Heeft u nog vragen? 

Vul onderstaand formulier in

Checklist voorbereiding

Het is bijna zover! Onze monteur komt binnenkort bij u langs.
We zouden het erg op prijs stellen als u even de tijd neemt om onderstaande punten volledig door te nemen. 

Neem contact met ons op bij onduidelijkheden of vul onderstaand formulier in.

Naar formulier

1. Controleer of uw systeem daadwerkelijk een centraal mechanisch ventilatiesysteem is en geen WTW unit, dakventilator, buisventilator of badkamer-toilet ventilator. 

Voorbeelde oude ventilatieboxen

Voorbeelden mechanische ventilatie

2. Wilt u er voor zorgen dat alle ventielen toegankelijk, bereikbaar en te verwijderen zijn voor de monteur. Wanneer we deze verwijderen en de ventielen vastzitten kan dit schade veroorzaken, dat willen we natuurlijk voorkomen! Let op: we zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade bij het verwijderen van vastzittende ventielen. Onze engineer zal melden als een ventiel vastzit.

afvoerventiel

Voorbeeld van een ventiel (rooster)

3. Controleer of de ventilatiebox inclusief alle (4) schroeven bereikbaar zijn voor onze monteur. U kunt dit gemakkelijk nagaan. Wanneer u er zelf niet goed bij kunt, zal dit voor onze monteurs ook lastig zijn 🙂

Vervangen van oude ventilatiebox

Zijn de schroeven goed bereikbaar?

4. In oudere woningen is het ventilatiesysteem soms geplaatst boven een trapgat. Wanneer dit het geval is, kunt u ons een foto sturen. Wij maken dan een offerte op maat. Gelieve dit van tevoren aan te geven via het formulier.

Ventilatiebox boven trapgat

5. We hebben gemiddeld 50 cm ruimte nodig  zodat wij de ventilatiebox juist kunnen plaatsen. Bekijk of dit het geval is. Stuur bij twijfel een afstandsfoto van de huidige ventilatiebox zodat wij dit kunnen beoordelen.

Extra ruimte is altijd prettig!

6. Is er parkeergelegenheid? Het is belangrijk dat wij binnen een straal van 50 meter kunnen parkeren. Onze monteurs moeten namelijk een heleboel materiaal meenemen. Heeft u zelf parkeerplaatsen? Dan is het fijn als u deze bezet kunt houden.

Houd een plekje voor ons vrij 🙂

7. Onze monteurs zijn groot en sterk maar hebben natuurlijk wel een bepaald bereik. We kunnen werkzaamheden uitvoeren op maximaal 2,7 meter hoogte. Ligt de ventilatiebox of kanalen hoger? Dan is het handig dat wij dit weten. In dat geval kunnen we kijken of we ander materiaal mee kunnen nemen.

Extra ruimte is altijd prettig!

8. Let op: de stekker van de nieuwe ventilatiebox is maximaal 1 meter. Indien de stopcontact met 220/230v aansluiting (Randaarde of Perilex) niet bereikbaar is of niet werkt, zal de ventilatiebox met een verlengsnoer worden ingeregeld.

Na afloop van de werkzaamheden kunt u een externe elektricien inschakelen.

De stekker is maximaal 1 meter lang.

9. Het is handig als er geen spullen of andere materialen voor de ventilatiebox staan. Denk hierbij aan een wasmachine, droger, kleding etc. Het is makkelijker als dit van te voren geregeld wordt, zodat onze monteur niet hoeft te wachten.

Een goede voorbereiding is het halve werk!

10. Het door u gekozen pakket bevat reiniging van maximaal 4 afzuigpunten. Heeft u meer dan 4 afzuigpunten? Dan geldt er een meerprijs van € 17,50 per extra afzuigpunt. 

Ventilatiekanalen reinigen

Extra afzuigpunten? € 17,50 per extra punt.

11. In sommige woningen is de afzuigkap in de keuken aangesloten op het kanaal van de mechanische ventilatie. Dit is niet juist en werd vooral in de jaren ’80 veel toegepast. Houdt er rekening mee dat wij het kanaal vanuit de ventilatiekap niet reinigen. Wij voer dus ook geen werkzaamheden uit aan een afzuigkap.

Dit kan tevens nadelige effecten hebben op de ingebouwde vochtsensor en levensduur van het apparaat (nieuwe ventilatiebox). Wij adviseren dit (waar mogelijk) niet aan te sluiten op de ventilatiebox.

Afzuigkap op MV?

12. Wij adviseren om ventielen na 8 jaar te laten vervangen. De schuimringen zijn vaak volledig versleten en belemmeren daarmee een goede werking van de mechanische ventilatie. Wanneer onze engineers rotte/vette ventielen aantreffen, zullen zij deze niet meer schoonmaken. Het schoonmaken van dergelijke ventielen doet meer kwaad dan goed.

Vuile ventiel

Rotte ventiel

13. Wij geven geen garantie op de werking van bestaande schakelaars in een woning. Het kan zijn dat een schakelaar niet meer juist werkt (door verouderde technologie) met de nieuwe ventilatie box. Echter doen onze monteurs hun best om deze werkend te krijgen. Wanneer dit niet mogelijk is raden wij u aan om draadloze bediening te nemen. 

zehnder-stork-drie-standen-schakelaar-sa-1-3v-inbouw

Voorbeeld schakelaar

14. U kunt na afloop van de werkzaamheden per pin bij onze monteurs betalen. Let op: wij accepteren geen contante betalingen!

Let op: Creditcard niet mogelijk

Vragenformulier

Heeft u naar aanleiding van onze checklist nog vragen? Vul dan onderstaand formulier zo volledig mogelijk in. Wij zullen binnen 1 werkdag contact met u opnemen.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.

  Belangrijke mededeling

  Onze monteurs worden elke dag zorgvuldig ingepland per regio. Wanneer onze monteur om één van de hierboven genoemde redenen geen werkzaamheden kan uitvoeren, loopt de volledige planning van de dag in de soep. 

  Daarom is het belangrijk dat u alle punten zorgvuldig doorneemt en hier rekening mee houdt.

  Wanneer op locatie blijkt dat de monteur geen werkzaamheden kan uitvoeren, zijn wij helaas genoodzaakt om een annuleringsfee á € 79 in rekening te brengen. Dit bedrag kunt u ter plekke pinnen bij onze monteurs.

  In de volgende gevallen geldt er ook een annuleringsfee à € 79

  • Wanneer u niet thuis bent en hierdoor de afspraak mist, u ontvangt een factuur per e-mail.
  • Wanneer u de afspraak te laat annuleert (minimaal 48 uur van tevoren). Mocht u onverhoopt verhinderd zijn of als u wijzigingen wilt doorgeven, verzoeken wij u contact op te nemen met ons.

  Hulp nodig of vragen?
  Mail naar: support@alphaventilatie.nl
  Klantenservice

  Algemene voorwaardenPrivacy •  Disclaimer

  © Alpha Ventilatie B.V.