Home » VVE en Zakelijk » Inductie-unit reinigen

Inductie-unit laten reinigen

Inductie-units (of fan coil units) leveren een grote bijdrage aan een gezond binnenklimaat. Er bestaan verschillende type inductie-units waaronder units die verkoelen, verwarmen, ventileren of een combinatie hiervan. Inductie-units zijn vaak te vinden in het plafond, wand/gevel of vloer.

Inductie-units laten reinigen en/of onderhouden?
Neem dan direct contact met ons op voor een vrijblijvend adviesbezoek. Uiteraard is het ook mogelijk om telefonisch of via de mail een offerte aan te vragen.

Fan coil units
Fan coil units

Adviesbezoek onderhoud

Adviesbezoek onderhoud

Direct een adviesbezoek voor onderhoud inplannen? Vul het formulier hieronder volledig in. Wij nemen op werkdagen binnen 4 uur contact met u op.

1Gegevens
2Omschrijving opdracht

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de meestgestelde vragen over fan coil units.

Heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe zit het met onderhoud?

Professioneel onderhoud is belangrijk

Net zoals bij elk ander type ventilatiesysteem is onderhoud erg belangrijk. In de loop der jaren raakt ook een inductie-unit sterk vervuild met voornamelijk stof in de lamellen. Dit zorgt ervoor dat een inductie-unit tot zo’n 50% minder goed werkt en naast het hygiënische aspect direct bijdraagt aan een verslechtering van het binnenklimaat. Dit levert al snel gezondheidsklachten op zoals geïrriteerde ogen en luchtwegen en op langere termijn hoofdpijn.

Waarom inductie-unit reinigen

  Een gezond binnenklimaat
  Voorkom schimmels
  Voorkom gezondheidsklachten

Hoe vaak moeten inductie-units gereinigd worden?

Hoe vaak moeten inductie-units gereinigd worden?

Wij raden u aan om inductie-units / fan coil units minimaal eenmaal in de 2 jaar volledig technisch te laten reinigen en eventueel desinfecteren. Vervuilde units zijn met het blote oog te herkennen. Vervuiling die echter voor gezondheidsrisico’s zorgt, is vaak niet optisch zichtbaar en vormt daarom een groot risico. Wanneer u niet zeker weet of de inductie-units onderhoud nodig hebben, kunt u het beste contact met ons opnemen zodat wij een specialist bij u langs kunnen sturen.

Hoe werken inductie-units?

Werking van inductie-units

Inductie-units zijn altijd aangesloten op een luchtkanaal dat in verbinding staat met een luchtbehandelingskast. Via de luchtkanalen wordt er direct lucht in de inductie-unit geblazen waar het vervolgens terechtkomt in de zogenaamde mengkamer.

De unit zuigt vervolgens lucht aan uit de ruimte, deze lucht komt langs een koelbatterij en mengt zich op zijn beurt weer met toegevoerde frisse lucht in de mengkamer. Dit zorgt ervoor dat de lucht nog verder afkoelt. Tenslotte verlaat de lucht die nu op de gewenste temperatuur is de inductie-unit via de ‘nozzles’ die aan beide zijden van een (plafond) inductie-unit te vinden zijn.

Werking van inductie units (fan coil)

Het gebruik van inductie-units in grote gebouwen

Inductie-units worden vanwege verschillende voordelen vaak gebruikt in grotere gebouwen zoals kantoren, hotels en op luchthavens. Inductie-units bieden een laag geluidsniveau, zijn energiezuinig en brengen geringe onderhoudskosten met zich mee. Daarnaast zijn er diverse inbouwmogelijkheden zodat ze geschikt zijn voor elke situatie.

Het is belangrijk om inductie-units op tijd te laten reinigen wanneer men een gezond binnenklimaat nastreeft. Onderhoud en reiniging van de buitenkant van een inductie-unit en het centrale luchtbehandelingssysteem komt vaak voor. Ook is het belangrijk de binnenkant (lamellen) van een inductie-unit te reinigen, omdat daar zich het meeste vuil ophoopt. Het komt weleens voor dat de lamellen onder het fijnstof en bacteriën zitten die niet met het blote oog zichtbaar zijn. In dat geval is het noodzakelijk om inductie-units ook te laten desinfecteren.

#1 in Ventilatie

Waarom kiezen voor ons? 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voorkeur contact*
Wilt u liever gebeld worden of contact via WhatsApp?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voorkeur contact*
Wilt u liever gebeld worden of contact via WhatsApp?