Doordat Amber een grote ventilator gebruikt, hoeft de ventilator minder snel te draaien om warmte uit de aangezogen lucht te halen. Minder snel draaien betekent minder geluid.
Het energieverbruik van een warmtepomp kan variëren en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van de woning, de isolatie, het gebruikspatroon van de warmtepomp en de lokale omstandigheden. Over het algemeen verbruikt een hybride warmtepomp gemiddeld tussen de 1.000 en 3.000 kilowattuur (kWh) per jaar voor een doorsnee huishouden. Bedenk wel dat dit slechts een ruwe schatting is, en het daadwerkelijke verbruik kan hoger of lager uitvallen, afhankelijk van de specifieke situatie.
Momenteel wordt Amber beperkt geproduceerd en geïnstalleerd. Er worden in de fabriek in Tiel voorbereidingen getroffen voor grootschalige productie. Op dit moment is de levertijd van Amber gemiddeld 3 maanden na bestelling.
Hoeveel energie kan ik besparen met een warmtepomp?
Het exacte bedrag aan energiebesparing dat je kunt realiseren met een warmtepomp hangt af van verschillende factoren, waaronder het type warmtepomp, de efficiëntie ervan, de omstandigheden van je huis, en je huidige verwarmingssysteem. Vraag een adviesbezoek bij ons aan voor een nauwkeurige berekening.
Over het algemeen kan een warmtepomp echter aanzienlijke energiebesparingen opleveren in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen die op gas of elektriciteit werken.
Hier zijn enkele van de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de energiebesparing met een warmtepomp:
Type warmtepomp
Er zijn verschillende soorten warmtepompen, waaronder lucht-lucht, lucht-water, en grond-water warmtepompen. Elk type heeft zijn eigen efficiëntie en besparingspotentieel.
Isolatie
Een goed geïsoleerd huis zal beter presteren met een warmtepomp, omdat er minder warmteverlies is. Warmtepomp efficiëntie: Hoe efficiënter de warmtepomp is, des te meer energiebesparing je kunt verwachten. Huidig verwarmingssysteem: Als je overstapt van een verouderd, minder efficiënt verwarmingssysteem naar een warmtepomp, zul je waarschijnlijk aanzienlijk besparen.
Gebruikspatroon
Jouw gebruik van de warmtepomp en je instellingen spelen ook een rol in de energiebesparing.
Klimaat
Het klimaat waarin je woont heeft invloed op de prestaties van de warmtepomp, vooral bij lucht-lucht warmtepompen.
Maakt een warmtepomp lawaai?
Een warmtepomp maakt zeker geluid, afhankelijk van het type wat geïnstalleerd wordt. Echter kan het geluid tot een minimum beperkt worden door een goede installatie. Een gemiddelde warmtepomp produceert 40-50 dB geluid. Er zijn stillere warmtepompen (zoals de Amber van Itho Daalderop).
Na afloop van de werkzaamheden ontvangt u een factuur per e-mail. Deze factuur kunt u gebruiken om een subsidie aan te vragen. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type warmtepomp. U kunt via het RVO een subsidie aanvragen. Daarnaast ontvangt na afloop een handige handleiding waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd.
Mocht u er zelf alsnog niet uitkomen zal ons team u hierbij ondersteunen.