaat 15 jaar mee. Na 15 jaar begint de box meestal ook met het maken van lawaai. Wanneer u merkt dat de unit meer geluid begint te maken dan u gewend bent, werkt het systeem ook een stuk minder efficiënt waardoor uw energiekosten al snel gaan oplopen.

Wisselstroom ventilatiebox

Daarnaast is de kans groot dat u nog een oude wisselstroom systeem heeft. Oude ventilatiesystemen werken namelijk vaak met wisselstroom (AC). Wanneer dit het geval is kunt u direct €50,- tot wel €80,- per jaar besparen op uw energierekening. Dit betekent dat u een nieuwe box binnen 3 jaar hebt terugverdiend. Voor de gehele levensduur gaat dit over meer dan €1200,-.

↑ Afspraak maken

Wat voor ventilatiebox is geschikt voor mijn woning?

Wanneer u op dit moment een mechanisch ventilatiesysteem heeft betekent dit dat uw woning geschikt is voor elk nieuw systeem. Er zijn wel een aantal punten waar u rekening mee moet houden. Denk hierbij aan:

  • Ruimte: is er voldoende ruimte om een nieuw systeem te plaatsen? Het antwoord is in 9 van de 10 gevallen ja. Bij twijfel raden wij u aan om contact met ons op te nemen.
  • Capaciteit: een ventilatiesysteem kan tot 350 m³/uur afzuigen. Dit is in principe voldoende voor elk type woning. Uiteindelijk gaat het om de ruimtes waar de afzuiging plaatsvindt, de keuken, wc en badkamer. Wanneer u een vrijstaande woning of bijvoorbeeld meerdere wc's of badkamers heeft, is het een optie om een krachtiger systeem te nemen.

↑ Afspraak maken

Kan ik besparen op mijn ventilatiebox?

Dit is afhankelijk van uw huidige mv box. Wanneer hij werkt op wisselstroom, te herkennen aan AC, zal dit snel kunnen oplopen tot wel €80,- per jaar. De kans is groot dat het gaat om een wisselstroom motor.

Wanneer hij werkt op gelijkstroom, zal de besparing wel een stuk lager liggen. Denk hierbij aan: €15,- tot €25,- per jaar.

Verbruik oude ventilatiebox

Oude mechanische ventilatiesystemen die op wisselstroom werken verbruiken jaarlijks meer energie dan een wasmachine en een koelkast bij elkaar!

Een nieuw systeem is energiezuinig en verdient zich binnen twee tot drie jaar volledig terug.

Door uw mechanische ventilatie te vervangen, bespaart u al snel jaarlijks €80,-. Nieuwe systemen van Itho verbruiken tot wel 90% minder stroom dan oudere systemen. Dit geldt ook voor andere fabrikanten.

Binnen 3 jaar heeft u een nieuwe mechanische ventilatiebox terugverdiend. Uit onderzoek is gebleken dat de grootste sluipverbruikers in een woning vaak de koelkast en de mv box zijn.

↑ Afspraak maken

Hoelang gaat mechanische ventilatie mee?

Mechanische ventilatie gaat gemiddeld 15 jaar mee. Bij goed onderhoud kan een box nog langer meegaan, echter is dit nooit met zekerheid te zeggen.

↑ Afspraak maken

Kan ik mijn ventilatiebox draadloos bedienen?

Het is mogelijk om de nieuwe ventilatiebox draadloos te bedienen door middel van een rft bedieningspaneel. U kunt tot wel 20 extra bedieningspanelen bestellen. Draadloze bediening kost €65,- per stuk. U kunt dit selecteren wanneer u een online afspraak bij ons inplant. Wanneer u telefonisch een afspraak maakt, kunt u dit aangeven bij onze medewerker.

Extra mogelijkheden bij vervangen box

Wanneer u uw mechanische ventilatie laat vervangen bij Alpha Ventilatie kunt u er ook voor kiezen om direct een vochtigheids- of CO2 sensor te laten installeren.

Vochtsensor
De vochtigheidssensor zorgt ervoor dat uw mechanische ventilatiesysteem automatisch naar een stand hoger gaat wanneer de luchtvochtigheid in een kamer (bijvoorbeeld badkamer) toeneemt.

CO2 Sensor
De lucht die we uitademen, bestaat voor 4% uit CO2. Te veel CO2 in de lucht kan gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn, concentratieverlies en klachten aan de luchtwegen veroorzaken. Een CO2 sensor kan ervoor zorgen dat de ventilatiebox vraaggestuurd ventileert. Wanneer de CO2 gehalte in de lucht hoog is, zal hij automatisch in een hogere stand ventileren totdat de CO2 waardes zakken naar een acceptabel niveau.

Wilt u één van deze sensoren door ons laten installeren? Vraag gerust naar de mogelijkheden.

↑ Afspraak maken

Hoelang duurt het vervangen van mijn ventilatie?

Het vervangen van een mechanische ventilatie is meestal een kleine ingreep maar bespaart wel direct energie! Voor het plaatsen en onderhouden van een ventilatiesysteem moet u rekening houden met zo’n 1,5 tot 2 uur aan arbeid.

↑ Afspraak maken

Waar moet ik rekening mee houden?

Er zijn enkele zaken waar u rekening mee moet houden wanneer u uw oude mechanische ventilatie wilt laten vervangen. U kunt de checklist ook online bekijken via: checklist ventilatie vervangen.

Ventilatie boven trapgat

In oudere woningen is het ventilatiesysteem soms geplaatst boven een trapgat. Wanneer dit het geval is, wordt er een toeslag van €50,- berekend. Gelieve dit van tevoren aan te geven.

Andere moeilijk bereikbare locatie

Wanneer u uw mechanische ventilatie wilt laten vervangen en zo goed als zeker weet dat dit een aparte situatie is, kunt u dit telefonisch aangeven. Indien u een online afspraak maakt, kunt u dit aangeven bij opmerkingen.

↑ Afspraak maken

Behoud ik mijn huidige schakelaar?

De meeste woningen in Nederland met mechanische ventilatie hebben een twee- of driestandenschakelaar.

Indien de huidige schakelaar werkt, kunnen wij deze in 99% van de gevallen overzetten op de nieuwe mv box. Het kan ook zijn dat u op dit moment draadloze bediening heeft. Afhankelijk van het type kan dit overgezet worden op een nieuwe box. Dit is vaak het geval bij nieuwere systemen van Buva, Itho en Zehnder.

↑ Afspraak maken