Home » VVE en Zakelijk » Inductie-unit reinigen

Inductie-unit laten reinigen

Inductie-units (of fan coil units) leveren een grote bijdrage aan een gezond binnenklimaat. Er bestaan verschillende type inductie-units waaronder units die verkoelen, verwarmen, ventileren of een combinatie hiervan. Inductie-units zijn vaak te vinden in het plafond, wand/gevel of vloer.

Wilt u uw inductie-units laten reinigen en/of desinfecteren? Neem dan direct contact met ons op voor een vrijblijvend adviesbezoek.

Professioneel onderhoud is belangrijk

Net zoals bij elk ander type ventilatiesysteem is onderhoud erg belangrijk. In de loop der jaren raakt ook een inductie-unit sterk vervuild met voornamelijk stof in de lamellen. Dit zorgt ervoor dat een inductie-unit tot zo’n 50% minder goed werkt en naast het hygiënische aspect direct bijdraagt aan een verslechtering van het binnenklimaat. Dit levert al snel gezondheidsklachten op zoals geïrriteerde ogen en luchtwegen en op langere termijn hoofdpijn.

Waarom inductie-unit reinigen

  Een gezond binnenklimaat
  Voorkom schimmels
  Voorkom gezondheidsklachten

Informatie over reiniging van inductie-units

 

Een gezond binnenklimaat

Inductie-units worden vanwege verschillende voordelen vaak gebruikt in grotere gebouwen zoals kantoren, hotels en op luchthavens. Inductie-units bieden een laag geluidsniveau, zijn energiezuinig en brengen geringe onderhoudskosten met zich mee. Daarnaast zijn er diverse inbouwmogelijkheden zodat ze geschikt zijn voor elke situatie.

Het is belangrijk om inductie-units op tijd te laten reinigen wanneer men een gezond binnenklimaat nastreeft. Onderhoud en reiniging van de buitenkant van een inductie-unit en het centrale luchtbehandelingssysteem komt vaak voor. Ook is het belangrijk de binnenkant (lamellen) van een inductie-unit te reinigen, omdat daar zich het meeste vuil ophoopt. Het komt weleens voor dat de lamellen onder het fijnstof en bacteriën zitten die niet met het blote oog zichtbaar zijn. In dat geval is het noodzakelijk om inductie-units ook te laten desinfecteren.

Voordelen van een gezond binnenklimaat

  Minder verlies van productiviteit
  Minder last van hoofdpijn
  Minder ziekteverzuim
  Geen luchtwegklachten meer
 Minder werkstress onder personeel

Hoe vaak moeten inductie-units gereinigd worden?

Wij raden u aan om inductie-units / fan coil units minimaal eenmaal in de 2 jaar volledig technisch te laten reinigen en eventueel desinfecteren. Vervuilde units zijn met het blote oog te herkennen. Vervuiling die echter voor gezondheidsrisico’s zorgt, is vaak niet optisch zichtbaar en vormt daarom een groot risico. Wanneer u niet zeker weet of de inductie-units onderhoud nodig hebben, kunt u het beste contact met ons opnemen zodat wij een specialist bij u langs kunnen sturen.

Werking van inductie-units

Inductie-units zijn altijd aangesloten op een luchtkanaal dat in verbinding staat met een luchtbehandelingskast. Via de luchtkanalen wordt er direct lucht in de inductie-unit geblazen waar het vervolgens terechtkomt in de zogenaamde mengkamer.

De unit zuigt vervolgens lucht aan uit de ruimte, deze lucht komt langs een koelbatterij en mengt zich op zijn beurt weer met toegevoerde frisse lucht in de mengkamer. Dit zorgt ervoor dat de lucht nog verder afkoelt. Tenslotte verlaat de lucht die nu op de gewenste temperatuur is de inductie-unit via de ‘nozzles’ die aan beide zijden van een (plafond) inductie-unit te vinden zijn.

Onderhoud bij Alpha Ventilatie

Wanneer u inductie-units laat reinigen bij Alpha Ventilatie bent u er zeker van dat deze weer volledig schoon zijn en weer naar behoren functioneren.

Alpha Ventilatie is de specialist in het reinigen en onderhouden van ventilatiesystemen. Met onze experts die jarenlang ervaring hebben in het vak zorgen we ervoor dat uw ventilatiesysteem weer perfect functioneert. U kunt bij Alpha Ventilatie ook terecht voor:

  • Mechanische ventilatie onderhoud
  • WTW unit onderhoud

Onze klanten aan het woord

Wij hechten veel waarde aan de ervaring van onze klanten. Pas als onze klanten 100% tevreden zijn, zijn wij dat ook.

bekijk alle beoordelingen

Vrijblijvend adviesbezoek?

Bent u benieuwd of de inductie-units / fan coil units in uw pand technische reiniging of onderhoud nodig hebben? Neem dan contact met ons op. Wij komen vrijblijvend bij u langs om u te voorzien van passend advies en een offerte op maat.

Uiteraard is het ook mogelijk om telefonisch of via de mail een offerte aan te vragen.