Heeft u nog vragen? 

Vul onderstaand formulier in

Checklist voorbereiding

Het is bijna zover! Onze monteur komt binnenkort bij u langs.
We zouden het erg op prijs stellen als u even de tijd neemt om onderstaande punten volledig door te nemen. 

Neem contact met ons op bij onduidelijkheden of vul onderstaand formulier in.

Naar formulier

1. Controleer of uw systeem daadwerkelijk een centraal mechanisch ventilatiesysteem is en geen WTW unit, dakventilator, buisventilator of badkamer-toilet ventilator. 

Voorbeelde oude ventilatieboxen

Voorbeelden mechanische ventilatie

2. Wilt u er voor zorgen dat alle ventielen toegankelijk, bereikbaar en te verwijderen zijn voor de monteur. Wanneer we deze verwijderen en de ventielen vastzitten kan dit schade veroorzaken, dat willen we natuurlijk voorkomen! Let op: we zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade bij het verwijderen van vastzittende ventielen. Onze engineer zal melden als een ventiel vastzit.

afvoerventiel

Voorbeeld van een ventiel (rooster)

3. In oudere woningen is het ventilatiesysteem soms geplaatst boven een trapgat. Wanneer dit het geval is, kunt u ons een foto sturen. Wij maken dan een offerte op maat. Gelieve dit van tevoren aan te geven via het formulier.

Ventilatiebox boven trapgat

4. Is er parkeergelegenheid? Het is belangrijk dat wij binnen een straal van 50 meter kunnen parkeren. Onze monteurs moeten namelijk een heleboel materiaal meenemen. Heeft u zelf parkeerplaatsen? Dan is het fijn als u deze bezet kunt houden.

Houd een plekje voor ons vrij 🙂

5. Onze monteurs zijn groot en sterk maar hebben natuurlijke wel een bepaald bereik. We kunnen werkzaamheden uitvoeren op maximaal 2,7 meter hoogte. Ligt de ventilatiebox of kanalen hoger? Dan is het handig dat wij dit weten. In dat geval kunnen we kijken of we ander materiaal mee kunnen nemen.

Extra ruimte is altijd prettig!

6. Het is handig als er geen spullen of andere materialen voor de ventilatiebox staan. Denk hierbij aan een wasmachine, droger, kleding etc. Het is makkelijker als dit van te voren geregeld wordt, zodat onze monteur niet hoeft te wachten.

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Vragenformulier

Heeft u naar aanleiding van onze checklist nog vragen? Vul dan onderstaand formulier zo volledig mogelijk in. Wij zullen binnen 1 werkdag contact met u opnemen.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.

  Belangrijke mededeling

  Onze monteurs worden elke dag zorgvuldig ingepland per regio. Wanneer onze monteur om één van de hierboven genoemde redenen geen werkzaamheden kan uitvoeren, loopt de volledige planning van de dag in de soep. 

  Daarom is het belangrijk dat u alle punten zorgvuldig doorneemt en hier rekening mee houdt.

  Wanneer op locatie blijkt dat de monteur geen werkzaamheden kan uitvoeren, zijn wij helaas genoodzaakt om een annuleringsfee
  á € 79 in rekening te brengen. Dit bedrag kunt u ter plekke pinnen bij onze monteurs.

  In de volgende gevallen geldt er ook een annuleringsfee à € 79

  • Wanneer u op de afgesproken dag en tijdstip niet thuis bent en hierdoor de afspraak mist, u ontvangt een factuur per e-mail.
  • Wanneer u de afspraak te laat annuleert (minimaal 48 uur van tevoren). Mocht u onverhoopt verhinderd zijn of als u wijzigingen wilt doorgeven, verzoeken wij u contact op te nemen met ons.

  Hulp nodig of vragen?
  Mail naar: support@alphaventilatie.nl
  Klantenservice

  Algemene voorwaardenPrivacy •  Disclaimer

  © Alpha Ventilatie B.V.