Mechanische ventilatie onderhoud

Uw ventilatiesysteem heeft grote invloed op verschillende factoren binnen uw huis, waardoor het erg wenselijk is dat het systeem goed werkt en blijft werken. Wanneer het systeem niet naar behoren werkt, wordt het overtollige vocht in uw huis niet goed afgevoerd en kunnen schimmels en bacteriën zich nestelen. Dit is vervelend voor uw huis, maar natuurlijk ook niet goed voor uw gezondheid. Als het systeem meer dan twee jaar niet is onderhouden, neemt de werking van het ventilatiesysteem zelfs al met meer dan 20% af. 

Waarom Alphaventilatie.nl

  Beschikbaar in het weekend
  Zeer veel ervaring
  Landelijk actieve dekking
  Onderhoud al vanaf €90,-
  Onze klanten geven ons een 9,5/10

Eenmalige onderhoud

Voor een optimaal binnenklimaat is het belangrijk om uw mechanische ventilatiesysteem minimaal éénmaal in de vijf jaar volledig te laten onderhouden

Eenmalige onderhoud € 175,-

Ervaring van anderen

Snel,efficiënt en vriendelijke ho…(10/10)

Dankzij Alpha Ventilatie slape…(10/10)

Prima service, goede tips, dui…(10/10)

Meer reviews lezen

Waarom onderhouden?

  Voorkom gezondheidsklachten
  Verleng de levensduur van uw MV
  Bespaar op uw energiekosten

Let op: Producten als muurverf, drukwerk en textiel kunnen ook stoffen bevatten die niet goed zijn voor uw gezondheid wanneer u deze inademt. Het belang van een goed werkende mechanische ventilatie wordt dan ook vaak onderschat.

 

Zeer veel ervaring  Landelijke dekking  Onze klanten geven ons een 9,5/10

 

mechanische ventilatie laten onderhouden

Mechanische ventilatie onderhoud: wat houdt dit in?

Bij mechanische ventilatie zijn er drie belangrijke onderdelen die de benodigde aandacht horen te krijgen:

  1. De afzuigpunten/afzuigventielen
  2. De mechanische ventilatiebox
  3. De ventilatiekanalen

Het is vooral belangrijk dat deze onderdelen op tijd schoongemaakt worden zonder dat het systeem uit balans raakt.

Zo moet de afstelling van de afzuigventielen hetzelfde blijven en is het bij de reinigen van de ventilatiebox belangrijk dat het systeem niet uit balans raakt.
De ventilatiekanalen zijn enkel te reinigen met speciale apparatuur die vrij prijzig en gevoelig is, waardoor het aan te raden is dit uit te besteden.

Iedere twee jaar onderhoud aan uw mechanische ventilatie is optimaal

Wanneer u iedere twee jaar onderhoud verricht aan uw ventilatie weet u zeker dat u geniet van een optimale werking van uw ventilatiesysteem. Bij het onderhouden kunt u kiezen voor klein onderhoud en groot onderhoud. Het is optimaal om klein onderhoud en groot onderhoud af te wisselen. Dit komt er in de praktijk op neer dat klein onderhoud iedere twee jaar wordt uitgevoerd en groot onderhoud iedere vier jaar.

Met de genoemde onderhoudstermijnen voorkomt u ernstige vervuiling van het systeem en hebben vocht, schimmels en bacteriën geen kans om uw huis of uw gezondheid schade te berokkenen.

Wat is het verschil tussen groot onderhoud en klein onderhoud aan uw mechanische ventilatie?

Bij het uitvoeren van klein onderhoud aan het ventilatiesysteem, worden de afzuigventielen schoongemaakt samen met de gehele mechanische ventilatiebox. Dit zijn namelijk de onderdelen van het systeem die het snelst vervuild raken, terwijl dit directe impact op de werking van het systeem heeft.

Bij groot onderhoud worden naast de afzuigventielen en ventilatiebox ook de ventilatiekanalen volledig van binnen gereinigd. Wij doen dit door middel van de roterende borstelmethode waarmee al het vuil in de ventilatiekanalen wordt los geborsteld en afgezogen.

Verstoppingen zijn hiermee direct opgelost waardoor het systeem weer optimaal functioneert.

Kan ik zelf mijn mechanische ventilatie onderhouden?

Klein onderhoud kunt u eventueel zelf verrichten. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat u een beetje handig en voorzichtig bent, zodat u niet het systeem om zeep helpt.

Wanneer u besluit om zelf klein onderhoud te verrichten, zorg er dan in ieder geval voor dat de afstelling van het systeem hetzelfde blijft en dat de ventilatiemotor niet uit balans raakt. Als u meer wilt lezen over het zelf onderhouden van uw mechanisch ventilatiesysteem, bezoek dan onze pagina: zelf reinigen

Voor groot onderhoud is het wel aan te raden om een professional in te schakelen die met de juiste apparatuur aan het werk gaat voor u.

alpha ventilatie is werkzaam door heel nederland

Het werkgebied van Alpha Ventilatie

Bekijk hieronder het werkgebied van Alpha Ventilatie. Wij zijn actief in heel Nederland. Wij rekenen over het algemeen geen voorrijkosten. Voor Utrecht geldt dit altijd, voor de overige regio’s geldt ook geen voorrijkosten mits wij de afspraak in samenspraak met u vrij kunnen inplannen. Bekijk de pagina voorrijkosten om direct te zien waar u aan toe bent.

Regio Noord-Holland

Amsterdam
Amstelveen
Haarlem
Purmerend
Zaandam
Hoofddorp
Den-Helder
Alkmaar
Hoorn
Beverwijk

Regio Zuid-Holland

Alphen a/d rijn
Den-Haag
Dordrecht
Gouda
Leiden
Rotterdam
Zoetermeer
Bodegraven

Regio Gelderland

Apeldoorn
Arnhem
Barneveld
Doetinchem
Ede
Harderwijk
Nijmegen
Overbetuwe
Zutphen

Regio Brabant

Breda
Den-Bosch
Eindhoven
Helmond
Oss
Tilburg

  Alle reviews