Itho RFT Zender

Artikelnummer: 536-0124

De Itho RFT zender kunt u gebruiken als (vervanger voor) een driestandenschakelaar met timer-functie. De Itho RFT zender werkt alleen op Itho ventilatieboxen met de typeaanduiding CVE RFT. Door gebruik te maken van deze RFT zender kan de ventilatie-box in drie verschillende standen worden gezet:

1. Laag
2. Midden
3. Hoog

De vaste driestandenschakelaars in een woning zijn vaak te vinden in de keuken. De RFT zender is een zender die vrijwel overal gemakkelijk te plaatsen is omdat deze draadloos is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een wc of badkamer. De RFT zender kunt u ook combineren met de vaste driestandenschakelaar. Wanneer de vaste driestandenschakelaar op stand 3 staat en de RFT zender vervolgens op stand 2 wordt gezet, geldt dat de ventilatiebox op stand 2 verder zal draaien.

Wanneer u gebruik maakt van de timer-functie geeft de RFT-zender een signaal door aan de ventilatie-box. De ventilatie-box wordt vervolgens voor een bepaalde tijd (+10 minuten) op de hoogste stand gezet waarna deze vervolgens weer schakelt op lage stand.

U kunt de tijdsduur van de timer-functie zelf bepalen door gebruik te maken van de +10 knop. Met behulp van deze knop kan de ventilatie-box tot maximaal 30 minuten automatisch geschakeld worden.

1 maal drukken: +10 minuten
2 maal drukken: +20 minuten
3 maal drukken: +30 minuten

U kunt de timer-functie ook handmatig uitschakelen door zelf op één van de drie standen te drukken. De timer-functie zal dan permanent uitgeschakeld worden.

De Itho RFT zender werkt op batterijen. Deze batterijen gaan in gemiddeld tot wel 10 jaar mee aangezien er bijvoorbeeld geen LED lampje brand voor een aanduiding.

specificaties

  • Aansluiting: Batterijen
  • Geschikt voor vraaggestuurde ventilatie: Ja
  • Aantal standen: 3
  • Timer-functie: Ja
  • Achteraansluiting: Nee
  • Energielabel: B