Mechanische ventilatie reinigen regio Zuid-Limburg

Bij Alpha Ventilatie kunt u terecht voor het laten reinigen of vervangen van uw mechanische ventilatie in de provincie Zuid-Limburg. Wij rekenen geen voorrijkosten. Alle tarieven zijn all-in!

Maak direct een online afspraak of neem telefonisch contact met ons op.

Waarom Alphaventilatie.nl

 Alpha Ventilatie staat voor kwaliteit
  Ervaren servicemonteurs
 Inspecties & oplossingen op maat

alpha ventilatie wagen laden

Geen voorrijkosten

Wij streven ernaar om zo effectief en efficiënt mogelijk te plannen. De planning gaat op regionale basis zodat wij zo min mogelijk hoeven te reizen. Dit is niet alleen fijn voor onze monteurs, maar ook prettig voor het milieu. Dankzij onze efficiënte planning zorgen wij ervoor dat er minder uitstoot van stikstof plaatsvindt. Mocht u een spoed afspraak willen plannen of uw afspraak valt buiten onze reguliere planning, dan kunnen er eventueel kosten in rekening gebracht worden die natuurlijk vooraf besproken worden.

Ervaring van anderen

Goed meegedacht, netjes gew…(10/10)

Zeer bekwaam personeel. Gin…(10/10)

Meer reviews lezen

Waarom ventilatie reinigen of vervangen?

  Voorkom gezondheidsproblemen
  Voorkom extra onderhoudskosten
  Verlaag uw energiekosten

Let op: Oude mechanische ventilatiesystemen raken snel uit balans en verbruiken jaarlijks meer energie dan een wasmachine en een koelkast bij elkaar! 

Zuid-Limburg

Regio’s waar wij actief zijn

Bekijk hieronder een aantal plaatsen waar wij onder andere actief zijn. Uiteraard kunt u ook bij Alpha Ventilatie terecht wanneer u in één van de omringende regio van de onderstaande plaatsen woont.

Regio Zuid-Limburg

Maastricht
Venlo
Sittard-Geleen
Heerlen
Roermond
Weert
Kerkrade
Venray
Gemeente Peel en Maas
Gemeente Horst aan de Maas
Landgraaf

Direct online een afspraak maken?

Via onze website bieden wij de mogelijkheid om gemakkelijk online een afspraak in te plannen. U ziet direct welke data en tijden nog beschikbaar zijn. In sommige gevallen kunnen wij zelfs vandaag nog bij u terecht.
Bel ons: 088-1238700 voor meer info.

Waarom is reiniging belangrijk?

Door verschillende activiteiten in huis zoals wassen, douchen, koken en ademen, bent u genoodzaakt de mechanische ventilatie tijdig te laten onderhouden zodat u verzekerd bent van een gezond binnenklimaat. Tijdens al deze activiteiten komt er namelijk vocht vrij wat in uw huis blijft hangen. Dit kan op de lange termijn gezondheidsproblemen opleveren. Daarnaast is een vochtige omgeving de ideale broedplaats voor schimmels en bacteriën.

Ook bij verbouwingen en klussen is het belangrijk dat uw mechanische ventilatie naar behoren werkt. Substanties die bijvoorbeeld ontstaan bij het verven worden niet goed afgezogen en daardoor ontstaat er een harde laag binnen in uw kanalen en eventueel in uw mechanische ventilatie.

Wanneer moet ik mijn ventilatiesysteem laten onderhouden?

Hieronder leest u veel voorkomende punten waaraan u kunt herkennen dat uw mechanisch ventilatiesysteem toe is aan onderhoud.

  • Ophoping van stof/vuil (bijvoorbeeld: op het afzuigkap)
  • Bij capaciteit vermindering
  • Bij zwarte ringen rondom het ventiel/roosters
  • 3 tot 5 jaar of langer geen onderhoud
  • Gezondheidsproblemen

Ons advies luidt dan ook om minimaal één keer per twee jaar uw ventilatiesysteem schoon te laten maken. Daarnaast adviseren wij om uw ventilatiekanalen één keer per 4 á 5 jaar te laten reinigen.