Mechanische ventilatie reinigen Rotterdam

Wanneer u opzoek bent naar onderhoud voor uw mechanische ventilatie bent u bij Alpha Ventilatie aan het juiste adres. Door een online afspraak te maken, kunnen wij u zo snel mogelijk helpen.

Wij zijn actief in de gehele regio van Zuid-Holland.

Waarom Alphaventilatie.nl

  Afspraken op korte termijn
  Gecertificeerde servicemonteurs
  Onderhoud al mogelijk vanaf €125,-

Waarom ventilatie reinigen?

  Verleng de levensduur van uw MV
  Voorkom gezondheidsproblemen
  Tot 30% minder energiekosten

Let op: Schimmels groeien vooral op vochtige plekken. Daarom is het belangrijk om vocht in huis te voorkomen.

Ervaring van anderen

Prima service, goede tips, duid..(10/10)

Super netjes afgewerkt en een…(10/10)

Meer reviews lezen

KLEIN ONDERHOUD
€ 125
Bij goed onderhouden ventilatiesytemen
Reinigen ventilatiebox
Controle ventilatiebox
Ventilatieadvies
afspraak maken
kanaalreiniging
€ 160
Alle kanalen worden volledig gereinigd
Reinigen kanalen
Reinigen afzuigpunten
Afstellen MVbox
Ventilatieadvies
afspraak maken

Mechanische ventilatie regio rotterdam

Voorrijkosten

Wij rekenen geen voorrijkosten wanneer uw afspraak in onze reguliere planning past. Mocht het zo zijn dat uw afspraak niet op het gewenste tijdstip ingepland kan worden, dan doen wij ons uiterste best om uw afspraak op een ander tijdstip in te plannen.

Onze monteurs zijn  specialisten op het gebied van reinigen en onderhoud van ventilatiesystemen. Het is ons doel om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van een schoon en fris binnenklimaat.

Overige diensten

Ook hebben onze specialisten ervaring met woningbouwverenigingen, VvE’s, scholen, kantoorpanden, en kinderdagopvang.

Waarom is reinigen belangrijk?

Door onze dagelijkse bezigheden in huis, zoals het gebruik  een droger en een wasmachine, raken de luchtkanalen in een woning snel vervuild. Dit kan ervoor zorgen dat bacteriën en schimmels zich nestelen in kanalen. Deze bacteriën kunnen ervoor zorgen dat u uw badkamer moet renoveren als u bijvoorbeeld geen desinfectie laat uitvoeren. Mocht het zo zijn dat u uw huis al heeft gerenoveerd, zorg dan voor een goed werkend mechanisch ventilatiesysteem. 

De mechanische ventilatie wordt echter vergeten en is toch het middelpunt voor schone lucht in uw huis. Veel huizen hebben een mechanische ventilatie van de jaren 80. Deze verbruikt veel stroom of heeft onvoldoende capaciteit. Denk hierbij aan een besparing van €80,- per jaar wanneer uw mechanische ventilatie ouder dan 15 jaar is en een besparing van gemiddeld €30,- per jaar wanneer u uw mechanische ventilatie niet juist heeft laten onderhouden.

Heeft u astma of een longziekte of aandoening, dan wilt u er verzekerd van zijn dat er schone lucht circuleert in uw huis. De gemiddelde inwoner is vaker of langer ziek door een matig binnenklimaat.

Wanneer moet ik mijn ventilatiesysteem laten reinigen?

  • Stofophoping (op de afzuigkap)
  • Bij afname van afzuigkracht van de ventilatiebox
  • Ratelende of tikkende geluiden vanuit de ventilatiebox
  • Bij 3 tot 5 jaar geen onderhoud
  • Bij schimmel in uw badkamer of wc

Hoe moet ik mijn ventilatiesysteem laten reinigen?

De ventielen worden schoongemaakt en daarom ook gedemonteerd van het plafond. Vervolgens gaat onze monteur met een roterende borstel door uw ventilatiekanaal om alle stoffen en vuilophoping los te borstelen. Deze worden tenslotte afgezogen door uw mechanische ventilatiebox of door onze speciale stofzuiger. Aan het einde van onze service zet de monteur alle ventielen weer terug en stelt deze ook af indien nodig. Uiteraard wordt uw mechanische ventilatiebox ook gereinigd als u heeft gekozen voor groot onderhoud.

Hoe Alpha Ventilatie u ontzorgt in Rotterdam

U kunt gebruik maken van één van onze diensten. Wij bieden onze diensten aan in de gehele regio van Rotterdam. Wanneer u bijvoorbeeld in Schiedam, Ridderkerk, Barendrecht of Capelle aan den IJsel woont kunt u ook bij ons terecht. Wij bieden eenmalig onderhoud aan of op basis van een contract van 2 of 4 jaar. Hierbij kunt u gebruik maken van onze herinneringsservice zodat u verzekerd bent van een gezond binnenklimaat.

Inmiddels hebben wij meer dan 15 jaar ervaring en is elk probleem op te lossen door onze ervaren monteurs.