Maak alvast kennis met de extra opties die u bij onze monteurs kunt afnemen.

Onze monteur heeft alle benodigdheden bij zich en kan één van de hieronder genoemde mogelijkheden ter plaatse leveren en zo nodig installeren. Vraag onze monteur(s) ter plaatse gerust naar de hieronder genoemde mogelijkheden.

Druk op één van de diensten voor meer informatie.

Vervangen oude ventilatiebox

Tarief: 324,- (dit tarief komt er extra bij)

Onze monteur kan uw oude ventilatiebox direct ter plaatse vervangen nadat de ventilatiekanalen volledig zijn gereinigd. Dit is aan te raden wanneer uw ventilatiebox 15 jaar of ouder is. Wanneer dit het geval is kunt u met de huidige energietarieven tot wel € 150 per jaar besparen op uw energierekening. Laat u adviseren door de monteur ter plekke.

Mechanische Ventilatie Zehnder

Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn ventilatiebox vervangen?
  • Als uw ventilatiebox 15 jaar of ouder is
  • Wanneer uw ventilatiebox niet meer of slechts gedeeltelijk werkt
  • Wanneer uw box veel meer lawaai maakt dan normaal

Een gemiddelde box gaat 15 jaar mee. Na 15 jaar begint de box meestal ook met het maken van lawaai. Wanneer u merkt dat de unit meer geluid begint te maken dan u gewend bent, werkt het systeem ook een stuk minder efficiënt waardoor uw energiekosten al snel zullen oplopen.

Daarnaast is de kans groot dat u nog een oude wisselstroom systeem heeft. Oude ventilatiesystemen werken namelijk vaak met wisselstroom (AC). Wanneer dit het geval is kunt u direct €50,- tot wel €80,- per jaar besparen op uw energierekening. Dit betekent dat u een nieuwe box binnen 3 jaar hebt terugverdiend Voor de gehele levensduur gaat dit over meer dan €1200,-.

Wat kan ik besparen?

Dit is afhankelijk van uw huidige mv box. Wanneer de mv box werkt op wisselstroom, te herkennen aan AC, zal dit snel kunnen oplopen tot wel € 250 per jaar. De kans is groot dat het gaat om een wisselstroom motor.

Wanneer de box werkt op gelijkstroom, zal de besparing wel een stuk lager liggen. Denk hierbij aan: € 80 per jaar.

Behoud ik mijn huidige schakelaar?

De meeste woningen in Nederland met mechanische ventilatie hebben een twee- of driestandenschakelaar.

Indien de huidige schakelaar werkt, kunnen wij deze in 99% van de gevallen overzetten op de nieuwe mv box. Het kan ook zijn dat u op dit moment draadloze bediening heeft. Afhankelijk van het type kan dit overgezet worden op een nieuwe box. Dit is vaak het geval bij nieuwere systemen van Buva, Itho en Zehnder.

Desinfectie van de kanalen

Tarief: 40,-

Door middel van verneveling/spray van Kenolox desinfectiebehandeling kunnen wij uw ventilatiesysteem met de daarbij behorende kanalen volledig reinigen en ontsmetten. Hierbij kunnen wij de hierin aanwezige micro-organismen, zoals virussen die ook aanwezig zijn in aerosolen, 100% elimineren.

Veelgestelde vragen

Wat is Kenolox?

Kenolox is een ontsmettingsmiddel op basis van melkzuur en waterstofperoxide met een erg snelle werking. Kenolox is een krachtige virusbestrijder en desinfectiemiddel.

Het is een zogenaamde “full-spectrum” virus bestrijding. Het product is getest op virucidale activiteit volgens de richtlijnen die de European Chemicals Agency (ECHA), een agentschap van de Europese Unie, heeft opgesteld voor biocidenverordening (BPR). Hiermee is bewezen dat bij juist gebruik virussen effectief vernietigd of geïnactiveerd worden.

Is desinfectie veilig?

Kenolox is goedgekeurd voor ruimtedesinfectie d.m.v. verneveling (fogging). De specifieke procedure voldoet aan de recentste/strengste EN-normen voor bactericide, virucide en levuricide activiteit en is daarmee veilig en daarnaast materiaalvriendelijk. De residuen veroorzaken geen schade.

Werkt desinfectie tegen Corona

Kenolox wordt sterk aanbevolen voor het vernietigen van COVID-19 op verschillende oppervlaktes waaronder ventilatiesystemen en kanalen.

Nieuwe afzuigventiel(en)

Tarief: 15,- p/stuk

Het ventilatieventiel is uitgevoerd in hoogwaardig kunststof in de kleur wit RAL 9010. Voor bevestiging zijn drie klemveren aangebracht en voor afdichting een schuimrubber ring. Dit ventilatieventiel van Zehnder Stork is voorzien van rubberen montagering voor luchtdichte en snelle montage.

Het ventiel is traploos instelbaar voor de gewenste luchthoeveelheid en heeft het een laag eigen geluidsniveau.  Onze monteur zorgt ervoor dat de ventiel juist wordt ingeregeld.

Nieuwe afzuigpunt

Tarief: 60,- 

Het aanleggen van een volledig nieuw afzuigpunt. Dit is uitermate geschikt wanneer uw ventilatiebox in dezelfde ruimte hangt waar uw wasmachine en wasdroger staan. Een goed werkende afzuiging in dergelijke ruimtes is belangrijk omdat er veel vocht vrijkomt. De meeste woningen hebben geen afzuiging in deze ruimte(s). Ook toe te passen wanneer er met de huidige afzuigpunten, de ventilatiebehoefte (volgens het Bouwbesluit) niet bereikt kan worden.

Geluiddempende akoestisch geïsoleerde buis

Tarief: 35,-

Indien de ruimte toereikend is kan onze monteur een flexibele geluiddempende slang bevestigen aan de nieuwe ventilatiebox. Dit zorgt ervoor dat de geluidsuitstraling naar de woning en verschillende verblijfsruimten geminimaliseerd wordt.

Hulp nodig of vragen?
Bel ons op 088-1238700
Klantenservice

Algemene voorwaardenPrivacy •  Disclaimer

© Alpha Ventilatie B.V.