Heeft u nog vragen? 

Vul onderstaand formulier in

Checklist voorbereiding

Het is bijna zover! Onze monteur komt binnenkort bij u langs. 
We zouden het er op prijs stellen als u even de tijd neemt om onderstaande punten volledig door te nemen. 

Neem contact met ons op bij onduidelijkheden of vul onderstaand formulier in.

Naar formulier

1. Controleer of uw systeem daadwerkelijk een centraal mechanisch ventilatiesysteem is en geen WTW unit, dakventilator, buisventilator of badkamer-toilet ventilator. 

Voorbeelde oude ventilatieboxen

Voorbeelden mechanische ventilatie

2. Wilt u er voor zorgen dat alle ventielen toegankelijk, bereikbaar en te verwijderen zijn voor de monteur. Soms zitten ventielen vast door stucwerk of verf. Wanneer we deze verwijderen kan dit schade veroorzaken, dat willen we natuurlijk voorkomen!

afvoerventiel

Voorbeeld van een ventiel (rooster)

3. Controleer of de ventilatiebox inclusief alle (4) schroeven bereikbaar zijn voor onze monteur. U kunt dit gemakkelijk nagaan. Wanneer u er zelf niet goed bij kunt, zal dit voor onze monteurs ook lastig zijn 🙂

Vervangen van oude ventilatiebox

Zijn de schroeven goed bereikbaar?

4. In oudere woningen is het ventilatiesysteem soms geplaatst boven een trapgat. Wanneer dit het geval is, kunt u ons een foto sturen. Wij maken dan een offerte op maat. Gelieve dit van tevoren aan te geven via het formulier.

Ventilatiebox boven trapgat

 

5. We hebben gemiddeld 50 cm ruimte nodig  zodat wij de ventilatiebox juist kunnen plaatsen. Bekijk of dit het geval is. Stuur bij twijfel een afstandsfoto van de huidige ventilatiebox zodat wij dit kunnen beoordelen.

Extra ruimte is altijd prettig!

6. Is er parkeergelegenheid? Het is belangrijk dat wij binnen een straal van 50 meter kunnen parkeren. Onze monteurs moeten namelijk een heleboel materiaal meenemen. Heeft u zelf parkeerplaatsen? Dan is het fijn als u deze bezet kunt houden.

Houd een plekje voor ons vrij 🙂

7. Onze monteurs zijn groot en sterk maar hebben natuurlijke wel een bepaald bereik. We kunnen werkzaamheden uitvoeren op maximaal 2,7 meter hoogte. Ligt de ventilatiebox of kanalen hoger? Dan is het handig dat wij dit weten. In dat geval kunnen we kijken of we ander materiaal mee kunnen nemen.

Extra ruimte is altijd prettig!

8. Let op: de stekker van de nieuwe ventilatiebox is maximaal 1 meter. Indien de stopcontact met 220/230v aansluiting (Randaarde of Perilex) niet bereikbaar is, zal de ventilatiebox met een verlengsnoer worden ingeregeld.

Na afloop van de werkzaamheden kunt u een externe elektricien inschakelen.

De stekker is maximaal 1 meter lang.

9. Het is handig als er geen spullen of andere materialen voor de ventilatiebox staan. Denk hierbij aan een wasmachine, droger, kleding etc. Het is makkelijker als dit van te voren geregeld wordt, zodat onze monteur niet hoeft te wachten.

Een goede voorbereiding is het halve werk!

10. Het door u gekozen pakket bevat reiniging van maximaal 4 afzuigpunten. Heeft u meer dan 4 afzuigpunten? Dan geldt er een meerprijs van € 15 per extra afzuigpunt. 

ventilatiekanalen reinigen

Extra afzuigpunten? € 15 per extra punt.

11. U kunt na afloop van de werkzaamheden per pin bij onze monteurs betalen. Let op: wij accepteren geen contante betalingen!

Let op: Creditcard niet mogelijk

Vragenformulier

Belangrijke mededeling

Onze monteurs worden elke dag zorgvuldig ingepland per regio. Wanneer onze monteur om één van de hierboven genoemde redenen geen werkzaamheden kan uitvoeren, loopt de volledige planning van de dag in de soep. 

Daarom is het belangrijk dat u alle punten zorgvuldig doorneemt en hier rekening mee houdt.

Wanneer op locatie blijkt dat de monteur geen werkzaamheden kan uitvoeren, zijn wij helaas genoodzaakt om een annuleringsfee á € 65 in rekening te brengen. Dit bedrag kunt u ter plekke pinnen bij onze monteurs.

In de volgende gevallen geldt er ook een annuleringsfee à €65,-

  • Wanneer u niet thuis bent en hierdoor de afspraak mist, u ontvangt een factuur per e-mail.
  • Wanneer u de afspraak te laat annuleert (minimaal 48 uur van tevoren). Mocht u onverhoopt verhinderd zijn of als u wijzigingen wilt doorgeven, verzoeken wij u contact op te nemen met ons.

Hulp nodig of vragen?
Mail naar: info@alphaventilatie.nl
Klantenservice

Algemene voorwaardenPrivacy •  Disclaimer

© Alpha Ventilatie B.V.