Reminder: Klein onderhoud

Het is inmiddels weer tijd voor klein onderhoud. We zijn in 2017 voor het laatst bij u geweest. Maak direct online een afspraak of laat ons terugbellen op een ander tijdstip. Wanneer u nu een online afspraak maakt ontvangt u direct €15,- korting op de kleine onderhoudsbeurt.

Waarom Klein onderhoud?

  Ventilatiesysteem gaat langer mee
  Voor een optimaal binnenklimaat
  Tussentijdse controle

Online afspraak maken

Maak hieronder gemakkelijk in drie stappen een online afspraakverzoek voor klein onderhoud. Is uw voorkeursdatum volgeboekt? Bel dan: 088-1238700 of App ons 06-47295549 [bookly-form category_id=”16″ hide=”categories,staff_members,date,week_days,time_range”]

Wat houdt Klein onderhoud in?

Bij mechanische ventilatie:

 • Reinigen ventilatiebox
 • Controle ventilatiebox
 • Motor vervangen ook mogelijk
 • Ventilatieadvies

Bij WTW Units:

 • Reinigen WTW unit
 • Controle WTW unit
 • Desinfectie WTW unit
 • Reinigen afzuigpunten
 • Ventilatieadvies

methode van reiniging

Methode Borstelreiniging

Bij Alpha Ventilatie maken wij gebruik van roterende borstels die door middel van een flexibele slang in de kanalen worden gebracht. De roterende borstel zorgt ervoor dat al het vuil in de kanalen los komt te zitten. Voor het afvoeren van losgekomen vuil wordt er een krachtig afzuigsysteem aangesloten op de ventilatiebox die direct al het vuil wegzuigt zodat de kanalen weer volledig schoon zijn. Op deze manier kunt u genieten van een goed werkend ventilatiesysteem en van een gezond binnenklimaat.

Voordelen van reiniging door middel van roterende borstel

  Snel resultaat
  Professionele reiniging
  Verwijdert al het vuil uit de kanalen

Wist u dat u gezondheidsklachten kunt krijgen door een ongezond binnenklimaat? Simpele klachten (hoesten, niezen) verdwijnen meestal wanneer u de ruimte verlaat of als u extra ventileert en lucht.

Wanneer u uw mechanische ventilatie niet op tijd laat reinigen…

Uw ventilatiesysteem raakt na verloop van tijd vol met opgehoopt vuil en vocht wat direct een aantal gevolgen met zich meebrengt. De drie belangrijkste gevolgen om rekening mee te houden zijn:

 • Afname van de werking van uw ventilatiesysteem
  Doordat de luchtstroom van het systeem belemmerd wordt door opgehoopt vuil neemt de effectiviteit van het systeem drastisch af.
 • Gezondheidsklachten
  Doordat er meer vocht en vuil in de lucht blijft hangen, krijgen bacteriën en schimmels meer kans om zich te ontwikkelen. Dit is zeer ongezond en leidt in veel gevallen tot gezondheidsklachten. Daarnaast is er een toename van pollen en stof waardoor allergische mensen meer last ondervinden.
 • Verhoging van energiekosten
  Doordat de luchtvochtigheid in de woning toeneemt is de temperatuur moeilijker te beïnvloeden. Dit betekent dat de verwarming harder moet werken om een aangename temperatuur te realiseren. Daarnaast gaat de ventilatiebox ook harder werken om alsnog zo goed als mogelijk te functioneren waardoor deze meer elektriciteit verbruikt.

Uw ventilatiesysteem heeft dus veel invloed op de kwaliteit van leven in uw huis!
Een ventilatiesysteem werkt na 2 jaar zonder onderhoud al 20% tot 30% minder effectief waardoor het binnenklimaat rap achteruit gaat.