Mechanische ventilatie reinigen Breda

Als u in Breda woont en op zoek bent naar een specialistisch ventilatiebedrijf, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn actief in Breda en rekenen geen voorrijkosten! Ook wanneer u bijvoorbeeld woont in Etten-Leur, Teteringen of de omgeving van Bavel kunt u bij ons terecht.

Maak direct online een afspraak om uw ventilatiesysteem te laten reinigen of vervangen.

Waarom Alphaventilatie.nl

  100% VCA gecertificeerde monteurs
  Geen voorrijkosten
  99% aanbeveling van onze klanten

Waarom reinigen?

  20% minder energiekosten
  Voorkom gezondheidsklachten
  Voorkom schimmels

Wist u dat? Van de 11.000 liter lucht wat we per dag inademen wordt 75% van de hoeveelheid lucht binnen ingeademd.

Ervaring van anderen

De monteur kwam keurig op..(10/10)

Op de ochtend van afspraken…(10/10)

Prima service, goede tips, dui…(10/10)

Meer reviews lezen

KLEIN ONDERHOUD
€ 125
Bij goed onderhouden ventilatiesytemen
Reinigen ventilatiebox
Controle ventilatiebox
Ventilatieadvies
afspraak maken
kanaalreiniging
€ 160
Alle kanalen worden volledig gereinigd
Reinigen kanalen
Reinigen afzuigpunten
Afstellen MV-box
Ventilatieadvies
afspraak maken

mechanische ventilatie laten reinigen

Waarom mechanische ventilatie reiniging belangrijk is

Het is belangrijk om uw ventilatiesysteem te laten reinigen als u last heeft van eigenaardige geuren. Merkt u dat er vervelende luchtjes blijven hangen in uw woning? Dan is de kans groot dat uw systeem toe is aan een grote onderhoudsbeurt. 

Daarnaast zal een ventilatiesysteem door vervuiling steeds minder goed werken. Tijdens het wassen en drogen van kleding komt er veel vocht en stof vrij waardoor uw ventilatiesysteem sterk vervuild wordt. Dit zorgt ervoor dat de ventilatiebox minder goed kan afzuigen, waardoor het binnenklimaat in rap tempo verslechterd. Door uw ventilatiesysteem op de juiste stand te zetten tijdens wassen, drogen of koken kunt u ervoor zorgen dat vocht en stof snel wordt afgevoerd.

Wanneer u dit niet doet zult u het volgende merken:

  1. Ontwikkeling van schimmel & bacteriën 
  2. Stankoverlast in huis
  3. Geluidsoverlast vanuit uw ventilatiebox
  4. Een hoge luchtvochtigheid
  5. Weinig tot geen afzuiging van lucht

Hoe werkt reiniging?

Als u bij ons een afspraak heeft gepland, komen wij zo snel mogelijk bij u langs. Wij observeren de situatie in uw huis voordat wij beginnen met reinigen en demonteren. Allereerst worden de ventielen van het plafond gedemonteerd.

Vervolgens worden de ventilatiekanalen gereinigd met een roterende borstel. Deze zijn uitstekend geschikt voor het reinigen van ventilatiekanalen in uw woning. Door de flexibele werking van de as kan een borstel zich door alle (ronde) kanalen en aftakkingen wurmen. Dit is een uitermate geschikte manier om de kanalen zo goed mogelijk te reinigen. Tevens wordt de ventilatiebox volledig inwendig gereinigd.

Tenslotte worden de ventielen op de juiste manier ingesteld en teruggeplaatst zodat de mechanische ventilatie niet uit balans raakt. 

Bij groot onderhoud behandelen wij zowel de ventilatiekanalen als de ventilatiebox. 

uw voordelen bij reiniging

Uw mechanische ventilatie laten reinigen

Wij helpen u wanneer u ons nodig heeft! Mocht u problemen ervaren met uw ventilatiesysteem dan kunnen wij de mechanische ventilatie voor u reinigen en/of vervangen. 

Of u nou in Breda woont of in Groningen; wij zijn gespecialiseerd in ventilatiesystemen en komen met de beste oplossing. 

Wanneer u kiest voor Alpha Ventilatie weet u dat u kunt rekenen op de beste service in de markt! Ons team bestaat uit verschillende professionele monteurs die kennis hebben van verschillende werkzaamheden en systemen.