Nu bij Alpha Ventilatie

Itho Daalderop: Vincent 

Vincent is dé warmtepomp voor verduurzaming van de bestaande bouw. Met Vincent is het mogelijk om zonder een buitendeel toch fors het gasverbruik te reduceren. Door zijn beperkte omvang past hij vaak prima naast de cv-ketel in de bestaande bouw.

Voordelen op een rij

Vincent kan ook koelen!

Vincent kan naast het verwarmen van de woning en het maken van warm tapwater, ook de woning koelen.

De binnentemperatuur kan zo effectief met een aantal graden worden verlaagd, wat een stuk behaaglijker aanvoelt tijdens zeer warme dagen. Koeling is alleen beschikbaar met het type V45 Combi.

Veelgestelde vragen

Is Vincent geschikt voor mijn appartement?

Helaas is het momenteel nog niet mogelijk om Vincent te plaatsen in appartementen. Vincent heeft luchtkanalen die naar buiten leiden, maar vanwege eigendomsrechten van het dak is dit vaak niet te organiseren.

Wanneer kan ik verwachten dat Vincent geleverd wordt?

Momenteel wordt Vincent beperkt geproduceerd en geïnstalleerd. Er worden in de fabriek in Tiel voorbereidingen getroffen voor grootschalige productie. Op dit moment is de levertijd van Vincent gemiddeld 8-12 maanden na bestelling en installatie. Om verzekerd te zijn van een exemplaar, kunt u alvast een pre-order plaatsen en een plekje reserveren.

Wat voor constructie komt er op het dak

We hebben de dakdoorvoer aangepast zodat de luchtstromen die naar binnen en buiten worden geblazen zo min mogelijk geluid produceren. Dit is bereikt door het gebruik van hoogwaardig geluiddempend materiaal aan de binnenzijde. De zichtbare dakunit heeft een afmeting van ongeveer 86 cm breed, 56 cm lang en 43 cm hoog, en kan in verschillende posities worden geplaatst, zowel in portrait als landscape.

Dakopbouw

Hoeveel kwh verbruikt Vincent?

Het verbruik van een warmtepomp kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het huis, de isolatie van het huis, het gebruik van de warmtepomp en de omgeving waarin het huis is gelegen. Over het algemeen verbruikt een hybride warmtepomp tussen de 1.000 en 3.000 kilowattuur (kWh) per jaar voor een gemiddeld huishouden. Het is echter belangrijk om op te merken dat dit slechts een ruwe schatting is en het verbruik hoger of lager kan zijn afhankelijk van de specifieke omstandigheden.

Hoeveel energie kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Hoeveel energie kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Dit is per huis verschillend. Er zijn meerdere factoren waar u mee te maken heeft, denk hierbij aan: het type huis, weeromstandigheden, isolatie, verwarmingssystemen en ventilatie.

Tijdens het adviesbezoek zal onze adviseur bepalen of uw woning voldoet aan de eisen om een hybride warmtepomp te kunnen installeren.

Een goed geïsoleerde woning kan tot wel 70% per jaar besparen op gas. Bekijk hieronder een voorbeeldberekening bij een gemiddelde hoekwoning (huishouden met drie personen) en een hybride warmtepomp met een vermogen van 5 kW.

Apparaat Energieverbruik per jaar Energiekosten per jaar 
hr-ketel 1.450 m3 gas en 1900 kWh € 3.850
hybride warmtepomp met hr-ketel 750 m3 gas + 1.600 kWh per jaar € 2.300

Besparing met een hybride warmtepomp per jaar: € 1550

Bij de besparing gaan we uit van een energieprijs van 2 euro/m3 gas en 50 cent/kWh. De huidige energieprijzen zijn nog een stuk hoger. Een gemiddelde hybride warmtepomp is op dit moment dus binnen 2 tot 3 jaar volledig terugverdiend (afhankelijk van de energieprijzen).

Wat kost een hybride warmtepomp?

Wat kost een hybride warmtepomp?

Dit is geheel afhankelijk van het type hybride warmtepomp en uw woning. Bekijk hieronder een overzicht van de gemiddelde kosten.

Genoemde tarieven zijn inclusief btw en installatie. De subsidie gaat nog van de prijs af. Het kan zijn dat de subsidie in 2023 wijzigt.

Apparaat Prijs
Hybride warmtepomp 5 kW zonder nieuwe cv-ketel € 5.000 –
€ 7.500
Hybride warmtepomp 5 kW met nieuwe cv-ketel € 7.000 –
€ 9.500
Subsidie warmtepomp 5 kW (2022) € 2.250 –
€ 2.700
Hoe zit het met subsidies?

Na afloop van de werkzaamheden ontvangt u een factuur per e-mail. Deze factuur kunt u gebruiken om een subsidie aan te vragen. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type hybride warmtepomp. U kunt via het RVO een subsidie aanvragen. Daarnaast ontvangt na afloop een handige handleiding waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd.

Mocht u er zelf alsnog niet uitkomen zal ons team u hierbij ondersteunen.

Subside bedragen 2023:
€ 2.250 tot € 2.700

Maakt een Hybride warmtepomp veel lawaai?

Maakt een hybride warmtepomp lawaai?

Een hybride warmtepomp maakt zeker geluid, afhankelijk van het type wat geïnstalleerd wordt. Echter kan het geluid tot een minimum beperkt worden door een goede installatie. Een gemiddelde warmtepomp produceert 40-50 dB geluid. Er zijn stillere warmtepompen, echter ligt de investering een stuk hoger.

Ik heb een andere vraag

Alles over hybride warmtepompen

Wilt u meer weten over de werking, soorten, kosten, subsidies, installatie van een hybride warmtepomp? Ga da naar onze speciale pagina over de Hybride warmtepomp.

Bekijk mogelijkheden

Meer informatie?

Vincent is zowel in de bestaande bouw als nieuwbouw geschikt. Bekijk ook de brochures voor alle specificaties.

Brochure bestaande bouw Brochure nieuwbouw

Over ons

Alpha Ventilatie zorgt voor een gezond en fris binnenklimaat. Wij zijn gespecialiseerd in het aanleggen, onderhouden en inspecteren van warmtepompen. Daarvoor hebben wij niet alleen de allerlaatste technieken, maar ook de juiste mensen met vakkennis in huis.

Alpha ventilatie is dit jaar FD Gazelle en behoort daarmee tot één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland!

Partner

Wij werken samen met en zijn tevens officieel dealer van Itho Daalderop

Itho Daalderop Logo

Mogelijkheden bij Alpha Ventilatie

Mogelijkheden bij Alpha Ventilatie

Wij zijn actief in heel Nederland

Persoonlijk adviesbezoek

Advies op maat

Tijdelijk Gratis € 199,-

Een warmtepomp begint met juiste informatie en advies op maat. Ontvang € 199,- cashback bij installatie!


Adviseur op bezoek
Toetsing geschiktheid woning
Advies geschikte warmtepomp
Uitgebreid besparingsrapport
Offerte op maat

Afspraak maken

Geen adviesbezoek,
maar wel interesse?

Hou mij op de hoogte!

De revolutionaire hybride warmtepomp van Itho is vanaf 2023 in een beperkte oplage beschikbaar. Interesse? Meld u aan.


Meld u aan om een warmtepomp te reserveren*.

*Aanmelding garandeert geen levering maar vergroot de kans aanzienlijk. De mogelijkheden en beschikbaarheid worden in het derde kwartaal van 2023 getoetst.

Aanmelden op wachtlijst
Vincent Itho Warmtepomp